Nocny Anioł napisał(a):Prawda straszna była, a jej rodzina.....nie udało mi się polubic bohaterki do samego końca, bym ja w d...
Fringilla napisał(a):Miałam takie momenty, ale jednak doszłam do wniosku, że to nie kwestia HEA tylko właśnie pewnych schematów oraz tego, że przy olbrzymiej liczbie tytułów paradoksalnie trudniej znaleźć... cokolwieka polecenia i rekomendacje są bardziej niż kiedyś "A jest mega podobne do B".
I ląduje się w układzie zamkniętym.
Nocny Anioł napisał(a):Ja za to jestem na etapie że im bardziej baranie uroczo, tym lepiej.
Powtórka Singh Nalini - Psi i Zmiennokształtni - 12,5 - Sekrety o Północy
Nocny Anioł napisał(a):
Jak na razie![]()
Jean_Grey napisał(a):Taniec zmysłów Kristen Ashley
kejti napisał(a):Jean_Grey napisał(a):Taniec zmysłów Kristen Ashley
jak się czyta? dawno dałam sobie spokój z autorką![]()
kejti napisał(a):pannazlosnica a może coś Geissinger?Fringilla napisał(a):Miałam takie momenty, ale jednak doszłam do wniosku, że to nie kwestia HEA tylko właśnie pewnych schematów oraz tego, że przy olbrzymiej liczbie tytułów paradoksalnie trudniej znaleźć... cokolwieka polecenia i rekomendacje są bardziej niż kiedyś "A jest mega podobne do B".
I ląduje się w układzie zamkniętym.
a to prawdadzisiaj skończyłam Maddox'a i raczej daruje sobie kontynuacje skoro nie mam serca do romansów, chociaż ostatnio czytałam tą Swan i było całkiem nieźle więc może po prostu potrzebuje czegoś na prawdę dobrego
Nocny Anioł napisał(a):Ja za to jestem na etapie że im bardziej baranie uroczo, tym lepiej.
Powtórka Singh Nalini - Psi i Zmiennokształtni - 12,5 - Sekrety o Północy
też to czasami lubięPSI jak ja dawno nie czytałam
![]()
Potrzebowałam dobrej odtrutkiNocny Anioł napisał(a):Jak na razie![]()
izkaa12 napisał(a):
Jestem baaaardzo na TAK! Dawno się tak dobrze nie bawiłam przy książce tego gatunku, jedyna wadą jest to jak szybką się ją czyta, mi zostały dosłownie ostatnie strony i już żałuję, że będę musiała się z nią pożegnać.
izkaa12 napisał(a):
Jestem baaaardzo na TAK! Dawno się tak dobrze nie bawiłam przy książce tego gatunku, jedyna wadą jest to jak szybką się ją czyta, mi zostały dosłownie ostatnie strony i już żałuję, że będę musiała się z nią pożegnać.
pannazlosnica napisał(a):A no spróbuję w sumie Geissinger, bo nic jeszcze od niej nie czytałam nigdy.
Jean_Grey napisał(a):kejti napisał(a):Jean_Grey napisał(a):Taniec zmysłów Kristen Ashley
Ja też miałam przerwę od KA. Pamiętam jak zaczęłam czytać ja w oryginale, zaczęłam od serii Colorado przez DM i Chaos byłam nią zachwycona, teraz czytam jej książki po polsku i zupełnie nie wiem co mnie w nich urzekło. Chociaż może do detektywa Lawsona wciąż mam słabość i jeszcze kilku bohaterów z Colorado też bym powtórzyła.
Taniec zmysłów jest dokładnie jak dwie poprzednie z serii nudne i oklepane. Chyba jej najgorsza seria.
kejti napisał(a):teraz tym bardziej jestem zdania, że jej książki mają urok jak czyta się w oryginale bo ja czytałam Rock Chick i byłam zachwycona, w pewnym momencie kontynuowałam po polsku i tragedia![]()
kejti napisał(a):Agusia miałam podobnie
pannazlosnica napisał(a):A no spróbuję w sumie Geissinger, bo nic jeszcze od niej nie czytałam nigdy.
daj znać koniecznieJean_Grey napisał(a):kejti napisał(a):Jean_Grey napisał(a):Taniec zmysłów Kristen Ashley
Ja też miałam przerwę od KA. Pamiętam jak zaczęłam czytać ja w oryginale, zaczęłam od serii Colorado przez DM i Chaos byłam nią zachwycona, teraz czytam jej książki po polsku i zupełnie nie wiem co mnie w nich urzekło. Chociaż może do detektywa Lawsona wciąż mam słabość i jeszcze kilku bohaterów z Colorado też bym powtórzyła.
Taniec zmysłów jest dokładnie jak dwie poprzednie z serii nudne i oklepane. Chyba jej najgorsza seria.
teraz tym bardziej jestem zdania, że jej książki mają urok jak czyta się w oryginale bo ja czytałam Rock Chick i byłam zachwycona, w pewnym momencie kontynuowałam po polsku i tragedia![]()
Aniołku to rzeczywiście porażka, nie lubię tak zwanych "zdobywców bo laska zajęta"![]()
Izkaa w takim razie zapisze sobie
Ponownie Aniołku, daj znać jak ta Swan
Jean_Grey napisał(a):kejti napisał(a):teraz tym bardziej jestem zdania, że jej książki mają urok jak czyta się w oryginale bo ja czytałam Rock Chick i byłam zachwycona, w pewnym momencie kontynuowałam po polsku i tragedia![]()
Rock Chick czytałam tylko po polsku i średnio mi podeszła, może rzeczywiście oryginał lepiej się czyta. KA ma specyficzny sposób pisania długie opisy w jednym zdaniu. Wieczna gonitwa myśli u bohaterek. W tłumaczeniu jej sposób pisania traci urok i staje się drażniący? Może przeczytam coś po angielsku żeby sprawdzić tą teorię. Ale nie teraz. Teraz muszę mieć przerwę od Ashley.
Księżycowa Kawa napisał(a):Ma nie jeden cykl fantasy.
"Krew i popiół" Jennifer L. Armentrout.
Jean_Grey napisał(a):kejti napisał(a):teraz tym bardziej jestem zdania, że jej książki mają urok jak czyta się w oryginale bo ja czytałam Rock Chick i byłam zachwycona, w pewnym momencie kontynuowałam po polsku i tragedia![]()
Rock Chick czytałam tylko po polsku i średnio mi podeszła, może rzeczywiście oryginał lepiej się czyta. KA ma specyficzny sposób pisania długie opisy w jednym zdaniu. Wieczna gonitwa myśli u bohaterek. W tłumaczeniu jej sposób pisania traci urok i staje się drażniący? Może przeczytam coś po angielsku żeby sprawdzić tą teorię. Ale nie teraz. Teraz muszę mieć przerwę od Ashley.
Póki co w tym tygodniu na tapecie:
Dr Stanton - Swan
Bloodwinn Wiedźma krwi - Rebecca Mix
Nie od pierwszego wejrzenia - Meghan Quinn
Trzeci tom pełnego pikanterii, rozkosznie mrocznego retellingu Pięknej i Bestii!
Nigdy nie zaprzedawaj duszy Królowi Demonów.
Finley, chcąc ocalić wszystkich, na których jej zależało, musi dokończyć misję zaczętą przez Nyfaina i doprowadzić do własnej zguby.
Zawarła układ z najbardziej podstępną istotą na świecie, przez co lochy stały się jej nowym domem. Jednak Finley nie zamierza odpuścić. Zniszczenie Doliona będzie jej najwyższym celem.
Jedyne, co musi zrobić, to uciec z Królestwa Demonów i wrócić do Złotego smoczego księcia. Najlepiej zachowując przy tym życie.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość