Teraz jest 22 listopada 2024, o 02:13

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 14 marca 2015, o 20:02

Macie racje tez tak miałam, może nie tyle się męczyłam co nie czułam tej ekscytacji co przy pierwszej części ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 14 marca 2015, o 20:08

Lilia napisał(a):Lia, chyba mamy takie samo podejście do tej książki ;)
jak jedynkę uwielbiam tak przy dwójce się męczyłam.

masz rację.. to było męczące. ;) jak dla mnie ta druga część jest niepotrzebna.. bo w pierwszej wszystkiego się dowiadujemy.
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 14 marca 2015, o 21:13

A ja lubię drugą część :wink: faktycznie na początku wstawki z przeszłości mnie złościły, ale później byłam bardziej ciekawa ich niż tego co dzieje się aktualnie. Lucas jest świetny, był bardzo tajemniczy w 1 części, ale to 2 pokazała całego jego. Plus poznaliśmy jego przyjaciół, którzy będą mieć swoją własną historię :bigeyes:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez sunshine » 14 marca 2015, o 21:15

Boyce będzie miał swoją historię? :adore:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez aniazlipca » 14 marca 2015, o 21:17

Tak :bigeyes: w kwietniu chyba pojawi się u nas :wink:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/244794/sweet
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Post przez sunshine » 14 marca 2015, o 21:18

O rany julek super :cheer: :D
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 14 marca 2015, o 21:20

aniazlipca napisał(a):A ja lubię drugą część :wink: faktycznie na początku wstawki z przeszłości mnie złościły, ale później byłam bardziej ciekawa ich niż tego co dzieje się aktualnie. Lucas jest świetny, był bardzo tajemniczy w 1 części, ale to 2 pokazała całego jego. Plus poznaliśmy jego przyjaciół, którzy będą mieć swoją własną historię :bigeyes:

aniu, jak mi się lżej na sercu zrobiło, że nie tylko ja ;)

Post przez aniazlipca » 14 marca 2015, o 21:24

Klarku a już myślałam, że jestem w mniejszości :twisted: ale ja przeważnie jestem po drugiej stronie, gdy inni mają swoje zdanie :wink: Myślę, że obie części idealnie się uzupełniają :D
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 14 marca 2015, o 21:57

Ja I cześć uwielbiam , druga b. lubie a na cześc III czekam strasznie! a Lucas wielbie :bigeyes:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 14 marca 2015, o 21:57

aniazlipca napisał(a):Klarku a już myślałam, że jestem w mniejszości :twisted: ale ja przeważnie jestem po drugiej stronie, gdy inni mają swoje zdanie :wink: Myślę, że obie części idealnie się uzupełniają :D

Zdaje się, że jesteśmy w mniejszości, choć mi to zupełnie nie przeszkadza. Nie powiem, jestem spaczona. Przez pięć lat wbijali mi do głowy - patrz na drugą stronę, uzupełniaj i dopiero wtedy twórz obraz całości ;) Do tej pory moje progenitura nienawidzi mnie, gdy pytam co zrobiła, czuła ta druga strona ;)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 14 marca 2015, o 22:06

aniazlipca napisał(a):Tak :bigeyes: w kwietniu chyba pojawi się u nas :wink:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/244794/sweet

a to może być fajne.. :P

dlatego są gusta i guściki. ;) jesteśmy inne.. mnie takie pokazywanie z dwóch stron tej samej książki.. niezbyt mi się podoba. ;) straciła ona na tej tajemniczości i odgrywanie jej. ;)
ok.. fajne to było przeczytać w niektórych sytuacjach... jak widział to Lucas. ;) ale ta pierwsza książka jak dla mnie miała to "coś", co ciągnęło do jej czytania.. ta tego nie ma. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez sunshine » 14 marca 2015, o 22:41

Właśnie Lio każdy to odbiera inaczej ;)
obie książki chwytają za serce a w sumie to jedna historia :)
ja jestem bardzo na tak i czekam na kolejna o Boyce :adore:
Każdy jest jaki jest.

Post przez aniazlipca » 15 marca 2015, o 00:40

To dobrze, że ludzie mają różne gusta i opinie :wink: inaczej byłoby nudnie :wink: chodziło mi o to, że ja przeważnie mam inną opinię niż inni :twisted:
Ja osobiście jestem bardzo ciekawa Boyce'a hmmm zwłaszcza, że ostatnio szukam jakiegoś dobrego NA :wink:
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 15 marca 2015, o 23:19

ale ja nie mówię, że ta druga część była niepotrzebna. była i to bardzo, bo chciałam poznać bliżej Lucasa (bardzo go lubię). chodzi o to, że trudniej mi się ją czytało, nie tak płynnie jak pierwszą, od której nie mogłam się oderwać. było nudniej, rozwleklej.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 16 marca 2015, o 08:26

Przeczytałam wczoraj pierwszą część Rowdy'ego. Historia jest fajna, ale jakoś nie mogę się skupić. Czytam i okazuje się po kilku stronach, że nie wiem o czym. Wieczorem wzięłam drugą część i już po kilku stronach trafiłam na Santę, która znowu miała wątpliwości czy nie znudzi się Nashowi. :zalamka:

Post przez aniazlipca » 16 marca 2015, o 19:11

joakar4 - hahaha biedny Nash :evillaugh: ja czekam aż 2 pojawi się jako ebook :wink:

Za to wczoraj przeczytałam When It Rains Lisy De Jong - powinna być na niej adnotacja, że bez chusteczek się nie obejdzie. Nie jestem osobą bardzo emocjonalną, raczej nie płaczę czytając książki, ale tutaj od połowy ryczałam tak okropnie, że aż dziw, że dziś dotarłam do pracy...Pani De Jong umie manipulować uczuciami...
Polecam osobom silnym emocjonalnie bo mnie rozwaliło na kawałki...
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 16 marca 2015, o 19:15

Jestem właśnie w połowie drugiej części i powiem szczerze, że nie mogę się doczekać historii Asy. :bigeyes:
Dodatkowo pojawiła się już kolejna potencjalna para i oś mi się zdaje, że połowa następnej :mysli:

Post przez aniazlipca » 16 marca 2015, o 19:18

Mnie Asa zaciekawił w historii Rome'a. Może się okazać największym twardzielem o miękkim sercu :bigeyes:
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 16 marca 2015, o 20:26

Oj, musiałabym nadrobić serię Crownover. Przeczytałam pierwszą część Wiernego, ale właściwie to nic już nie pamiętam... Ah jak ja nie lubie tych podziałów książek :mur:

Post przez emily temple » 16 marca 2015, o 22:05

aniazlipca napisał(a):joakar4 - hahaha biedny Nash :evillaugh: ja czekam aż 2 pojawi się jako ebook :wink:

Za to wczoraj przeczytałam When It Rains Lisy De Jong - powinna być na niej adnotacja, że bez chusteczek się nie obejdzie. Nie jestem osobą bardzo emocjonalną, raczej nie płaczę czytając książki, ale tutaj od połowy ryczałam tak okropnie, że aż dziw, że dziś dotarłam do pracy...Pani De Jong umie manipulować uczuciami...
Polecam osobom silnym emocjonalnie bo mnie rozwaliło na kawałki...

Anie, czytnelam opis, zachwyty ale tam trojkąt miłośny chyba jest . ja nie lubiec... :placze: i silne emocje traumy ja po jednej do padziernika 2013 nie mogę sie pozbierac :wryyy: wiec moze lepiej nie
Obrazek

Post przez aniazlipca » 17 marca 2015, o 22:03

Em - ciężko się czyta tą książkę bo emocje wylewają się z kartek czy też czytnika...nie lubię płakać nad książką a tutaj się nie dało... :wryyy:
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 19 marca 2015, o 11:52

Alias napisał(a):Obrazek
The Deal Elle Kennedy.
Jedna z lepszych NA (tutaj college romance) jaką miałam przyjemność czytać (ok, no może dużo tego nie było ;)). Z tych, gdzie strony przewracają się same.
Bohaterka to młoda, błyskotliwa, zdolna i zabawna (chociaż cicha) dziewczyna z traumą na koncie (w wieku 15 lat została zgwałcona na imprezie). Unika związków (ma za soba dwa nieudane) i ogólnie zinteresowania chłopcami. Do czasu kiedy pojawia się Justin, który przyśpiesza bicie jej serca, ale biedna nie wie jak zwrócic jego uwagę.
Garrett to charyzmatyczny, pewny siebie, przystojny i wysportowany gracz hokeja. Popularny w szkole dzięki swoim osiągnięciom i wyglądowi, lubi towarzystwo dziewczyn, ale żadnej na stałe nie szuka (uważa, że mogłoby to odwrócić uwagę od tego, co dla niego najażniejsze, czyli wspomnianej gry w hokej).

"He’s so gorgeous. Like unbelievably gorgeous.” Her voice lowers to a whisper.
“And I hear he’s amazing in bed.”
I snort. “He probably started that rumor himself.”

Mamy więc dwójkę bardzo różnych młodych ludzi, których połączy umowa. Ona pomoże mu w przedmocie z którego jest zgrożony (co może mieć też wpływ na jego dalszą karierę sportowca), on z kolei w zdobyciu jej Justina (no bo nie ma to jak pokazać się w towarzystwie najpopularniejszego chłopaka w collegu ;)) W trakcie kilku tygodni znajomości i pomocy, okazuje się, że (o niespodzianka) znajdują porozumienie, podziw i ogromną wzajemną sympatię. Dla Hannah, Garrett, którego postrzegała jako zarozumiałego playboya, okazał się być wsparciem, pocieszeniem i najlepszym kumplem. Garrett o Hannah:

“Yes, Hannah and I are friends. In fact, she’s the only female friend I’ve ever had. And yes, I want to keep being Hannah’s friend. But…I also want to sleep with her.”

Kiedy ich relacje wyraźnie się zaczynają zmieniać, nie boją się głośno o tym mówić. Są otwarci, potrafią sobie i swoim uczuciom zaufać.
Nie obywa się bez małych dramatów (przeszłość Hannah i problemy Garrettta z ojcem), ale na krótko wywołują zamęt i nieporozumienie między tą dwójką.
Chociaż gdzieś tam schemat się zakradł (czasami ciężko w tego typu historiach go uniknąć) to jednak zdecydowanie powiało też świeżością. Najważniejsze, historia jest przekonująca i prawdopodobna. Autorka fajnie ją opowiedziała, dynamicznie, z pasją i humorem (nie brakuje zabawnych słownych potyczek).
Bardzo wysokie noty, zachwyty na GR...
Dla fanek gatunku ;), pewnie lektura obowiązkowa.

Po przeczytaniu tego opisu kilka dni temu byłam tak zdesperowana, że znalazłam książkę w sieci i sobie wrzuciłam na Kindle i dosłownie pochłonęłam. Czyta się lekko, miło, przyjemnie, nie ma mowy o żadnym przynudzaniu, akcja sama się dzieje.
Chcę więcej :wryyy:

Post przez emily temple » 19 marca 2015, o 12:01

Ja tylko prosze nie dajmy Loganowi, pani MJ tak się zwała ( tej od piosenke) :prosi:

Ale wiecej Garreta i Hanny czyli czekamy
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 19 marca 2015, o 12:28

Ja mogę i chcieć historię z Loganem i Justinem i ktoś tam jeszcze był, no ale więcej czegoś takiego. Powiało świeżością, zdeydowanie, i muszę się tym nasycić teraz :wryyy:

Post przez Alias » 19 marca 2015, o 12:50

Faris, kolejna część o Loganie dopiero w czerwcu...(podejrzewam, że kolejne części będą się skupiać na pozostałych współlokatorach Garetta).
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...