izkaa12 napisał(a):pannazlosnica napisał(a):
Jestem na samym początku i jest bardzo ok, ale ludzie straszą, że nie jest taka fajna jak Wredne Igraszki
Daj znać jak skończysz jak wrażenia
Prywatny detektyw Dawid Wolski ma odkryć tajemnicę kryjącą się za samobójstwem dwudziestoletniego Mateusza. W samobójstwo nie wierzy matka chłopaka. Jej zdaniem syn nie miał powodu tego robić. Studiował socjologię, ale zamierzał przenieść się na informatykę. Chciał podróżować, zwiedzić świat. Pewnej majowej nocy wszedł na dach wieżowca i skoczył. Nie zostawił listu. Nikt niczego nie widział.
Sprawa pozornie prosta, tyle że Wolski co krok natyka się na kłopoty. Część problemów sam tworzy – nigdy nie należał do osób cierpliwych, a kręgosłup moralny pozostawia wiele do życzenia. Ale zlecenie jest zleceniem, mimo że bywa niebezpiecznie. Musi też wejść w świat nastolatków – zaskakująco bezwzględny. Sprawa komplikuje się coraz bardziej, kiedy tajemnice gliwickich zaułków zaczynają splatać się z wirtualną rzeczywistością. Co łączyło Mateusza z Alicją, zaginioną dziewczyną, której szuka całe miasto? Czy Mateusz miał jakiś związek z siecią nastoletnich prostytutek? Dlaczego niektórzy członkowie jego rodziny najwyraźniej woleliby ukręcić łeb śledztwu?
Reality show na śmierć i życie To ma być najlepsze reality show. Dziesięcioro uczestników. Luksusowa willa na prywatnej wyspie. Każda chwila transmitowana na żywo do globalnej publiczności, która ma całkowitą kontrolę nad rywalizującymi o nagrodę pieniężną. Reporterka Laura ma zdobyć informacje na temat innych uczestników. Kiedy jednak rozpoczynają się rozgrywki, szybko okazuje się, że jest zdana na łaskę bezwzględnego producenta, który zrobi wszystko, by zwiększyć oglądalność programu. Każdy uczestnik, w tym Laura, kryje w sobie coś więcej, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Wszyscy mają sekrety, które chcieliby ukryć, a presja w raju szybko osiąga punkt wrzenia. Jak daleko posuną się uczestnicy, aby zdobyć głosy widzów?
mdusia123 napisał(a):Oj, przy ostatnim swoim poście na tym wątku zapomniałam wam napisać, że na Legimi czytam tę książkę:
https://www.legimi.pl/ebook-wundermistr ... html#ebook
Więc jak widzicie październik u mnie zapowiada się w zasadzie całkiem wiedźmowo .
mdusia123 napisał(a):Powiedziałabym, że to mniej więcej ten sam target, co dwie pierwsze części HP. Czyli takie 10+. Z tym, że wydaje mi się, że ta seria jest jednak nieco mroczniejsza i bardziej upiorna w klimacie. Osobiście Nevermoor dużo bardziej kojarzy mi się z Halloween aniżeli Potter, więc idealnie pasuje mi na ten sezon .
Makabryczne morderstwo. Dwie ofiary. Jeden świadek. Ale mała Melody nie chce albo nie może powiedzieć, co widziała...
Alex Delaware, wzięty psycholog dziecięcy, czuje się wypalony i postanawia wycofać się z zawodu. Jednak przyjaciel, detektyw Milo Sturgis z wydziału zabójstw, prosi go o przysługę: rozmowę z dziewczynką, jedynym świadkiem zabójstwa sławnego psychiatry i jego narzeczonej. Alex zgadza się porozmawiać z dzieckiem. Stopniowo przekonuje się, że wspomnienia Melody kryją nie tylko przerażającą prawdę o morderstwie, które rozegrało się na jej oczach, ale też o czymś znacznie gorszym...
aniazlipca napisał(a):Skończyłam Gin Fling Lucy Score, Claire Kingsley i przeglądam Legimi za co zabrać się teraz, zwłaszcza, że dorwało mnie przeziębienie
aniazlipca napisał(a):Kejti, Aniołku dziękuję już jest lepiej
Przeczytałam The Last Dragon King Leia Stone ale słabe to było
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość