Teraz jest 22 listopada 2024, o 00:39

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 21 stycznia 2015, o 23:38

Jest jeszcze coś takiego: http://www.online-convert.com
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2015, o 12:13

Będę prosić o pomoc z obsługą lubimy czytać ;)
stwierdziłam że trzeba by skatalogować swoje książki i chciałabym to zrobić właśnie na lc. Jeśli się nie da pozostanie mi BBN, ale wolałabym lc. No i do meritum przechodząc: czy chcąc dodać książkę na półkę posiadam lub chcę mieć muszę ją najpierw dodać na półki przeczytane lub chcę przeczytać?
To robota na około i podwójna więc no nie uśmiecha mi się.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 stycznia 2015, o 14:49

tak Sol. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2015, o 14:51

o kurka.
Na bieżąco no to spoko, można to jakoś ogarnąć, ale kurczę teraz katalogować wstecz i oceniać i dwa razy wprowadzać...
Chyba jednak mój ambitny plan siądzie.

Post przez LiaMort » 24 stycznia 2015, o 14:54

czy dwa razy.. klikasz w Przeczytane... a tam masz Moje Półki.. i dodajesz jakie chcesz. ;) tylko najpierw musisz se je zrobić no nie. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2015, o 14:56

popatrzę, dziękuję ;)
miałam nadzieję że da się tak, że bierzesz sobie książki autorki i z tego poziomu możesz rozdzielać. A tu nie...

Post przez LiaMort » 24 stycznia 2015, o 15:01

hm.. właściwie wybierasz sobie autorkę.. i po kolei możesz dodawać sobie "do biblioteczki" i nie musisz klikać w książkę.. ;)
RM 

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2015, o 15:03

właśnie do tego doszłam :P
nie jest tak źle jak myślałam ;) ale i tak mi to zajmie kilka ładnych godzin jeśli nie dni :evillaugh:

Post przez LiaMort » 24 stycznia 2015, o 15:05

hm... ja tam nadal nie mam połowy książek oznaczone..xD :P dodaje te na bieżąco jedynie. ;)
RM 

Post przez •Sol• » 24 stycznia 2015, o 15:13

na bieżąco będę dodawać, ale chciałabym też tak wstecz ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 stycznia 2015, o 15:10

Lilia napisał(a):Jak zmieniasz kompy możesz ją ściągnąć na pendrive'a i będziesz mieć zawsze ze sobą.

I tak jest chyba najlepiej. Mam już wrzucone. :D Dzięki kochana :)

Księżycowa Kawa napisał(a):Jest jeszcze coś takiego: http://www.online-convert.com

Zapisałam sobie do zakładek. Wykorzystam i spróbuje przy kolejnym przerabianiu. Dzięki kochana :)

Zephire napisał(a):Po lewej takie coś jakby z mapką a na dole w cholerę innych? Masz to samo, co ja miałam. Ręcznie nie wywalisz. CCleanerem to załatw. I polecam pobierać z instalki.pl ;)

Dokładnie to samo. Mapka z czymś tam i też na dole, z jednej strony i z drugiej coś.
Przyznam szczerze, że o CCleanerze nie pomyślałam. Pierwsze co zrobiłam to weszłam w rozszerzenia przeglądarki i tam patrzyłam czy czegoś mi nie zainstalowało. Jednak nic nie było. Druga moja myśl to był panel sterowania i programy. Tam znalazłam ten program(u góry tej reklamy pisało s.. r.. coś tam), odinstalowałam, uruchomiłam ponownie komputer i wszystko wróciło do normy. :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez LiaMort » 30 stycznia 2015, o 22:40

niech ktoś mi powie.. jak komputer mógł wyrzucić.. wszystkie ustawienia użytkownika... i wszystko z moich dokumentów he?. bo ja naprawdę nie wiem. normalnie :zalamka:
RM 

Post przez Duzzz » 25 lutego 2015, o 14:06

Kochane mam pytanie do tych co mają przeglądarkę 'Google Chrome'. Czy któraś z was ma jakiś dodatek, który sprawdza wszystkie maile? Chodzi mi np. konta email z wp, onet.
Coś takiego ma Mozilla, co jest chyba bodajże właśnie w dodatkach.

Swojego czasu korzystałam, zresztą i teraz korzystam z Officowego Outlooka, ale to się mija z celem jak zmieniam komputery :bezradny: Przeglądarkę mam wszędzie na swoim koncie i wszędzie mam swoje ustawienia(zakładki etc.). Wczoraj grzebałam w dodatkach, żeby coś sobie właśnie takiego ustawić, ale jest zbyt dużo możliwości i nie wiem, który dodatek będzie taki jaki jest mi potrzebny. A nie chcę instalować każdego po kolei, a potem bawić się w usuwanie go.

Dołożyłam sobie dodatek, który pozwala mi gromadzić stronki, które mogę przeczytać później. Co jest też super sprawą, bo np. tematy niektóre na forum odkładam na później albo zmieniam komputer i mi się one nie wyświetlą wszystkie w drugiej przeglądarce, zapisuję do zakładek, a potem mam tego od groma. A tak wszystko w jednym miejscu :)
Dodatek zwie się 'Read Later Fast' :wink:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 20 maja 2015, o 23:06

Windows wyświetlił mi ostrzeżenie o konflikcie adresów IP, że znalazł inny komputer posługujący się tym samym adresem i mam to zgłosić w swojej sieci. O co tu chodzi? Czy to coś poważnego?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 21 maja 2015, o 11:55

Nie, u nas w domu czasem też to się zdarza. Nic złego się nie dzieje.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 21 maja 2015, o 13:42

Dzięki :wink: . Nigdy wcześniej nic takiego mi nie wyskoczyło, a że nie jestem biegła w tym temacie, to nie wiem potem czy to błahostka, czy rzecz bardzo poważna.

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 27 czerwca 2015, o 20:23

Dziewczyny, a czy któraś mogłaby doradzić jakiś program do konwertowania plików na audiobooki i tak z grubsza jak to się robi? Moje oczy świecą już swoim blaskiem a jest tyle książek do przeczytania... :smarkam:
Poprosiłabym o jakieś wskazówki :prosi:

Post przez Lilia ❀ » 27 czerwca 2015, o 20:42

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 28 czerwca 2015, o 13:01

z Ivoną się nie udało, spróbowałam z Expressivo. Takie monotonne czytanie to chyba jednak nie dla mnie. Bardzo dziękuję Lilio za poradę

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 7 lipca 2015, o 20:35

może któraś z Was wie dlaczego nagle zniknął mi SKYPE...jest tylko napis Error fatal i potem Failed to libraryolxva2 dll OK...kompletnie nie wiem co to znaczy i czy przycisnąć OK????

Post przez Lilia ❀ » 7 lipca 2015, o 22:38

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 7 lipca 2015, o 22:46

bardzo dziękuję Lilio :*

Post przez Lilia ❀ » 7 lipca 2015, o 22:49

Znaczy, że już działa?

Post przez Duzzz » 11 lipca 2015, o 20:05

Oj troszkę ostatnio przygód z komputerem i różnymi stronkami, rzeczami miałam. :ohlala:
Nie wiem czy to pisać czy nie, ale może kogoś przestrzegę :niepewny:

W każdym bądź razie w tym tygodniu dostałam mail o podanie hasła do swojej skrzynki pocztowej i kodu, który w mailu przyszedł w celu weryfikacji mojego konta email czy czasem nie jestem robotem ;) Niech każdemu się zaświeci czerwona lampka jak proszą o podanie hasła, takie maile zgłaszajcie jako próbę wyłudzenia informacji. Żadna blokada czy usunięcie konta nie nastąpi jak nie podacie hasła. Hasło powinno być tylko dla was i żadna Grupa pocztowa czy inny 'robal' nie powinien od was go wymagać, konkretne poczty wp, onet, interia, gmail etc. mają je i nie potrzebują sprawdzać czy jesteście robotami czy nie :)

No i jest jeszcze druga wpadka. Tylko to lekko nie na temat, ale udało mi się kupić na amazonie ebooka, którego w sumie nie chciałam, ale ubzdurało mi się, ze jest za free to sobie nabyłam :] Chciałam zamówienie anulować, oczywiście sama nie mogłam :] Więc musiałam wyjaśniać wszystko z supportem amazonu i powiem wam, że normalnie jestem w szoku! Oni są tak mili i tak przyjaźnie nastawieni do klienta, że wymiękłam. Po pierwszym mailu już cały stres ze mnie zszedł i na spokojnie napisałam im co się stało i poprosiłam o anulowanie/zakończenie transakcji. Wszystko dobrze się skończyło, pieniążki z karty mi nie zabrało, a książki nie mam :) Wszyscy zadowoleni :)

Po trzecie spaliłam zasilacz do laptopa w czwartek i już myślałam, że do was tak szybko nie wrócę, ale na szczęście w domu mam więcej niż jeden zasilacz pasujący do mojego lapka :twisted: Więc znowu wszystko gra :)

Takie przygody miałam w ciągu tych dwóch tygodni wolnego :facepalm: :hihi: Siedzenie w domu mi nie służy :evillaugh:

A i już troszkę starsza sprawa. Logowanie na allegro, przez pewien czas był problem z logowaniem się. Ja byłam o tyle mądra, że zaczęłam zmieniać hasła. Niepotrzebnie. To chwilowe błędy. Wystarczy odczekać i ponownie spróbować się zalogować. A nie wspomnę o tym, że ciasteczka jeszcze sobie poczyściłam i potem miałam zonk, bo nie mogłam wejść na skrzynkę mailową, bo nie pamiętałam hasła ani loginu. :ohlala:

Post przez Agrest » 11 lipca 2015, o 20:38

Duz, można zwrócić ebooka samemu w ciągu 7 dni: http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... =201252620

Po tym czasie faktycznie trzeba by napisać do customer service.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich