Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:37

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 12 listopada 2015, o 23:18

Van Dyken miała słaby dramat – szło to jakoś tak lajtowo. Myślałam, że trójka już jest…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 listopada 2015, o 23:54

bo jest. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 listopada 2015, o 01:06

aniazlipca napisał(a):Jak się okaże, że będziesz rzucać mięsem to porzucę forum i gdzieś się ukryję :twisted: :wink:

OMG! :evillaugh: Absolutnie teraz nie czuję presji, absolutnie :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 16 listopada 2015, o 18:29

Duzz ale ja nie wywieram presji - tylko się boję..... :wink:

Co do Dyken to wiem, że jest już 3, ale nie mam ochoty póki co czytać...

Sama się wciągnęłam teraz w serię Jutro Johna Marsdena - młodzieżowe, ale wciągnęło mnie.
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 listopada 2015, o 23:18

Czytam i nie wierzę. W tym Dominicu to liceum ni jest odpowiednią areną dla wydarzeń. Teksty i wyzwyska kompletnie ni pasują do dzieciaków. Książka byłaby o wiele bardziej wiarygodna gdyby działo się to np w jakimś biurze. Teksty o rżnięciu w ustach 18 latka brzmią śmiesznie a nie pikantnie. A Bronaugh czy jak to się tam pisze jej imię jest koszmarnie irytujaca :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 16 listopada 2015, o 23:29

Ta akcja jakby się w poprawczaku działa :evillaugh: Chociaż mnie te wulgaryzmy nie wadziły. Raczej bawiły. Gorsze bylo, ze on co rusz z łapami do wszystkich leciał. Do tego co ja wyzwał i wymachiwał nad nią ok jak najbardziej rozumiem, ale ten Gavin dostał pierwszy raz tylko dlatego, ze chciał jej pomóc. A chciał jej pomóc, bo ten kutafon Dominic właśnie znowu przykrość jej zrobił! Zezlilo mnie to :D
Dla mnie Bronagh była na pewno lepsza niż ten cały Dominic. Współczulam jej normalnie, że się tak uczepil jej jak rzep psiego ogona. Chociaż ona też miała jakieś dziwne odchyły. Ale i tak on mnie wkurzał mocniej. Powinien mieć jakieś warsztaty, gdzie uczą panowania nad gniewem :rotfl:

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 11:46

w poprawczaku może być :P
oni są za dorośli na liceum i za bardzo tacy no nielicealni :P nie pasuje tutaj kompletnie ta szkoła. Pomijam już swoje znielubienie osadzania akcji w takim czasie, ale tu to zwyczajnie nie ma racjonalnego wytłumaczenia.
No i która nauczycielka sadza swoje uczennice w budce pocałunków??

Mnie rozwaliło jak Dominic tak szybko stwierdził że ona jest jego. Tak z du.py :P i te teksty o rżnięciu... :zalamka:
serio autorka chyba ma spaczoną wizję liceów :P

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:09

Taaa. To mnie właśnie wkurzyło. On tak niby stwierdził, bo ona jako jedyna dziewczyna uderzyła go i postawiła się mu. Dobra, ale tam w ogóle nie bylo żadnej sensownej gadki między nimi i wcale jej nie znal. Nie miał raczej powodów aby czynic takie założenia. I w ogóle to ciągłe gadanie, że ona jego było debilne i zakrawało na fanatyzm :evillaugh: On moim zdaniem miał coś z deklem :evillaugh:

A ta szkoła serio jakby cała patologia i margines społeczny tam się schodził. Dobrze, ze jeszcze nie było powiedziane , że to jedno z najlepszych liceów albo coś. Wtedy to bym chyba juz na dobre nie wyszła z szoku :evillaugh:

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:11

nooo jemu coś nie styka pod kopułką jak nic :P
ona go wyzywa, odpycha, ewidentnie go nie chce a on jak jaskiniowiec, jego i koniec :P
fajne jest osaczanie i takie przywłaszczanie ale nie w okolicznościach gdy laska jest tak totalnie na nie.
Zresztą ona też jest wkurzająca, nie wie czego chce, jest porypana.

I ta szkoła... Od kiedy to uczniom wolno słuchać muzyki na zajęciach? :facepalm:

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:17

Ona była moze dziwna, ale uważam, ze on powinien na jakiś czas odpuścić i zacząć z innej strony. Byl zbyt nachalny i przez to ona ciągle miała jakieś nieprzyjemności.
Jak podsadziła mu te pinezki pod dupsko, zdobyła u mnie bardzo dużo punktów :D

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:19

był mega nachalny. Masz rację powinien podejść ją z innej strony, może pomocą, może jakoś tak pomału a on chciał na już na hura i na bezczela...
a pinezki były mega :P

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:21

I jeszcze ciastka chciał jej odebrać. Ja bym go od razu zdyskwalifikowała!

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:25

no za te ciastka to naprawdę do odstrzału... I jeszcze ją wodą ochlapał świnia!

Post przez Duzzz » 17 listopada 2015, o 14:28

Sol, co do wieku bohaterów to przecież pisałam, że oni w tej pierwszej części mają po 18 lat :D W połówce mają już 21 :P

Mnie te wyzwiska też bawiły, ale po pierwszym szoku, bo nie spodziewałam się też ich. :wink:
To są małolaty one jeszcze nie panują nad sobą i tak ich po części tłumaczyłam.
Czy powinni być osadzeni gdzie indziej zapewne tak.
Co do tych gadek, to w dobie dzisiejszych czasów gorsze rzeczy dzieją się w gimnazjach. Nie mówiąc już o tym, że takie obelgi są na porządku dziennym, oni później to robią dla zabawy, a w gimnazjum to raczej tylko i wyłącznie by się nad kimś poznęcać i mu dołożyć.
W każdym bądź razie akcja pasowałaby by bardziej do college jak dla mnie :wink:
Dla mnie to ani Dominic ani Bronagh nie byli do końca ok, jeśli Dominc ma iść na badania to dziewczyna powinna też, tak naprawdę, co będę podkreślać, oni byli siebie warci. W tej książce jest coś i w braciach co mi się podobało, sama nie wiem co, ale jest cos co mnie do nich przyciągnęło.
Lubię facetów, którzy bronią kobiet, pal sześć, że to czasem nie potrzebne, ale jednak, stają za nimi murem pomimo iż kobiety obrzucają ich mięsem to oni wiedzą, że to jest ta i już. Nie przeszkadzają im zołzy, którymi one są czy wiedźmowate zachowania, patrz pinezki, tylko brną aż je zdobędą i bronią pomimo iż jeszcze nie są ich i sama świadomość, ze ona może być z innym jest dla nich nie do zniesienia.

aniazlipca napisał(a):Duzz ale ja nie wywieram presji - tylko się boję..... :wink:

Nie ma czego :D

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:32

Duz, ale ja nie mam pretensji o wiek ;) chodzi mi o to że oni są za młodzi jak na takie zachowania i akcje. Zwyczajnie wiek do nich nie pasuje, jest na siłę obniżony by akcja mogła się dziać w liceum ;)

oni w efekcie pewnie są siebie warci, każde ma coś za uszami. Nawet wkurzają mnie oboje ;)

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:34

Ale co z tego, że on bronił jej, jak potem porozpowiadal wsrod chłoptasiow, ze prawie dobrał się jej do majtek? Albo jak poszła plota, ze z nią spał, nie zdemontował tego i jeszcze się cieszył, jak chłopaki rzucali głupie, zboczne uwagi. Facet który, tak broni i któremu niby tak zależy nie stawia dziewczyny w takim świetle i tyle :D On na badania zdecydowanie. Jej bede bronić :D

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:35

tego jeszcze nie doczytałam.
Ale z niego świnia i podły typ...

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:41

Podly typ to może nie, bo i ona mu da do pieca (i bardzo dobrze), ale po swinsku się zachował na pewno.
Bronagh mnie pozniej bardziej wkurzala, ale i tak będę bronić jej, bo ona się chciala od wszystkich izolować i najlepiej żeby nikt kolo niej nie siadal, nie gadał i wszyscy trzymali się z daleka. Mogła mieć takie bzdurne reakcje, bo zwyczajnie nie wiedziała co i jak. Trochę stuknieta zreszta tez byla, przyznaje. Ale i tak on dużo bardziej :D
Ostatnio edytowano 17 listopada 2015, o 14:43 przez Papaveryna, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Duzzz » 17 listopada 2015, o 14:42

Dla mnie to nie była jego podłość, dla mnie on takim zachowaniem zaznaczał swój teren, dzięki temu, że takie insynuacje powstały wszyscy wiedzieli, że oni się mają ku sobie i że ona jest jego. Cel uświęca środki, w jego wykonaniu akurat tak :-D

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:43

duzzza22 napisał(a):on takim zachowaniem zaznaczał swój teren

takie metafizyczne obsikiwanie drzewek? :hihi:

w sumie nie wiem które z nich wolę ;)
oboje mnie wkurzają, jednocześnie wydają się mieć po 20-parę lat i po 12 ;)

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:45

duzzza22 napisał(a):Dla mnie to nie była jego podłość, dla mnie on takim zachowaniem zaznaczał swój teren, dzięki temu, że takie insynuacje powstały wszyscy wiedzieli, że oni się mają ku sobie i że ona jest jego. Cel uświęca środki, w jego wykonaniu akurat tak :-D

Nie, on po prostu zepsuł jej opinie i ludzie zaczęli szeptać, że jest dziwka :D

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:46

a chociaż potem naprostował i jej reputacja została ocalona? :P

Post przez Papaveryna » 17 listopada 2015, o 14:48

Nie no po jakimś tam czasie zaczeli być razem. Ale żadne takie jaki to on nie był zaborczy, ze chcial ja oznaczać, do mnie nie trafiaja. Mam swoje zdanie o nim i nic na to nie wpłynie :)

Post przez Duzzz » 17 listopada 2015, o 14:57

wiedzmaSol napisał(a):
duzzza22 napisał(a):on takim zachowaniem zaznaczał swój teren

takie metafizyczne obsikiwanie drzewek? :hihi:

Dokładnie tak :evillaugh:

Papaveryna napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Dla mnie to nie była jego podłość, dla mnie on takim zachowaniem zaznaczał swój teren, dzięki temu, że takie insynuacje powstały wszyscy wiedzieli, że oni się mają ku sobie i że ona jest jego. Cel uświęca środki, w jego wykonaniu akurat tak :-D

Nie, on po prostu zepsuł jej opinie i ludzie zaczęli szeptać, że jest dziwka :D

W sumie czy rzeczywiście. Nie pamiętam nic takiego by padały w jej kierunku wyzwiska od innych. Jedynie ta laska się jej uczepiła, ale to przez samego Jasona, a nie dlatego że coś tam Dominic nagadał.

Papaveryna napisał(a):Mam swoje zdanie o nim i nic na to nie wpłynie :)

Wiem, wiem :evillaugh:
Ale chociaż dobrze, że kilka zabawnych momentów jednak dla Ciebie było :mrgreen:

Post przez •Sol• » 17 listopada 2015, o 14:59

taki mały świntuszek obsikaniuszek z niego :hihi:

ten Jason i jego laska to jakaś porażka w ogóle... On niby nienawidzi Bronagh a chce ją całować, a ta laska jego też półmózg...
Very ma rację że to jak poprawczak :P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...