Teraz jest 20 kwietnia 2025, o 22:30

2025: Właśnie czytam

...o wszystkim: co nas irytuje, a co zachęca do lektury, co czytamy teraz, a co mamy w planach

2025: WŁAŚNIE CZYTAM...

Ulubieńcy miesiąca!Ulubieńcy roku!
Bonus: Nasze Liczniki Lektur w Kanonie Romansoholicznym!

Ostrzegamy! Kiepskie książki!Koszmar. Ale można przeczytaćWarto przeczytać?
Regulamin działu
Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach.
Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+
Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI
Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 10 kwietnia 2025, o 19:37

aniazlipca napisał(a):Caught up Liz Tomforde :czyta2:

I jak wrażenia?
Mnie się podobało, lubię takie słodkie romanse, tylko nie trafiłam w nastrój z tą książkę i robiłam przerwy, polecam.

Czytam Shu­to­ut - Avery Keelan jest to romans, fajny, lekki, trochę słodki.
Jest scena gdy ona chce go podwieźć, żeby mógł odebrać swoje auto od mechanika, i w aucie odpala się jej audiobook który jest mocnym erotykiem, ona szybko zatrzymuje nagranie, on puszcza dalej, ona się pyta co robisz? Cicho robię notatki :evillaugh:

Obrazek
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Rebecca Yarros, Vi Keeland

Post przez cedar » 10 kwietnia 2025, o 21:27

gosiurka napisał(a):w aucie odpala się jej audiobook który jest mocnym erotykiem, ona szybko zatrzymuje nagranie, on puszcza dalej, ona się pyta co robisz? Cicho robię notatki :evillaugh:

:evillaugh:
Ale mus oddać facetowi co jego - widać, że jest zainteresowany, a jego zainteresowanie ma szansę znaleźć finał w eine kleine orgasmus musik. :lol:

Ja skończyłam "Novę" i muszę odpocząć od tego cyklu - na bank nie będzie to moja ulubiona seria Yarros. Za chwilę zbiorę się w sobie i machnę recenzję we "współczesnych".

A na razie wzięłam tak niby od niechcenia... tak trochę na przełamanie nastroju... "444" Macieja Siembiedy i - przepraszam za wyrażenie - wciągam tę książkę jak kreskę premium.
Obrazek
:czyta:
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.
- Rebecca Yarros Onyx storm

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 11 kwietnia 2025, o 11:40

Gosiurko, zapisze to sobie
Obrazek
Zrobiłam badania na cierpliwość. Wynik był negatywny.

Post przez kejti » 11 kwietnia 2025, o 17:16

Nocny Anioł napisał(a):
kejti napisał(a):Aniołku, nawet jakbym chciała, to nie mam jak przeczytać bo nie mam ;)
cedar napisał(a):Kejti, wampiry sa u Clarissy Broadbent. Czytałaś "Żmiję i skrzydła nocy"? Czy szukasz czegoś w innym stylu? Wiem też, że któraś seria Jennifer Armentrout zawierała wampiry hmmm

bardzo dziękuje ale już staram się nie zbierać papierowych książek, czasami wyjątek zrobie ale naprawdę dziękuję :lovju:

Chcesz to ci pożyczę, przeczytasz odeślesz

wstrzymam się ale dziękuję :smile: w końcu może wezmę na miesiąc legimi i nadrobię hmmm

poczytuje:
Hot Vampire Kiss Lisa Renee Jones
Obrazek

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 11 kwietnia 2025, o 19:37

gosiurka napisał(a):
aniazlipca napisał(a):Caught up Liz Tomforde :czyta2:

I jak wrażenia?
Mnie się podobało, lubię takie słodkie romanse, tylko nie trafiłam w nastrój z tą książkę i robiłam przerwy, polecam.

Podobało mi się. W sumie cała seria :-D ale chyba najbardziej przypadła mi 2 część, ale wszystkie są naprawdę fajne :wink:

Ja czytam Damaged Goods L.J. Shen i póki co mam dosyć Bailey.... :czyta2:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez gosiurka » 11 kwietnia 2025, o 22:33

wg mnie również 2 jest najlepsza potem 1 na końcu 3, zobaczymy co będzie z 4 :smile:

U mnie teraz książka do wyzwania Poradnik grzebania kotów M. Modrzyńskiej, jak na razie jest ciekawie.

Obrazek
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 12 kwietnia 2025, o 01:50

A ja czytam o wilkołakach i wampirach, zupelnie przypadkiem :hyhy:
(bo jak dawno mi się nie zdarzyło, zawiesiłam 2 poprzednie lektury, bo... trochę nuda...)
Obrazek
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Emily Henry, Jane Austen, Susan Elizabeth Philips

Post przez pannazlosnica » 13 kwietnia 2025, o 19:31

Obrazek

Jamie Westenberg i Bea Wilmots nie mają ze sobą nic wspólnego poza katastrofalnym spotkaniem i zrozumieniem, że nie mogliby być dla siebie bardziej nieodpowiedni. Ale gdy ich przyjaciele bawią się w Kupidyna i podstępem organizują im randkę, Jamie i Bea dochodzą do wniosku, że łączy ich coś jeszcze – pragnienie zemsty.
Szybko obmyślają plan: będą randkować na niby i przekonają kombinatorów, że są w sobie szaleńczo zakochani. Po wszystkim zerwą i zniszczą ich nadzieje, co raz na zawsze zakończy próby swatania.
By przekonać wszystkich, że się w sobie zakochali, Jamie i Bea będą musieli bezbłędnie wcielić się w swoje nowe role. Lecz gdy zbliża się ostatni akt, a odgrywanie zakochanych nigdy nie było łatwiejsze, zaczynają się zastanawiać… A może strzała Kupidyna wcale nie chybiła? Może przeciwieństwa naprawdę się przyciągają?

Post przez cedar » 13 kwietnia 2025, o 19:45

Pannazlosnica, a to nie jest aby jakis retelling? Z Shakespearem mi sie kojarzy...
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.

Ulubiona autorka/autor: Emily Henry, Jane Austen, Susan Elizabeth Philips

Post przez pannazlosnica » 13 kwietnia 2025, o 21:17

I słusznie Ci się kojarzy - pierwsza część nawiązuje do "Wiele hałasu o nic", druga niewydana w Polsce do "Poskromienia złośnicy" a trzecia chyba do "Romea i Julii"

Post przez Nocny Anioł » 14 kwietnia 2025, o 08:56

Obrazek
Rachel i Caine poznali się w pubie, choć „poznali” to za dużo powiedziane. Spotkali się, a podczas ich pierwszej rozmowy Rachel wykrzyczała, co myśli na temat jego kłamstw i rozbuchanego ego. Nie miał problemu z tym, żeby uwieść jej przyjaciółkę, zapomniał tylko powiedzieć, że… jest żonaty. Zasłużył sobie na wszystkie ostre słowa, które usłyszał od Rachel. Chociaż nie do końca… Okazało się bowiem, że zaszła pomyłka…
Rachel miała nadzieję, że sprawa pójdzie w zapomnienie i nigdy więcej nie spotka przystojnego nieznajomego z pubu. Aż do następnego ranka, gdy dowiedziała się, że jest on… nowym profesorem, a ona jego asystentką. Co może zwiastować taki początek tej znajomości?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 14 kwietnia 2025, o 17:49

Drogie panie, melduję, że zostało mi dokładnie 105 stron Pirata, więc myślę, że powoli możecie się szykować na konkretną recenzję :).

Post przez cedar » 14 kwietnia 2025, o 20:06

Będę czekała na nią! Bardzo chętnie się dowiem, jak wrażenia. :)

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 14 kwietnia 2025, o 20:23

gosiurka napisał(a):wg mnie również 2 jest najlepsza potem 1 na końcu 3, zobaczymy co będzie z 4 :smile:

O to mamy podobnie :wink: u mnie 2, a później chyba 3 a na końcu 1, ale ogólnie wszysytkie są spoko :-D

U mnie - Zryw Monsunowy Thea Guanzon :czyta2:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Nocny Anioł » 15 kwietnia 2025, o 12:08

mdusia123 napisał(a):Drogie panie, melduję, że zostało mi dokładnie 105 stron Pirata, więc myślę, że powoli możecie się szykować na konkretną recenzję :).

:coffee: :czeka:

Obrazek
Nieśmiała bibliotekarka Alexis Stone lubi trzymać się na uboczu. Lecz kiedy partner ją rzuca, Lex postanawia, że czas na zmianę. A co pomoże w tym bardziej niż przygodna znajomość? W hotelowym barze wpada na oszałamiająco przystojnego mężczyznę. Śmiały, wygadany Logan to jej całkowite przeciwieństwo… Nagle na hotel pada grom z jasnego nieba. Wybucha pożar. Logan wynosi Lex na zewnątrz, gdzie czeka tłum gapiów… i znika. Następnego dnia Lex wszędzie w sieci widzi swoje zdjęcia z mężczyzną sprzed hotelu. Jak się okazuje, jej nowy znajomy to obiecujący polityk…
Obrazek

Post przez Liberty » 16 kwietnia 2025, o 20:42

Kończę Kiss the Villain Riny Kent: https://www.goodreads.com/book/show/224 ... he-villain Jakie to jest cudownie śmieciowate :bigeyes: :P

Post przez gosiurka » 16 kwietnia 2025, o 21:10

Jak to brzmi :evillaugh: ale zgadzam się z opinią :smile:

a ja słucham Żmija i skrzydła nocy a czytam Pretty Rings and Broken Things Kat Sigleton

Post przez Nocny Anioł » 19 kwietnia 2025, o 18:43

Obrazek
Liwia kończy studia na kierunku fizjoterapia i pracuje na jednej z wrocławskich stacji benzynowych. Dziewczyna mieszka z ukochaną babcią oraz ekscentryczną ciocią, byłą zakonnicą. W ich ożywionym domu nie ma miejsca na nudę.

Młoda kobieta ma sprecyzowane plany na najbliższą przyszłość i bynajmniej nie uwzględnia w nich żadnego osobnika płci męskiej.

Mateusz właśnie obejmuje w sieci stacji benzynowych kierownicze stanowisko po swoim dziadku, który niedawno przeszedł zawał. A gdy młody szef zjawia się w jednej z placówek, przypadkowo słyszy na swój temat kilka niepochlebnych słów.

Między Liwią a Mateuszem dochodzi do konfrontacji. On jest nią oczarowany, a ona najchętniej posłałaby go na księżyc. Uważa go za rozpieszczonego dziedzica dziadkowej fortuny, który jest zuchwały i zbyt pewny siebie, a do tego okropnie ją irytuje. Za to Mateusz od pierwszych chwil czuje, że Liwia jest mu pisana. Musi tylko pokonać mur jej niechęci.

Czy mężczyzna zyska przy bliższym poznaniu? A może ognista rumba sprawi, że Liwia spojrzy na Mateusza inaczej?

Nigdy za ciebie nie wyjdę to opowieść o życiu, miłości i rodzinnych więzach. I o przeznaczeniu, którego nie da się uniknąć.
Obrazek

Post przez cedar » 19 kwietnia 2025, o 21:57

A ja sie wsiorbałam w tego Siembiedę i teraz czytam drugi tom o Jakubie Kani:
Obrazek

A stos Lucy Score sobie czeka na lepszy moment...
:czyta:

Post przez kejti » 20 kwietnia 2025, o 08:25

styka mi śmieciowych romantasy :hihi: czas na coś innego

Podzieleni Neal Shusterman
Obrazek
Troje nastolatków walczy o przetrwanie i o siebie nawzajem… Po długiej i krwawej drugiej wojnie domowej armie zwolenników życia i tych opowiadających się za wyborem doszły do porozumienia i uchwalono „Ustawę za życiem”. Chroniła ona ludzką egzystencję od chwili poczęcia do trzynastego roku życia. Jednak między trzynastymi a osiemnastymi urodzinami rodzic mógł zdecydować o „rozszczepieniu” swojego dziecka, czyli podzieleniu na narządy i części, które przekazywano do przeszczepu. Ten proces według władz państwa gwarantował zdrowie społeczeństwa, a także bezpieczeństwo. Osobniki niechciane lub sprawiające kłopoty były eliminowane, jednak formalnie nie umierały.

Connor się buntował, więc rodzice podpisali zlecenie rozszczepienia. Mieszkająca w domu dziecka Risa została wysłana do ośrodka transplantacyjnego ze względu na cięcia budżetowe. A Lev, dziesiąte dziecko w religinej rodzinie, już od urodzenia miał zostać poświęcony w ofierze. Kiedy tej trójce udaje się uciec z transportu, rodzi się w nich nadzieja, że jeszcze nie wszystko stracone. Muszą tylko przetrwać do swoich osiemnastych urodzin. To bardzo długo, jeśli ten czas mają spędzić w ukryciu…

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Poprzednia strona

Powrót do Czytamy i rozmawiamy