Teraz jest 8 lutego 2026, o 07:39

2025: Właśnie czytam

...o wszystkim: co nas irytuje, a co zachęca do lektury, co czytamy teraz, a co mamy w planach

2026: Właśnie czytam

Ulubieńcy miesiąca!Ulubieńcy roku!
Bonus: Nasze Liczniki Lektur w Kanonie Romansoholicznym!

Ostrzegamy! Kiepskie książki!Koszmar. Ale można przeczytaćWarto przeczytać?
Regulamin działu
Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach.
Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+
Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI
Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 26 grudnia 2025, o 20:15

Liberty napisał(a):W desperacji przerabiam stare fanfiki do Pottera. Są lepsze niż gro tego co teraz wychodzi na papierze.

Jakie tytuły? :D

Post przez Liberty » 26 grudnia 2025, o 21:51

Care of Magical Creatures (SS/HG), Cambiare Podentes (SS/HP), seria Herbaciana (SS/HP) i tak wiem, że jest co najmniej kontrowersyjna, Draco Malfoy wyjątkowo skoczny szczur, ff do HP Ewy Białołeckiej (lepsze niż jej książki) i szukam całej reszty, którą gdzieś upchnęłam :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 28 grudnia 2025, o 15:38

A ja w końcu skończyłam to w papierze:

https://www.legimi.pl/ebook-rozany-eter ... html#ebook

I w sumie nie byłam jakoś szczególnie zachwycona. Wątek romantyczny absolutnie beznadziejny, a jego podsumowanie wręcz toksyczne i szkodliwe, ciekawostki medyczne podane w tak sztuczny sposób, że bardziej się nie dało, szumnie zapowiadana w blurbie historia kryminalna ostatecznie zamienia się we łzawy melodramat, a bohaterowie główni są nudni i nijacy. Generalnie nie polecam. No chyba, że już totalnie nie będziecie miały niczego lepszego pod ręką :zalamka:.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 28 grudnia 2025, o 21:41

Obrazek

Czy istnieją idealne pary?
Czy w nowoczesnym świecie singli i wolnych związków można znaleźć swoją drugą połówkę?
Anne jest jak Ania z Zielonego Wzgórza - ma to samo imię, rude włosy oraz talent pisarski. Do szczęścia brakuje jej tylko mężczyzny, dla którego zabawa w związek nie kończy się po kilku spotkaniach. Gdy w jej ręce trafia wizytówka tajemniczej firmy kojarzącej pary, postanawia zaryzykować. Nie spodziewa się jednak, że zamiast na pierwszą randkę zostanie wysłana... prosto przed ołtarz.

Błyskotliwa powieść o trzydziestolatce, która marzy o miłości jak z książek o Ani Shirley
Obrazek
Zrobiłam badania na cierpliwość. Wynik był negatywny.

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 31 grudnia 2025, o 23:33

W ebooku czytam drugą część cyklu Lovelight autorstwa B. K. Borison, czyli In the Weeds. Za to w papierze wzięłam się za Magiczną chwilę Kristin Hannah. I powiem wam, że nie spodziewałam się po książkach tej autorki tak ogromnej lekkości, a wręcz humoru. Myślałam, że będzie raczej na poważnie, może nawet nieco patetycznie, a tutaj takie miłe zaskoczenie :).

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 1 stycznia 2026, o 04:24

Temat z roku 2025 oficjalnie zamknięty!
Zapraszamy do 2026: Właśnie czytam!

Poprzednia strona

Powrót do Czytamy i rozmawiamy