kejti napisał(a):pannazlosnica napisał(a):
Tymczasem u mnie to, do wyzwania:
Pani znana na forum
ciekawe co ja powiem o Zapacie
Daj znać jak aniołki
pannazlosnica napisał(a):kejti napisał(a):pannazlosnica napisał(a):
Tymczasem u mnie to, do wyzwania:
Pani znana na forum
ciekawe co ja powiem o Zapacie
Daj znać jak aniołki
Wczoraj pochłonęłam drugą część, podoba mi się bardzo (a paranormalne/fantasy to nigdy nie jest mój pierwszy wybór), ale kurczę... malutko tego po polsku. I się zirytowałam, że wydają u nas nieraz takie badziewia, są tego nie ma
gosiurka napisał(a):I jak Aniołku? Podoba się?
Jeszcze nie wiem, dam znac
U mnie Lena M. Bielska - Oskarżona
Dla Mai Żurawskiej wycieczka z bratem i jego kolegą Mateuszem miała być miło spędzonym czasem. Nic nie zapowiadało, jak bardzo życie dziewczyny wkrótce się zmieni – ze spokojnego w pełne strachu i bólu. Maja z przerażeniem odkrywa, że Mateusz został zabity, a wszelkie poszlaki wskazują na nią.
Dziewczyna zostaje skazana za morderstwo na osiem lat.
Po wyjściu na wolność młoda kobieta przeprowadza się na wieś, gdzie zamierza stanąć na nogi. Pragnie zapomnieć o wieloletnim wyobcowaniu i koszmarze, jakiego doświadczyła. Tymczasem już pierwszego dnia staje się oczywiste, że przeszłość nie da o sobie tak łatwo zapomnieć.
Jej sąsiadem okazuje się strażnik więzienny pracujący w areszcie, w którym odbywała karę. To nie jedyna niespodzianka – we wsi dochodzi bowiem do morderstwa, a Maja ponownie trafia na listę podejrzanych.
Czyżby koszmar miał zacząć się od nowa?
Fringilla napisał(a):I mam halloweenowy pakiet Anne Stuart, łącznie z nówką sztuką Return to Mariposa.
Brawurowe połączenie futurystycznej, katastroficznej wizji świata i wątku kryminalnego
Przenosimy się w odległą przyszłość. Świat przestał istnieć w formie, jaką do tej pory znaliśmy. Rządzą nim nowe technologie, a prawo stanowi Światowa Konstytucja z roku 2058, której dewizą jest: „Jedna Ziemia, jeden naród, jeden język”.
Największą zdobyczą ludzkości stała się teleportacja. Teraz każdy wyposażony w nadajnik TPC w ułamku sekundy może się przenieść w dowolne miejsce – na biegun północny, Hawaje, Saharę czy do Paryża… Nad procesem teleportacji czuwa potężne narzędzie namierzania, inwigilacji i pełnej kontroli – centralny system informatyczny PANGAIA, czyli WszechZiemia. To on wyraża zgodę na przemieszczenie, może także zablokować taką możliwość wobec niepokornych i sprzeciwiających się nowemu porządkowi świata.
Katastroficzna, utopijna idea globalizacji, zniewolonej i w pełni kontrolowanej ludzkości podporządkowanej coraz bardziej wyszukanym nowym technologiom, brzmi groźnie i nie pozwala patrzeć w przyszłość z optymizmem. Co jest ważniejsze – rozrywka, wygoda czy wolność?
cedar napisał(a):PS Frin, fajne kitku u ciebie na avku.
Liberty napisał(a):Fringilla napisał(a):I mam halloweenowy pakiet Anne Stuart, łącznie z nówką sztuką Return to Mariposa.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość