Czy ja wiem, nie potrzeba chyba ustalania tak szczegółowych podziałów.
W poddziale Romans kryminalno-sensacyjny powinny trafiać rzeczywiście romanse z kryminalnym wątkiem, ale też i takie gdzie jest to tylko wątek romansowy. Przyznam szczerze, że też wolę wiedzieć gdzie mogę liczyć chodź na odrobinę wątku romansowego.
Wydaje mi się, że poddział Książki kryminalno-sensacyjne może te wszystkie niepewne tytuły złapać. Czyli wszystkie zabawne kryminały, które nie mają wątku miłosnego, bądź ten wątek jest gdzieś kompletnie na drugim planie i np. nie ma szczęśliwego zakończenia.
Książki kryminalno-sensacyjne to jest ogólny dział więc tak naprawdę to jakby z niego jest wyszczególniona jedna grupa Romanse kryminalno-sensacyjne.

Reszta więc może w nim zostać.

Przydałoby się np. do tych recenzji dopisywać jaki to jest gatunek albo jeśli ciężko zakwalifikować do jednego robić takie jakby tagi, że to jest komedia kryminalna, obyczajówka etc.
Pomyślcie, dajcie znać jak wam się podoba, wszystko możemy zmienić, nic na razie nie jest postanowione.
Przerzuciłam część do różnych działów, zostawiłam część, ale wszystko może wrócić na swoje miejsce, bądź też być dalej posegregowane, wszystko zależy od was.