Teraz jest 23 listopada 2024, o 23:58

Polska strefa

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 1 czerwca 2017, o 12:20

wioseczki są na bank ;) może nie aż tak ale podobno wioska Koniec Świata - 2 domki z czego dwa zamieszkane :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer, Judith McNaught, Lisa Kleypas, SEP

Post przez Ancymonek » 1 czerwca 2017, o 12:44

Tak Giovanna, takie szczegóły ;)

Wiem, że to porównanie było z wsią, ale właśnie, że to było tak prodkreślane, to mi jakoś tak nasuwało myśl, że teraz jest jeszcze bardziej rozwinięta ta technika :P

Tak, taka babka z jajem i nie jakaś misss świata co to wstrzymuje ruch na drodze. Mówiłam, że bohaterka jest podobna do mnie :hyhy:
Mi tak w ogóle ten doktorek nie pasował trochę na bohatera i na początku prosiłam po cichu, żeby ktoś się jeszcze pojawił :P ale potem się przekonałam do niego :D
"(...)Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci(...)"

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 1 czerwca 2017, o 19:02

A ja go polubiłam mimo jego alkoholizmu (nie cierpię alkoholików)

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 4 czerwca 2017, o 17:49

Nigdy nie jest za późno - Katarzyna Janus

Obrazek

Po raz kolejny przekonałam się, że warto dać szansę nieznanej autorce i jej debiutanckiej powieści.
Opis na książce wcale nie zapowiadał tego co mnie czeka w środku. Raczej nastawiłam się na babski romans a otrzymałam bardzo dobrą powieść obyczajową z wątkiem sensacyjnym i do tego dobry romans.
Zuzanna matka dorastających bliźniąt , nagle zdaje sobie sprawę, że życie po rozwodzie nie jest takie jakie by mogło być. Czuje się samotna, che kochać i być kochaną. Pewne sygnały ze strony Adama kolegi z pracy świadczą, że nie jest mu obojętna. Ale on ma już żonę. Wyjeżdża więc na wypoczynek nad morze i tu przez przypadek spotyka Maksa, zaczyna między nimi iskrzyć ale niestety znajomość się urywa przez niefortunny zbieg wypadków.
Po pewnym czasie Zuzanna dostaje propozycje pracy na małej wyspie u wybrzeża Niemiec i tu znowu spotyka Maksa.
Romans rozkwita na nowo i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie była żona, do której Maks wraca, a Zuzanna znowu znowu zostaje ze złamanym sercem.
Na wyspę przyjeżdża Adam, już po rozwodzie, spędzają razem upojne i pełne namiętności chwile a wtedy znowu pojawia się skruszony Maks.
Zwycięża uczucie do Maksa. Zamieszkują razem a potem wychodzi na jaw, ze Maks ma synka o którego musi walczyć z byłą zoną.
I tu pojawia się wątek sensacyjny....
Historia opowiedziana jest z perspektywy zarówno Zuzanny jak i Maksa, co pozwala zrozumieć postępowanie bohaterów z perspektywy obydwu stron. Ich rozterki, uczucia i sposób myślenia.
Jest to powieść o miłości, ale nie tylko. O poszukiwaniu swojego własnego szczęścia, swojego miejsca na ziemi , o zdradach i przebaczeniu.
Fabuła bardzo wciąga, bo jest bardzo nieprzewidywalna. Ciągle coś nowego wyskakuje jak Chochlik z którym Zuzanna ma pewne problemy. Napisana w sposób lekki i przystępny z odrobiną humoru.
Mnie bardzo się podobała i już czekam na kolejną powieść autorki, która ma się niebawem ukazać.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 4 czerwca 2017, o 18:45

Tak to ciekawie opisałaś,że narobiłaś mi smaka :cheer:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez basik » 4 czerwca 2017, o 18:52

Chyba nie ujawniłam zbyt dużo całej fabuły, bo nie byłoby sensu czytać. Mnie bardzo ta historia się podobała, bo jest tu i śfinia Maks i poszukiwanie dziecka i cała intryga ma ręce i nogi. Lubię takie powieści.

Post przez Lucy » 4 czerwca 2017, o 18:57

I nie jest nudno odnośnie facetów :P aż dwójka jest.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez basik » 4 czerwca 2017, o 19:05

Jest dwójka facetów bardzo od siebie rożnych i charakterem, wyglądem a także zamożnością portfela. A ona ma dylemat. Z jednym czuje się bezpiecznie a drugi pociąga ją fizycznie. Ja dopingowałam raz jednemu raz drugiemu.

Post przez Lucy » 4 czerwca 2017, o 19:10

lubię takie rozterki :P

Post przez basik » 4 czerwca 2017, o 19:28

To szukaj książki , chociaż to nowość, bierz się do czytania bo jestem bardzo ciekawa Twojej opinii :)

Post przez Lucy » 4 czerwca 2017, o 19:31

będę szukać :-D

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 6 czerwca 2017, o 20:50

Księżycowa Kawa napisał(a):„Będę czekać całą noc” Justyna Luszyńska – okazało się prawdziwą niespodzianką. Myślałam, że to będzie kolejna infantylna historia albo coś obyczajowego, a tu mi się trafiła komedia i to na dodatek lekko napisana. Wprawdzie bohaterka to chodząca katastrofa, a bohater nie był skory w zasadzie do podejmowania działań, a także przez chwilę było zbyt problematycznie (wolałabym coś lżejszego kalibru), lecz ogólnie historia mnie bawiła. Jak ktoś szuka coś lekkiego, „Będę czekać całą noc” nada się w tym celu.

Kupiłam,czytam miałaś rację lekka ,łatwa i przyjemna.Fajnie się czyta :wink: W tym tempie z torbami pójdę hehe teraz w czerwcu sporo nowości,a jeszcze kupuję to co polecacie :wink:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 7 czerwca 2017, o 00:42

Byłoby idealnie, gdyby było bardziej romansowo :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez ewajoanna23 » 13 czerwca 2017, o 20:37

Przeczytałam Oczy wilka Sinickiej .Dla mnie super :smile:

Post przez giovanna » 13 czerwca 2017, o 20:47

Też mnie kusi, jak będzie ebook to może kupię

Post przez basik » 13 czerwca 2017, o 21:07

Obrazek
Szczęście w nieszczęściu - Izabella Frączyk
Jeżeli macie zły nastrój i chcecie się na chwilę oderwać od rzeczywistości to sięgnijcie po "Szczęście w nieszczęściu", poprzedni tytuł to "Pokręcone losy Klary" a na pewno Wasz nastój poprawi się od razu.
Nie przepadam za zwariowanymi bohaterkami, ani zbyt dużą dawką humoru, ale w tej powieści nie mogłam powstrzymać się od śmiechu.
Szczególnie na początku, gdy Klara przybita życiowymi niepowodzeniami, stratą pracy i zdradą narzeczonego Mirka, za namową najlepszej i jedynej przyjaciółki Zosi wyjeżdża na kilka dni odpoczynku do Capich Rogów. Nie tylko nazwa jest komiczna ale i cały jej pobyt przypomina jeden wielki dom wariatów.
Po powrocie w jej życiu znowu zaczyna się dużo dziać. Bierze się za remont otrzymanego w spadku po babci domu, obrazy które ją straszyły w dzieciństwie i które prawie wylądowały na śmietniku, okazują się "dziełami sztuki nowoczesnej" za które otrzymuje mnóstwo pieniędzy. No i jest jeszcze sąsiad Damian, pomocny w każdej chwili, który od pierwszego spojrzenia zakochuje się w Klarze. Ale ona woli jego przyjaciela...
Klara to taka typowa "dama w tarapatach" niby samodzielna i niezależna, ale bez pomocy przyjaciół nie potrafi nic zrobić. Przygody które przeżywa wywołują uśmiech na twarzy i choć cała ta historia jest nierealna , to powieść czyta się bardzo dobrze, jak bajkę dla dużych dzieci.
Nieraz warto oderwać się od rzeczywistości i pomarzyć....może mnie to też spotka.

Post przez ewajoanna23 » 13 czerwca 2017, o 21:45

Hm no i teraz nie wiem co czytać.Na stoliczku leży Powrót do starego domu Gołębiewskiej a na półce leży nieprzeczytana Frączyk :mysli:

Post przez Lucy » 13 czerwca 2017, o 23:41

ewajoanna23 napisał(a):Przeczytałam Oczy wilka Sinickiej .Dla mnie super :smile:

też mam na nią ochotę :P

Post przez Dorotka » 14 czerwca 2017, o 09:16

Basik - zaciekawiłaś mnie tym "Szczęściem w nieszczęściu" Izabelli Frączyk. Poszukam tego sobie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez basik » 14 czerwca 2017, o 09:42

ewajoanna23 napisał(a):Hm no i teraz nie wiem co czytać.Na stoliczku leży Powrót do starego domu Gołębiewskiej a na półce leży nieprzeczytana Frączyk :mysli:

U mnie na półce stoi Powrót do starego domu bo to pierwszy tom, więc poczekam na dalsze części :)

Post przez giovanna » 14 czerwca 2017, o 09:49

Nawet nie wiedziałam, też mam i w takim razie poczekam na następne części.

Post przez •Sol• » 14 czerwca 2017, o 12:12

ewajoanna23 napisał(a):Hm no i teraz nie wiem co czytać.Na stoliczku leży Powrót do starego domu Gołębiewskiej a na półce leży nieprzeczytana Frączyk :mysli:

fajny tytuł ;)
Ewojoanno, Basik, dajcie znać jak to poczytacie ;)

Lewy brzeg Kasiuk ktoś przeczytał?
Po reklamie w informacyjnym jestem ciekawa ale w ciemno bym nie chciała brać ;)

Post przez Lucy » 14 czerwca 2017, o 12:15

Chyba tylko ja :hyhy:

Post przez •Sol• » 14 czerwca 2017, o 12:25

no bo było jakieś wykazanie zainteresowania tam i się zaczęłam zastanawiać czy ktoś kroki ku zapoznaniu poczynił :P

Lucy, a HEA jest kiedy? I czy to ciągle o tych samych bohaterach te 3 tomy?

Post przez Lucy » 14 czerwca 2017, o 13:26

Pierwsza część ,to zakochanie się głównej bohaterki w jednym z braci. Końcówka nie jest fajna,
Spoiler:

Dlatego dobrze mieć przy sobie część drugą.W tej drugiej poznajemy klątwę i jej następstwa.Szaleństwo Pawła i jego rozterki ,kogo kocha bardziej (ducha czy Majkę).Trzecia część,to ciąża i próba ominięcia klątwy.
Kup sobie całą serię ,Sol :smile: Nie będziesz żałować.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...