Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:25

Czytniki ebooków: użytkowanie i porady

...o wszystkim: co nas irytuje, a co zachęca do lektury, co czytamy teraz, a co mamy w planach

2024: WŁAŚNIE CZYTAM...

Ulubieńcy roku!Ulubieńcy miesiąca!
Bonus: Nasze Liczniki Lektur w Kanonie Romansoholicznym!

Ostrzegamy! Kiepskie książki!Koszmar. Ale można przeczytaćWarto przeczytać?
Regulamin działu
Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach.
Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+
Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI
Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 25 marca 2011, o 23:31

Agrest napisał(a):Hm, masz nawet więcej niż ja, bo ja nie widzę folderu system u siebie :P
Chyba że to folder ukryty, a ty masz po prostu włączony podgląd ;)

No właśnie wydaje mi się , że tego folderu system nie było, zresztą kolor tego folderu jest taki zamglony, a nie wyraźny jak pozostałe.Mówiłam już ,że Ja jestem dzisiaj w wiecznym brojeniu, mam nadzieję,że nic nie zrobiłam.
Stało się to oczywiście niechcący, po prostu przenosiłam metodą przenieś-upuść książkę z calibre do kindla, no i nie trafiłam tam gdzie chciałam no i coś usunełam, tylko co??? :smutny:

Post przez Agrest » 25 marca 2011, o 23:40

Jak jest półprzezroczysty, to faktycznie włączyłaś podgląd ukrytych plików ;)

Jesteś pewna, że coś usunęłaś? A kindle działa normalnie? Jak działa to się nie przejmuj ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez ewajoanna23 » 25 marca 2011, o 23:50

Na spokojnie sprawdziłam Kindelka,przerzuciłam z calibre książkę - jest oki,funkcje z których korzystam w czytniku też działają.
No niestety, jestem pewna, ale to nie był folder, wyglądało jak plik ściągniętej książki :niepewny:

Post przez Ryuuki » 26 marca 2011, o 15:33

Ja czytam na telefonie czasami, na komputerze to w pdf, ale najbardziej jednak lubię jak książka to prawdziwa książka :) Nie ma to jak zapach druku ^^

Post przez aralk » 26 marca 2011, o 16:01

coś za coś :]

Post przez ewajoanna23 » 30 marca 2011, o 09:46

Hejka, żeby znowu czegoś nie zmajstrować, to jak bezpiecznie przenosić książki z Calibre na czytnik????? :wink:

Post przez Agrest » 30 marca 2011, o 10:00

Kopiuj-wklej?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez ewajoanna23 » 30 marca 2011, o 10:05

A jest coś takiego w calibre, hm nie zauważyłam :wink:

Post przez Agrest » 30 marca 2011, o 10:09

Nie mówię o calibre, tylko zwykłym kopiowaniu z folderu do folderu. Książki konwertowane w calibre znajdują się w folderze Biblioteka calibre (wersje sprzed i po konwersji).

Emily Byrd Starr

Post przez ewajoanna23 » 30 marca 2011, o 10:26

aaaaaaaaaaaaaaaa, sprawdzę

Post przez aralk » 30 marca 2011, o 12:27

nawet nie myślałam, aby robić inaczej :)

Post przez ewajoanna23 » 30 marca 2011, o 14:22

Oj, bo Ja jak zwykle wymyślam, zawsze sobie komplikuję życie :rotfl:

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 31 marca 2011, o 22:48

ja zamówiłam właśnie swojego kundelka i jestem w małym szoku bo wychodzi na to, że jutro może już do mnie dotrzeć :haha: a w szoku jestem, bo zamówiłam 30.03. a jako datę dowozu napisali 01.04., sprawdziłam drogę przesyłki i o dziwo paczka jest już w Köln i może nie powinnam się dziwić, ale dokładnie tydzień temu wysłałam małą paczkę do Polski i jeszcze nie doszła :smutny:

Post przez Agrest » 31 marca 2011, o 23:06

Ale kurierem wysłałaś? ;)

Czekam na wrażenia jak zwykle :D

Zamówiłaś z okładką?

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 31 marca 2011, o 23:07

może z niemieckiego magazynu? ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez ewajoanna23 » 31 marca 2011, o 23:08

hehe, Ja wysyłałam 1o lutego list polecony do USA i doszedł dopiero teraz we wtorek, nasi mieli napisane na stronce ,że wyszło od nas 14 lutego, a tamci twierdzili, że 15 lutego jest u nas przygotowywana do wysyłki.Dziwnym trafem jak w piątek zaczęłam robić lekki rabanik to list się znalazł :rotfl: Sam list to bym im darowała, ale książeczki dla dzieci am były :wink:

Post przez nana_rlbi » 1 kwietnia 2011, o 00:15

Agrest napisał(a):Ale kurierem wysłałaś? ;)

nie, bo wszystkie moje poprzednie paczki również bez kuriera dochodziły w góra 4 dni, więc mając tydzień czasu stwierdziłam, że nie ma po co tracić dodatkowej kasy :hyhy: i tak wczoraj mój tato obchodził 60 urodziny, a mój prezent nawet dzisiaj jeszcze nie doszedł :sad:

Zamówiłaś z okładką?

tak, do tego z lampką ale w kolorze czekoladowym :big: jakoś nie potrafiłam się przekonać do tych żywszych kolorów (podobały mi się, ale nie są w moim stylu i tak dobrze, że nie zdecydowałam się na czarną :hyhy:)

Fringilla napisał(a):może z niemieckiego magazynu? ;)

nieeee, sprawdzałam dokładną trasę wysyłki i transportu, no chyba, że w Niemczech też mają Indianapolis :hyhy:

Post przez Fringilla » 1 kwietnia 2011, o 00:24

ehm, wiesz... ostatnimi czasy różne rzeczy się dzieją... ;) wiem z doświadczenia. napis made in EU też może oznaczać, że mamy jakieś EU w Chinach :P
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Agrest » 1 kwietnia 2011, o 08:46

Mój jest ze Stanów, no chyba że Amazon i UPS fałszują dokumentację eksportową na wielką skalę ;)

Emily Byrd Starr

Post przez nana_rlbi » 1 kwietnia 2011, o 14:09

dzisiaj przed południem doszedł mój kundelek cały amerykańskiego pochodzenia :hyhy: i w 3 dni :padam:

ale jako, że w godzinach pracy nie wypada za dużo się zachwycać, tylko go obejrzałam, a dogłębniej zgłębię wieczorem :smile:

Post przez Fringilla » 1 kwietnia 2011, o 14:15

jest problem z cytowaniem... hm...
— Ursula K. Le Guin

Post przez Scholastyka » 1 kwietnia 2011, o 14:48

ano - jest
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 1 kwietnia 2011, o 23:10

nana_rlbi napisał(a):dzisiaj przed południem doszedł mój kundelek cały amerykańskiego pochodzenia :hyhy: i w 3 dni :padam:

ale jako, że w godzinach pracy nie wypada za dużo się zachwycać, tylko go obejrzałam, a dogłębniej zgłębię wieczorem :smile:

Pamiętam, że do mnie też szybciutko dotarł :)
Swoją drogą, minęło dopiero jakieś 1,5 miesiąca od kiedy kupiłam sobie czytnik, a ja nie jestem sobie w stanie wyobrazić, iż mogłabym go nie mieć ;) Taka trochę paranoja, ale za to jaka radosna :hahaha:
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez ewajoanna23 » 4 kwietnia 2011, o 10:00

Słuchajcie moje Panie, (tylko proszę się nie śmiać), przenoszę sobie książeczki z biblioteki calibre metodą kopiuj - wklej, to jest oki, ale dlaczego w kindelku, mam książkę podwójnie????? :(

Post przez Agrest » 4 kwietnia 2011, o 10:09

Może wrzucasz dwa razy? Dwa pliki? Przepraszam za głupią może sugestię, ale nie przydarzyło mi się to do tej pory, więc szukam rozwiązania ;)

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czytamy i rozmawiamy