Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:43

Romans + horror

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 31 grudnia 2009, o 16:26

Jeszcze mi się Lynn Erickson przypomniała Obrazek

Post przez pinksss » 31 grudnia 2009, o 16:29

ale dobra jest czy po prostu jest? Obrazek

Post przez Lucy » 1 stycznia 2010, o 06:03

Jest niezła ,czytałam wprawdzie tylko dwie książki W OBJĘCIACH CHŁODU

i MĄŻ I KOCHANEK ale złe nie były . Może ci się spodobają Obrazek

Post przez Liberty » 2 stycznia 2010, o 15:17

Barbara Victor "Kochankowie i wrogowie" - udany thriller polityczny(?). Główna bohaterka jest dziennikarką i zrobić wywiad z facetem, który ma powiązania z terrorystami. Głowny bohater zaś jest agentem wywiadu Izraelskiego (jeśli dobrze pamiętam, bo czytałam to kilka lat temu), którego rodzina zginęła w zamachu. Kilka ładnych lat minęlo, ale pamiętam, że książka była dobra.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 1 sierpnia 2010, o 00:00

nowy autor Chris Carter i jego debiut Krucyfiks to książka od której nie mogłam się oderwać, chociaż romansu jest tu raczej mało za to fabuła, nie spadające ani na moment napięcie, seryjny morderca gwarantują świetną lekturę ale tylko o osób o mocnych nerwach

dla mnie bomba!!!
Ostatnio edytowano 10 lutego 2012, o 22:05 przez basik, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 1 sierpnia 2010, o 00:06

coś podobnego do Alex Kavy

Post przez basik » 1 sierpnia 2010, o 00:12

raczej do do Jeffeya Deavera ( Kolekcjoner kości), a morderca podobny do Hanibala Lestera

Post przez mewa » 1 sierpnia 2010, o 13:03

lubię takie Obrazek zapisać do przeczytania Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 1 sierpnia 2010, o 14:56

ja też muszę poszukać

Post przez Lucy » 24 listopada 2010, o 17:36

Może mnie ktoś oświecić ? Chodzi mi o autorkę Carle Neggers i jej w cykl FBI : 2."Anioł " ,3."Mgła" ( tak jest w biblionetce) .Natomiast na stronie Harlequina zdaje się ,numer jeden to "Zbrodnia na klifie" (prawda to ?) . Przejrzałam recenzje "Mgły" i wynika z niej ,że występują tam bohaterowie poprzednich książek .Czytałam<span style="font-style: italic"> zbrodnie </span>,tylko kompletnie nie pamiętam już o czym była a nie mam ochoty powtarzać jej sobie . Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 24 listopada 2010, o 18:42

Lucy, wg fantasticfiction:

1. The widow (zbrodnia na klifie)

2. The angel (anioł)

3. The mist (mgła)

"Zbrodnię na klifie" wprowadziła inna osoba niż ta od pozostałych dwóch tomów. stąd tak to wygląda na biblionetce.

Post przez Lucy » 24 listopada 2010, o 19:40

Ok. dzięki Obrazek

Post przez basik » 9 lipca 2011, o 21:25

Jeżeli lubicie thrillery medyczne, to polecam Podwójną diagnozę Michaela Palmera.
Słynny lekarz zostaje potrącony przez samochód i leży w śpiączce w swoim szpitalu. Jego córka i najstarszy syn podejrzewają, że to nie był wypadek, tylko próba morderstwa.
Gdy dochodzi do próby kolejnego zamachu na życie lekarza, do sprawy włącza się ochroniarz szpitala . On i córką lekarza zaczynają prowadzić własne śledztwo, przez co narażają się na śmiertelne niebezpieczeństwo, szczególnie ona , ponieważ wykryła, że jej przyjaciółka która leczona jest w tym szpitalu na raka trzustki, wcale go nie ma.
Prócz wątku sensacyjnego, jest też wątek romansowy, a zakończenie tak zaskakujące, że do końca nie wiedziałam kto za tym wszystkimi stoi.
Warto przeczytać i dowiedzieć się " Jak bardzo ufasz osobie, której powierzasz swoje życie "

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 lipca 2011, o 22:14

czy to cytowane zdanie nie ujawnia prawdy?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 10 lipca 2011, o 13:38

Ja bym wolała bez wątku romansowego, naprawdę :) Chociaż jakoś medyczne thrillery mnie nie przekonują, więc i tak bym pewnie odpuściła.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez mewa » 10 lipca 2011, o 16:29

Palmer ma fajne książki, warto sięgnąć

Post przez izula130 » 17 lipca 2011, o 20:28

Polecam Kate Rose po polsku wydane zostały 4 książki, bardzo dobre trochę romansu trochę sensacji nie można się oderwać,a dla osób o mocnych nerwach i żelaznych żołądkach polecam Simona Becketta,

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 17 lipca 2011, o 21:59

A nie Karen Rose?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez basik » 23 sierpnia 2011, o 17:50

Dolina umarłych Tess Gerritsen to tym razem nie thriller medyczny(chociaż ten wątek też jest), a raczej bardzo wciągająca powieść sensacyjno-przygodowa.
A wszystko dzieje się w zasypanej przez śnieg dolinie, gdzie przez wypadek samochodowy podczas śnieżycy trafia Maura i jej towarzysze podróży.Natrafiają na opuszczoną osadę i wtedy zaczynają dziać się różne dziwne i niebezpieczne rzeczy. Jeden z uczestników wyrusza pieszo po pomoc, która niestety nie nadchodzi, zagrożenie wzrasta z każdą chwilą.
Gdy Maura nie wraca w wyznaczonym terminie, jej przyjaciółka Jane zaczyna prowadzić własne śledztwo...natrafia na sektę

Czytałam tą książkę z zapartym tchem, nie mogłam sie od niej oderwać, tak byłam ciekawa, co się znowu wydarzy i jak ta niesamowita historia się zakończy.

Post przez aralk » 25 stycznia 2012, o 17:44

Barton to tutaj?
Morderczy dotyk to taki garnek do którego wrzucono wszelakie zło i nieszczęścia sporej części świata. Za dużo. Za dużo, aby pomyśleć, że może tak było. Że kiedyś, jakoś, gdzieś tam mogłoby się tak zdarzyć.
Nie mówię, że jest bardzo źle, ale tym razem Barton jak dla mnie przekroczyła granicę między prawdopodobieństwem, a bajką.
Szkoda

Post przez basik » 15 marca 2012, o 18:08

Odkryłam świetną nową autorkę Jaye Ford . Jej debiut Poza strachem (wydany przez Świat Książki), to książka od której nie mogłam się oderwać, chociaż romansu jest tu raczej mało za to fabuła od początku do końca trzyma w napięciu .
Jodie i jej 3 przyjaciółki wybieraja się na weekend na bezludne, położone w środku buszu miejsce, zwane Stodołą. Już od samego początku prześladuje je pech, bo ktoś spycha ich auto do rowu, dugo muszą czekać na pomoc drogową, a potem w pubie w małym miasteczku, pijany mężczyzna stara się poderwać w sposób dość brutalny Jodie ( która po przejściach w młodości, gdzie została zamordowana , a wcześniej zgwałcona jej przyjaciółka,a ona wyszła z bliznami na ciele i duszy, raczej stara się unikać mężczyzn)
Z pomocą przychodzi jej Matt,( który holował ich samochód) były policjant,.
Koszmar zaczyna się, gdy do drzwi ich domku puka dwójka mężczyzn. Zaczyna się walka na śmierć i życie, cztery bezbronne kobiety i ranny policjant starają się przeżyć i walczyc na różne sposoby z mordercami.

Super książka, strasznie wciąga , tylko dla osób o mocnych nerwach:

Wyobraż sobie, że twoje największe obawy stają się rzeczywistością....
Gdy koszmar nie przestaje cię prześladować....

Post przez basik » 22 marca 2012, o 22:25

Skończyłam Zabójczą prawdę Lisy Unger i sama nie wiem czy mi się podobała czy nie.
Nastawiłam się na dobry thriller, trzymający w napięciu i trochę się rozczarowałam. Bo gdyby akcja działa sie tylko w czasie terażniejszym, to wszystko byłoby dobrze, ale tu jest strasznie dużo wspomnień i to do tego czterech osób, które nagle pojawiją się w środku akcji i to bardzo komplikuje odbiór tego co się własnie dzieje.
Sam pomysł na książkę bardzo dobry... mąż wychodzi do pracy i nagle znika, żona zaczyna go szukac i dowiaduje się, że mężczyzna z którym żyła przez 5 lat nie jest tym za kogo sie podawał.
Czytałam tak trochę na siłę, żeby dowiedzieć się dlaczego ...teraz już wiem, ale niezbyt jestem usatysfakcjonowana.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 22 marca 2012, o 22:37

aralk napisał(a):Barton to tutaj?
Morderczy dotyk to taki garnek do którego wrzucono wszelakie zło i nieszczęścia sporej części świata. Za dużo. Za dużo, aby pomyśleć, że może tak było. Że kiedyś, jakoś, gdzieś tam mogłoby się tak zdarzyć.
Nie mówię, że jest bardzo źle, ale tym razem Barton jak dla mnie przekroczyła granicę między prawdopodobieństwem, a bajką.
Szkoda

a mi się ta książka podobała ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez aralk » 23 marca 2012, o 09:45

nie mówię, że jest zła, jak dla mnie była przepełniona i stąd przestała we mnie poruszać zakończenia nerwowe ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 listopada 2012, o 22:19

Z tego rodzaju lubiłam czytać Roberts, Iris Johansen, Carol O'Connell, Lisa Jackson (choć ostatnio mi się znudziła), natomiast Karen Robards podobało się mi "Pewne lato" oraz właściwie było wielu innych, aż trudno wszystkich spamiętać, czy też od ręki sobie przypomnieć. I Kate Rose bywa niezła, ale jej wątki romansowe wypadają dość słabo.
Wspomniana wcześniej Nicci French raczej mnie nudziła. Lynn Erickson w sumie też. Carle Neggers i jej w cykl FBI - czytałam jedną część i strasznie mi się nie podobało, więcej nie chcę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...