Kamila W. napisał(a):Kupujecie wasze Kindle na Amazon.de ? Macie tam konto? Kupujecie tam tez ksiazki? Kozystacie tez z kupna za darmo ?
Ja, ze względu na bardzo atrakcyjna cene, kupiłam w zeszłym roku dwa kindle na niemieckim amazonie. Kupiłam w opcji "gift" by nie był domyslnie zaraejestrowany na amazon.de
Tak, kindle z amazon.de sa przeznaczone wyłacznie na rynek niemiecki, ale mozna to obejść. Można poprosić znajomego z Niemiec zeby przyjął przesyłkę, można zamowić do jednego z punktu dostawy prowadzonych przez firmę kurierską Hermes - sa m.in na stacjach benzynowych.
Jesli chodzi o gwarancję, słyszałam, że reklamacje są uwzględniane, ale po rozmowie telefonicznej. W koncu, tak sobie myslę, skoro Kindle został kupiony jako prezent, to ten prezent może znaleźć sie wszędzie i amazon.de nie ma prawa odmówić realizowania gwarancji.
Co więcej - kalkulowałam przed zakupem, gwarancja amerykanska jest tylko jednoroczna, a czas szybko leci, musiałabym mieć prawdziwego pecha by trafić na feralne egzemplarze. Tak więc konkluzja była jedna: wolę zapłacić mniej o połowę. Do tej pory kindle (jeden ma juz prawie rok) dzialaja OK