aniazlipca napisał(a):serię Oddechy można uznać za nurt NA...głównymi bohaterami są początkowo uczniowie ostatniej klasy liceum (w późniejszych tomach są na studiach). Pisałam gdzieś wcześniej, że ta seria jest dosyć przygnębiająca i mroczna i lepiej ją sobie dawkować.
sunshine napisał(a):Skończyłam Morze spokoju. wczoraj byłam rozbita emocjonalnie. dzisiaj juz powoli dochodzę do siebie. Niesamowita książka, świetnie napisana i skonstruowana. To co sie tam dzieje to ach
LiaMort napisał(a):przeczytałam Asę.. i nie wierzę że to już koniec, ja chce jeszcze... naprawdę mam łzy w oczach, bo piękna jest ich ta miłość ah. i to jak się przyjaźnią i w ogóle...
aniazlipca napisał(a):Przeczytałam Asę! I pierwsze co napiszę to wydawnictwo mogłoby dać już spokój z dzieleniem tych książek na tomy...
Co do samej książki i jednocześnie końca serii Marked Man, muszę przyznać, że podobała mi się, ale nie powaliła na kolana. Chyba po każdej nowej części, doceniam poprzednią, która mnie trochę zawiodła. Myślę, że z tej historii można było wyciągnąć dużo więcej, podobnie jak z innych, ale doceniam Jay za całość serii. Asa bardzo mnie intrygował, ale okazało się, że jest słodkim facetem, któremu wydaje się, że jest zły. Royal była w porządku i nie wkurzała mnie jak inne dziewczyny. Sam epilog był słodki i może zbyt lukrowy, ale w jakimś dziwnym sensie pasował do tych zbuntowanych naznaczonych mężczyzn
aniazlipca napisał(a):Lato Ostatniej Szansy - Morgan Matson
aniazlipca napisał(a):Kochając Pana Danielsa - Brittainy C. Cherry - tematycznie bardzo podobna do Pułapki Uczuć Hoover, ale ujęte zupełnie w inny sposób. Wydaje mi się, że pomysł Hoover był ciekawszy, ale nie można zarzucić Cherry, że jej książka jest gorsza. Jest to po prostu dobra książka, no i ma momenty chusteczkowe (troszku sobie popłakałam). Jednego czego nie rozumiem to dlaczegoSpoiler:
Powieść jest oczywiście o stracie, miłości, przyjaźni i rodzinie. Na pewno mocnym punktem jest Szekspir i grupa Misja Romea. może nie jest to nic innowacyjnego ale warto przeczytać
Kubek w kwiatki napisał(a):Ach, romanse YA <3 dajce mi dobry dystopian/fantasy/paranormal YA a wciągnę go w jeden dzień niecały
aniazlipca napisał(a):Duzz - Lato Ostatniej Szansy to pojedyncza powieść. HEA jest, ale to nie jest główny wątek. Mimo to podobała mi się
Jeśli chodzi o Kochając Pana Danielsa - to masz tam HEA, nie martw się Po prostu trochę skopiowane z Hoover, ale dobrze się czyta. Może nawet jest za słodko na koniec
aniazlipca napisał(a):A ja szukam wciąż na coś fajnego i ekstra jak seria More McLean przeczytałam The Deal Kennedy i zdziwiłam się jak bardzo mi się podobało
Kubek w kwiatki napisał(a):Ach, romanse YA <3 dajce mi dobry dystopian/fantasy/paranormal YA a wciągnę go w jeden dzień niecały
aniazlipca napisał(a):Duzz - aż się boję, że za duże zaufanie masz do mnie mimo to mam nadzieję, że Ci się spodoba
Co do 2 części Kennedy - ja czytam ostatnio tylko po pl więc jeszcze troszkę poczekam na nt Logana
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości