Teraz jest 24 listopada 2024, o 01:41

Romans historyczny

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 20 lutego 2013, o 10:38

...to rzeczywiście pech...
...może jeszcze będę mieć...?

...wczoraj byłam w swojej Biedroneczce i pobuszowałam trochę wśród książek i znalazłam nawet Przepowiednie Putney za 9,90!
...rzadko można dostać Ambera w takie cenie...a jeszcze w B...

:bigeyes:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Agrest » 20 lutego 2013, o 10:46

Ambera trudno dostać za 10zł? Zachęcam do odwiedzenia Matrasu, Dedalusa itp.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Desdemona » 20 lutego 2013, o 13:38

...miała na myśli Biedronkę...a zdarzają się okazje po kilka złoty różnych romansików od Amber...poprzez Bis czy Lucky...i innych wydawnictw...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez maddalena » 20 lutego 2013, o 15:21

Desdemona napisał(a):...to rzeczywiście pech...
...może jeszcze będę mieć...?

...wczoraj byłam w swojej Biedroneczce i pobuszowałam trochę wśród książek i znalazłam nawet Przepowiednie Putney za 9,90!
...rzadko można dostać Ambera w takie cenie...a jeszcze w B...

:bigeyes:

Małe szanse... pytałam się, powiedzieli, że to była wyprzedaż i już nie będzie, rozglądam się w innych biedronkach ale nie mam dużych nadziei.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 20 lutego 2013, o 21:06

mad, niejedna Biedronka w Lublinie :hyhy:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 21 lutego 2013, o 00:18

maddalena napisał(a):Chyba pójdę i skoczę z....płotu :shifty: widziałam w biedronce Szyfr Blackstone'a Rose Melikan, nie miałam kasy, dlatego pomyślałam, przyjdę innego dnia... zeszło mi się że przyszłam za tydzień i ... książki już nie było.
Dlaczego zamiast mózgu mam siano, dlaczego?! obok był bankomat, ale nie chciało mi się pójść i pobrać pieniądze!!!! :mur:

Maddaleno ja mam ten Szyfr i w sumie to nie jestem jakoś szczególnie do niego przywiązana, chociaż ma piękną okładkę. :mysli: Tak sobie myślę, że może miałabyś coś na zamianę?
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez maddalena » 21 lutego 2013, o 09:18

Jadzia napisał(a):mad, niejedna Biedronka w Lublinie :hyhy:

wiem, wiem... rozglądałam się w tych, które są w moich okolicach... chyba muszę zapuścić się dalej.

tajemna napisał(a):
maddalena napisał(a):Chyba pójdę i skoczę z....płotu :shifty: widziałam w biedronce Szyfr Blackstone'a Rose Melikan, nie miałam kasy, dlatego pomyślałam, przyjdę innego dnia... zeszło mi się że przyszłam za tydzień i ... książki już nie było.
Dlaczego zamiast mózgu mam siano, dlaczego?! obok był bankomat, ale nie chciało mi się pójść i pobrać pieniądze!!!! :mur:

Maddaleno ja mam ten Szyfr i w sumie to nie jestem jakoś szczególnie do niego przywiązana, chociaż ma piękną okładkę. :mysli: Tak sobie myślę, że może miałabyś coś na zamianę?

Hmm... pewnie coś znalazłabym ale co :mysli: ... jestem do moich książek bardzo przywiązana.
Napisz co Cię interesuje albo ja wybiorę to co mogłabym oddać i porozmawiamy/pohandlujemy.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez tajemna » 21 lutego 2013, o 10:14

Może lepiej powiedz, z czym mogłabyś się bez bólu pożegnać :D :D
Dla mnie najbardziej pożądane to oczywiście Garwood i Laurens :) Ale również Carlyle, Kat Martin, Putney, Proctor, Osborne, Woodiwiss, Sparks, Kaye, Quick Amanda, Enoch, Quinn Julia, Foley, Camp, i tak jeszcze długo mogę... :)
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez maddalena » 21 lutego 2013, o 14:26

Będzie ciężko coś wyszukać... popatrzę

Post przez tajemna » 21 lutego 2013, o 23:47

Nie będziemy tutaj ciągnąć dyskusji, bo nas Lilia pogoni ;) Napiszę na pw.
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez maddalena » 5 marca 2013, o 15:21

Warto czytać Meagan McKinney Gwiada Aranu, napaliłam się ale z ciekawości zapytam?

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 10 marca 2013, o 21:46

Jest to jedna z lepszych o ile nie najlepsza książka tej autorki, mi bardzo się podobała romans , akcja, tajemnica, facet śfinia :P ,i HEA
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Desdemona » 10 marca 2013, o 21:50

...podobała mi się...bardzo..i facet śfinia murowana jest.... :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 10 marca 2013, o 23:22

A mignęło mi jeszcze nazwisko: Barbara Scrupski, ale jeszcze nie miałam okazji bliżej się zapoznać. Miał ktoś z nią do czynienia?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 marca 2013, o 00:22

tylko nabyłam jej książkę, ale lektura jeszcze przede mną.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Księżycowa Kawa » 11 marca 2013, o 00:53

Też myślałam, aby nabyć, ale jeszcze nie miałam okazji, chyba tylko raz przede mną mignęła, ale jakoś o niej nie zapomniałam.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez maddalena » 11 marca 2013, o 12:49

Desdemona napisał(a):...podobała mi się...bardzo..i facet śfinia murowana jest.... :hyhy:

jeśli jest śfinia to biore!!!
gosiurka napisał(a):Jest to jedna z lepszych o ile nie najlepsza książka tej autorki, mi bardzo się podobała romans , akcja, tajemnica, facet śfinia :P ,i HEA

to świetnie

Aukcja już się skończyła :mur:

Post przez aralk » 11 marca 2013, o 14:12

Księżycowa Kawa napisał(a):Też myślałam, aby nabyć, ale jeszcze nie miałam okazji, chyba tylko raz przede mną mignęła, ale jakoś o niej nie zapomniałam.

DZiewczyny bardzo chwaliły i zachęcały do lektury :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 11 marca 2013, o 19:09

Księżycowa Kawa napisał(a):A mignęło mi jeszcze nazwisko: Barbara Scrupski, ale jeszcze nie miałam okazji bliżej się zapoznać. Miał ktoś z nią do czynienia?

czytałam Romans petersburski tej autorki,bardzo sprawnie napisany,a fajną maskaradą.Czytało sie szybko i bezboleśnie.Ja za rosyjskopodobną literaturą nie przepadam,ale tu nic mnie nie uwierało.Jak juz zaczęłam to nie odłożyłam książki,aż skończyłam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Alias » 11 marca 2013, o 20:23

Stoi na półce i czeka na swój czas ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez maddalena » 11 marca 2013, o 21:27

ewa.p napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):A mignęło mi jeszcze nazwisko: Barbara Scrupski, ale jeszcze nie miałam okazji bliżej się zapoznać. Miał ktoś z nią do czynienia?

czytałam Romans petersburski tej autorki,bardzo sprawnie napisany,a fajną maskaradą.Czytało sie szybko i bezboleśnie.Ja za rosyjskopodobną literaturą nie przepadam,ale tu nic mnie nie uwierało.Jak juz zaczęłam to nie odłożyłam książki,aż skończyłam

czyli polecasz???
napisz coś więcej

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 12 marca 2013, o 21:20

Polecam,od książki trudno się oderwać.Nie chcę spoilerować,więc napomknę tylko,że jest fajna para bohaterów,on-to taki troche macho,chciałby zdobywać kobietę z typowo ułańska fantazją.Ona początkowo sama nie wie czego chce,a nawet jeśli wie to nie potrafi do końca iść w zaparte,żeby to zdobyć.W końcu udana maskarada(ona próbuje udawać faceta i udaje się jej nabrać wszystkich,tylko nie bohatera)...A w tle prawdziwe kontrasty-bieda kontra błyszczące od złota pałace,miłość i nienawiść,przyjaźń i gej w tle...Fajne to jest
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez maddalena » 13 marca 2013, o 08:35

Dziękuję Ewo.
Znowu napaliłam się na książkę... iść do bibliotek(prawdopodobnie nie będzie)i... do antykwariatu czy na allegro :mysli:

Post przez Księżycowa Kawa » 13 marca 2013, o 19:26

To było ostatnio wydawane w różowej serii Amercomu, ale niezbyt często widać, praktycznie w ogóle.
Denis Diderot

*
*

Post przez maddalena » 14 marca 2013, o 09:34

Nie widziałam w kioskach... chociaż niespecjalnie się rozglądałam, ale jest na allegro.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...