Miałam coś napisać o książkach :
Jest to historia 20/21 latki ,która przez przypadek zostaje wciągnięta do gangu. Przez różne swoje knowania ,udaje jej się owinąć wokół palca szefa gangu i uciec .Jak zdążyłam zauważyć po przeczytaniu drugiej części ,kłopoty jej się trzymają ,dlatego też spotyka na swej drodze następnych chłopaków ,którzy są jeszcze wyżej postawieni w organizacji przestępczej. Ich boss ,a właściwie główny boss z Warszawy upatruje sobie Annę jako swoją kobietę . Muszę tu napisać ,że to nie całkiem normalna dziewczyna : stawia się ,pyskuje ,a nawet wali po pysku wszystkim. Wojtek ,bo tak się nazywa ma z nią problem. Próbuje wszystkiego ,żeby ją poskromić ( bicie ,gwałt, szprycowanie środkami odurzającymi) i nic nie skutkuje . Dziwnie to brzmi ,ale widać ,że bohaterka nie bardzo ma za złe takie traktowanie . Sama mówi ,że potrzebuje faceta ,który ją poskromi. Żeby się zemścić , zaczyna współpracować z policją . I na tym kończy się pierwsza część , organizacja zostaje złapana oprócz paru osób i główni bohaterowie się rozstają .
W drugiej części Ania musi opuścić Polskę i udaje się do Włoch ,pracować w dyskotece. W tym czasie , zaczyna znów spotykać się w Wojtkiem ,który przeprasza ją za wszystko i prosi o rękę . Na początku jest sama we Włoszech ,bo jej luby musi pozałatwiać sprawy w Polsce. Nie byłaby sobą ,gdyby nie wplątała się w kłopoty. Zaczyna flirtować z dwoma facetami ,którzy okażą się niebezpiecznymi facetami i jej narzeczony będzie miał sporo pracy ,żeby ją z nich wyciągnąć.
Podsumowując : czytałam z przyjemnością , mimo ,że bohaterka w drugiej części zachowuje się jak idiotka
Bardzo ciekawie opisana hierarchia gangu i uśmiałam się czytając, jak śmiesznie zachowują się przysłowiowi twardziele ,kiedy maja przed oczami fajną laskę.
Szkoda ,że wydawnictwo nie wysłało parę egzemplarzy do zrecenzowania jakimś osobą , bo książki ciekawe ,a sama przyznam ,że przez przypadek dowiedziałam się o nich.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.