•Sol• napisał(a):Czemu w Błękitnym zamku są powycinane fragmenty??
Kawka napisał(a):Mam podobny problem, dlatego rzadko kiedy coś kupuję. Jak już to odwiedzam bazarek albo Tanią książkę. Większa szansa, że trafię coś fajnego i na dodatek tanio.
Janka napisał(a):Pamiętam czasy, kiedy literatura kobieca wydawnictwa "Amber", głównie historyki, w księgarniach "empik" i "Matras" umieszczana była na oddzielnym regale. Możliwe, że "Amber" miał z tymi księgarniami specjalną umowę, by ich książki były łatwe do znalezienia i najprawdopodobniej musiał za to płacić. Jakieś pięć lat temu specjalne regały kobiece zniknęły z księgarń, a książki są teraz zmieszane z inną literaturą.
Myślę, że stało się tak dlatego, że duża część sprzedaży przesunęła się do internetu i "Amber" już nie ma widocznego zysku z utrzymywania pełnego zestawu wydawanych książek w każdej księgarni stacjonarnej.
Janka napisał(a):Księgarni, w której byłoby wszystko, nigdy nie było. W lepszych czasach też nie. Zawsze trzeba było się nalatać po mieście od księgarni do księgarni lub zamówić w jednej księgarni i zaczekać kilka dni aż przyjdą książki.
mdusia123 napisał(a):Co niestety może bardzo utrudniać poszukiwania jakiejś interesującej pozycji.
Księżycowa Kawa napisał(a):mdusia123 napisał(a):Co niestety może bardzo utrudniać poszukiwania jakiejś interesującej pozycji.
Korzystaj z forum, aby wybadać, co i jak – lepsze to niż księgarnia
Janka napisał(a):O właśnie! Kiedyś była mowa o tym, że w wydawnictwach można będzie drukować na zamówienie pojedyńcze egzemplarze książek, których nakład już się sprzedał. I co z tym pomysłem? Wyszło coś z tego?
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości