Lucy napisał(a):Karina32 napisał(a):Brzmi fajnie, ale ta okładka to jak dla mnie koszmarek...
Ale pasuje do całej książki
Karina32 napisał(a):Powieść erotyczna o szalonym seksie, przekraczaniu granic i potrzebie kochania.
Ona i oni. Atrakcyjna singielka, mężczyzna z tajemniczą przeszłością i współczesny Piotruś Pan. Układ bez zobowiązań i szalony seks w trójkącie.
Przyjaźń, żądza, ekstaza.
Jednak kiedy troska wygrywa z podnieceniem, a czułość z potrzebą seksualnego spełnienia dwoje z nich zakochuje się w sobie. Lila ucieka, bo boi się zaangażowania. Tomek broni się przed miłością, bo kiedyś zbyt cierpiał z jej powodu.
Czy podejmą właściwe decyzje? Czy Piotr zaakceptuje związek przyjaciół? Czy tajemnice przeszłości i dramatyczna teraźniejszość nie zabiją miłości Lili i Tomka?
Na autorkę natknęłam się gdzieś na FB, gdzie wrzucała linki do fragmentów swojego opowiadania. Okazało się, że jest też książka (pierwsza z serii "Tonąca..."). Sięgałam po nią trochę ze strachem, bo dobry erotyk i polski autor, to były dla mnie trochę pojęcia abstrakcyjne. Na szczęścia okazało się, że nie jest źle, a nawet wręcz przeciwnie, bardzo dobrze.
Książka to historia 35-letniej Lilianny, rozwódki, matki dwójki nastolatków, którzy na jakiś czas wyprowadzili się do ojca, do Paryża. Samotna Lila postanawia "trochę zaszaleć" i "puścić hamulce", jak radzi jej przyjaciółka. Czekając w barze na swoją randkę w ciemno (pan ostatecznie się nie zjawia), spotyka prawie 40-letniego Tomasza (którego miała już nieszczęście poznać w samolocie z Paryża do Warszawy). Po kilku godzinach rozmowy decyduje się spędzić z nim noc i jedzie razem z nim do jego mieszkania. Od tej pory będzie testować swoje granice, jak daleko jest się w stanie posunąć nie tylko w seksie, ale też dla miłości. Coś, co początkowo wygląda na czysty układ bez zobowiązań, szybko zmienia się w coś więcej. Ale żeby nie było tak łatwo, Tomasz nie jest mężczyzną otwartym i łatwym w pożyciu. Kiedy wydaje się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, na jaw wychodzą jego różne tajemnice.
Książka jest naprawdę dobrze napisana. Scen seksu jest sporo (w końcu to erotyk), ale co niektórych może odstraszać jest tu trójkąt (kobieta i dwóch facetów). Czasami jest dość ostro, ale wszystko napisane jest ze smakiem, wywołując rumieniec
Oprócz dobrze skonstruowanych głównych bohaterów, jest też cała paleta barwnych postaci drugoplanowych, jak przyjaciółka Lili, właścicielka domków letniskowych, czy współpracownicy Lili. W całość jest też zgrabnie wpisany wątek lekko kryminalny.
Dla mnie 8/10 i serdecznie polecam (oczywiście jeśli ktoś lubi trójkąty ).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości