Oj troszkę ostatnio przygód z komputerem i różnymi stronkami, rzeczami miałam.
Nie wiem czy to pisać czy nie, ale może kogoś przestrzegę
W każdym bądź razie w tym tygodniu dostałam mail o podanie hasła do swojej skrzynki pocztowej i kodu, który w mailu przyszedł w celu weryfikacji mojego konta email czy czasem nie jestem robotem
Niech każdemu się zaświeci czerwona lampka jak proszą o podanie hasła, takie maile zgłaszajcie jako próbę wyłudzenia informacji. Żadna blokada czy usunięcie konta nie nastąpi jak nie podacie hasła. Hasło powinno być tylko dla was i żadna Grupa pocztowa czy inny 'robal' nie powinien od was go wymagać, konkretne poczty wp, onet, interia, gmail etc. mają je i nie potrzebują sprawdzać czy jesteście robotami czy nie
No i jest jeszcze druga wpadka. Tylko to lekko nie na temat, ale udało mi się kupić na amazonie ebooka, którego w sumie nie chciałam, ale ubzdurało mi się, ze jest za free to sobie nabyłam
Chciałam zamówienie anulować, oczywiście sama nie mogłam
Więc musiałam wyjaśniać wszystko z supportem amazonu i powiem wam, że normalnie jestem w szoku! Oni są tak mili i tak przyjaźnie nastawieni do klienta, że wymiękłam. Po pierwszym mailu już cały stres ze mnie zszedł i na spokojnie napisałam im co się stało i poprosiłam o anulowanie/zakończenie transakcji. Wszystko dobrze się skończyło, pieniążki z karty mi nie zabrało, a książki nie mam
Wszyscy zadowoleni
Po trzecie spaliłam zasilacz do laptopa w czwartek i już myślałam, że do was tak szybko nie wrócę, ale na szczęście w domu mam więcej niż jeden zasilacz pasujący do mojego lapka
Więc znowu wszystko gra
Takie przygody miałam w ciągu tych dwóch tygodni wolnego
Siedzenie w domu mi nie służy
A i już troszkę starsza sprawa. Logowanie na allegro, przez pewien czas był problem z logowaniem się. Ja byłam o tyle mądra, że zaczęłam zmieniać hasła. Niepotrzebnie. To chwilowe błędy. Wystarczy odczekać i ponownie spróbować się zalogować. A nie wspomnę o tym, że ciasteczka jeszcze sobie poczyściłam i potem miałam zonk, bo nie mogłam wejść na skrzynkę mailową, bo nie pamiętałam hasła ani loginu.