pannazlosnica napisał(a):Przy "Done and dusted" sceny seksu przywodzą na myśl słabe opowiadania erotyczne z jakichś krańców internetu.
Nocny Anioł napisał(a):
Max Leokov mógł się tylko przyglądać, jak ludzie wokół niego znajdują szczęście w miłości.
W jego życiu był taki czas, kiedy nie tylko pragnął miłości, lecz także, co ważniejsze, dla niej żył.
Kochał już raz. Z całych sił.
Jednak teraz nie ma śladu po tym uczuciu. Zostało złamane serce i córeczka, którą trzeba się zaopiekować.
Nie ma wątpliwości, że serce Maksa zasługuje na drugą szansę.
Helena Kovac poświęciła mnóstwo czasu nauce.
Harowała jak wół, by ukończyć studia.
Nie ma czasu na miłość.
Ona nawet nie ma czasu na chwilę zapomnienia.
Książki i praca to całe jej życie. Pozostałe sprawy są drugorzędne.
Kiedy Max i Helena łączą siły, aby pomóc córce Maksa Ceecee, oboje są zaskoczeni niesamowitym przyciąganiem, które pojawia się między nimi.
Cynik i pracoholiczka.
Kiedy miłość w nich uderza, zwala ich z nóg.
Ale miłość potrafi zadawać też ból. Max coś o tym wie.
pannazlosnica napisał(a):Mnie ogólnie sceny erotyczne dosyć nudzą w książkach i z reguły je pomijam. Jeszcze jest dobrze, jak nie ma ich za dużo i za często. Ale jak zaczynają co półtora rozdziału uprawiać seks i ta fabuła stoi w miejscu, to tracę cierpliwość.
W przejmującej kontynuacji inspirowanego mitologią nordycką romansu fantasy Los zapisany krwią tarczowniczka walczy, by zerwać kajdany przepowiedni i poradzić sobie ze zdradą mężczyzny, który złamał jej serce.
Po ujawnieniu tajemnicy swojego boskiego pochodzenia Freya wkroczyła na ścieżkę, która z powodu magii ukrytej w jej krwi może doprowadzić do śmierci tysięcy ludzi. Rozpaczliwie pragnąc uniknąć tego mrocznego losu, ryzykuje zawarcie sojuszu z największym wrogiem Skalandii, by dostać odpowiedzi od wieszczki, która przepowiedziała jej przyszłość – tej samej, która posłała Bjorna, by ją zabił.
Choć Freya wciąż czuje wściekłość z powodu zdrady Bjorna, wiążące przysięgi krwi zmuszają ją do przebywania blisko niego, gdy próbuje znaleźć sposób na powstrzymanie nadchodzącej wojny. Z powodu swojej magii trafia w sam środek starego konfliktu i poznaje nordelandzkich bezlosych – dzieci bogów służące temu samemu królowi, którego kazano jej się bać. Temu samemu królowi, który – w przeciwieństwie do Bjorna – jest teraz gotów walczyć u jej boku. Bowiem mimo pożądania płonącego w Bjornie i Frei, jego narastająca nieufność wobec wybranej przez nią ścieżki oddala ich od siebie coraz bardziej.
Nadchodzi wojna i zarówno bogowie, jak i śmiertelnicy muszą wybrać broń. Jednak najbardziej zaciętą bitwą okaże się ta, którą Freya prowadzi w swoim wnętrzu. W jej żyłach płonie magia dwóch bogiń i musi na nowo utkać nici przeznaczenia, by samej zadecydować o swoim losie – czy będzie tarczą, która chroni ludzi, czy klątwą, która ich niszczy?
Liberty napisał(a):Przeczytałam Problematic Summer Romance Ali Hazelwood, romans który to jednocześnie podobał mi się i nie podobałA teraz wróciłam do Cate C. Wells i czytam Heavy: https://www.goodreads.com/book/show/58667968-heavy
mdusia123 napisał(a):Ej, serio świetna ta Welesówna. I nawet pojawiają się w niej nieco "horrorowe" momenty (w wydaniu młodzieżowym, ale zawsze), więc nie jest to takie całkiem pitu-pitu na odmóżdżenie.
gosiurka napisał(a):mdusia123 napisał(a):Ej, serio świetna ta Welesówna. I nawet pojawiają się w niej nieco "horrorowe" momenty (w wydaniu młodzieżowym, ale zawsze), więc nie jest to takie całkiem pitu-pitu na odmóżdżenie.
Cieszę się, że tobie również się spodobała. Przeczytałaś obie części?
pannazlosnica napisał(a):Liberty napisał(a):Przeczytałam Problematic Summer Romance Ali Hazelwood, romans który to jednocześnie podobał mi się i nie podobałA teraz wróciłam do Cate C. Wells i czytam Heavy: https://www.goodreads.com/book/show/58667968-heavy
A bliżej temu do wcześniejszych książek Ali czy bardziej w klimacie "Not in love"?
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość