przez Księżycowa Kawa » 25 czerwca 2017, o 22:25
Nim zapomnę kompletnie, pozwolę sobie na kilka słów o przesłuchanych przypadkowo audiobookach:
„The Tycoons Revenge” Melody Anne – treścią to mi przypominało rozwinięty harlequiny o milionerach, czyli o tym, jak chciał się mścić za doznane krzywdy itp., lecz tutaj to zostało całkiem sensownie ujęte, to znaczy: nie raziło, a nawet nieco mnie zainteresowało. Oczywiście gdyby nie był taki zaciekły oraz nieprzejednany i przez chwilę by pomyślał, to… W każdym razie planuję dać szansę jego kuzynom, ale najpierw muszę ich znaleźć.
Jak ktoś szuka coś lekkiego i niezobowiązującego, na pewno się na da.
„A Ruthless Proposition” Natasha Anders – zaczęłam to, bo akurat nic nie miałam pod ręką; nie zapowiadało się najlepiej, tyle że w pewnej chwili mnie wciągnęło. Cleopatra Knight jest nową asystentką Dante Damaso i razem nieoczekiwanie wyjeżdżają do Tokio. Oboje za sobą nie przepadają, ale to im nie przeszkadza wylądować razem w łóżku, a nawet to powtórzyć. Potem są tego efekty. W skrócie nic nowego. Dla mnie na duży plus zapisało się to, że nie od razu twierdziła, że jest w nim zakochana ani że ciągle nie podkreślała, jaki się przystojny itp., wręcz przeciwnie, była świadoma jego wad, swoich poniekąd też. Dante na początku był bardzo wredny, zadufany, odpychający i w ogóle, chociaż nieszczególnie to mi przeszkadzało, bo to nie wynikało z paskudnego charakteru, a raczej jego braku przystosowania. I co najważniejsze w tym wszystkim, nie od razu się zmienił, lecz następowało to stopniowo. Podobały się te przebłyski i jego początkowa nieumiejętność tego wyrażenia. Poza tym Cleo dała nieźle mu popalić, zanim dała się zaobrączkować. Rzecz w tym, że to okazało się nie do końca takie płytkie; chodziło o coś więcej niż tylko seks i że oni byli tacy ładni i cały ten bełkot. W gruncie rzeczy typowy lekki romans, lecz w niezłym wydaniu, przynajmniej moim zdaniem.
„Tru Blue” Melissa Foster – w zasadzie ciekawie się zaczyna, interesująca koncepcja, lecz wykonanie trochę takie bez polotu i mogło być mnie o tym, jak to jej rodzice jej nie kochali, a on miał ciężko. Poza tym całkiem poprawnie. Chociaż przydałaby się jakaś iskra…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.