przez Księżycowa Kawa » 4 lipca 2016, o 23:04
- „Odgadnij, kim jestem” Megan Maxwell – zajrzałam na chwilę, aby przeczytać dwa, trzy rozdziały przy kawie, lecz nagle okazało się, że przewracam ostatnie strony; z pozostałymi tomami stało się podobnie; bohaterka zdecydowanie się wyróżnia; owszem, mam kilka zastrzeżeń, niemiej jednak można na nie przymknąć oko, ponadto już wspominałam o tym i owym;
- „End Game” Vanessa Waltz – na ogół niewiele mnie rusza, lecz bywają wyjątki jak ten; nieoczekiwanie okazało się czymś, po czym niełatwo jest się pozbierać; uczucie bohaterów pojawia się w zasadzie wbrew zdrowemu rozsądkowi – mroczne;
- „Majstersztyk” Anna Kańtoch – tytuł mówi sam za siebie (chociaż byłam rozczarowana, że to tylko jedno opowiadanie a nie cały zbiór);
- „My Commander” i „My Protector” Alanea Alder – przede wszystkim humor, który do mnie przemawia, poza tym wspominałam o tym i owym;
- „Ości” Ignacy Karpowicz – szczególnie za „hipokryzja czyni cuda”, a tak w ogóle, bo to Karpowicz i jego czarne poczucie humoru;
- „His Secretary Undone” Melanie Marchande – podobało mi się jeszcze bardziej; przemawia do mnie, jak Marchande pisze i przedstawia swoje historie;
- „Tylko ty” Jasinda Wilder – interesujący bohater; nieoczekiwanie Wilder mnie zainteresowała i teraz korci mnie, aby przyjrzeć się jej bliżej;
- „Law Man” Kristen Ashley – bardzo dobrze opowiedziana historia, przekonująca i bez zbędnego dramatyzowania, aczkolwiek nadal uważam, że Mara to ciężki przypadek, ale z drugiej strony cierpliwość Mitcha w takim przypadku robi wrażenie, a przy tym był taki konkretny oraz poukładany.
Oprócz tego było kilka w porządku.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.