Teraz jest 25 listopada 2024, o 23:48

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 08:19

ślicznie Ci wyszły :smile:

Ja niestety muszę zrezygnować z samodzielnego robienia hybryd. Po miesiącach prób, żaden lakier oprócz shellaca się u mnie nie trzyma. A kupowanie jednego koloru za 70 zł, to tak mi się średnio opłaca.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 28 czerwca 2016, o 08:23

Kurcze, ale fajnie :smile:
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 28 czerwca 2016, o 08:27

joakar, może robisz coś nie tak? Kurcze, nie wiem. Może to top lub baza? A może stary lakier? Dla mnie totalną porażką jest czarny. Bardzo go lubię i często dodaję jako dodatek, ale chyba nigdy nie wyszedł mi dobrze. Ściąga się, nie jestem w stanie go rozprowadzić.
Może spróbujesz z jakimiś innymi? Jak chcesz mogę podesłać ci kilka swoich, nie są może najlepsze, ale zawsze można spróbować :)

Aniołku, i na dodatek trzymają się. Ja ściągam po dwóch tygodniach, a w trakcie kiedy potrzebuję innego koloru po prostu maluję, doskonale się rozprowadza, zmywam zmywaczem bezacetonowym i już :) Wygoda to dla mnie :)

Post przez Nocny Anioł » 28 czerwca 2016, o 08:35

Mnie się niestety hybryda nie sprawdziła, pierwsza i druga fajnie, trzecia sama zlazła. Wiec sobie dałam spokój.
Obrazek

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 09:40

Dziękuję Klarku, ale to chyba wina paznokci. Lakiery mam nowe, dobrze się rozprowadzają i ładnie to wygląda. A po tygodniu zaczynają boki odchodzić. :zalamka: Próbowałam już semilca, opi i jakiś dwóch innych firm. Ja mam chyba takie durne paznokcie, bo jak pójdę do kosmetyczki i ona mi zrobi inną marką niż shellac to też nie trzyma. A zawsze chodzę do tej samej i póki trzymamy się shellaca to wszystko pięknie wygląda przez prawie 3 tygodnie.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 28 czerwca 2016, o 09:57

koleżance czymś wytrawiała bo jej nawet zwykłe lakiery schodziły. I pomogło.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez klarek » 28 czerwca 2016, o 10:12

Moja kosmetyczka twierdzi, że po jakimś czasie stosowania hybrydy tak się dzieje z paznokciami. Wtedy trzeba zrobić przerwę. Nawet dłuższą, a w jej trakcie stosować dobre, ale dobre odżywki. Powinno przejść. Zobaczymy, tfu, tfu jeszcze tak nie mam, ale pewnie wszystko przede mną ;)
joakar, a nie możesz kupować shellac'a? Drogi jest, ale czasami można promocyjnie coś kupić :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 czerwca 2016, o 10:34

wypróbowałam już 3 odżywki bazy na paznokcie i najlepsza jest ta z Kelly z Rossmanna. Naprawdę - 4-5 dni bez odprysków w połączeniu z Seche Vite.
Dla mnie to optymalna długość na jeden kolor bo lubię zmiany ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 10:46

klarek napisał(a):Moja kosmetyczka twierdzi, że po jakimś czasie stosowania hybrydy tak się dzieje z paznokciami. Wtedy trzeba zrobić przerwę. Nawet dłuższą, a w jej trakcie stosować dobre, ale dobre odżywki. Powinno przejść. Zobaczymy, tfu, tfu jeszcze tak nie mam, ale pewnie wszystko przede mną ;)
joakar, a nie możesz kupować shellac'a? Drogi jest, ale czasami można promocyjnie coś kupić :)

Nie chcę. Musiałabym kupić bazę, top, z dwa/trzy lakiery. Na razie spasuję. Poza tym ja w sumie lubię pójść d kosmetyczki, posłuchać plotek i te paznokcie ładnie wyglądają. :hyhy: A sama to tak jednak nie potrafię sobie idealnie zrobić.

Właśnie się umówiłam na 14 lipca i na 4 sierpnia, więc na urlop będę miała zrobione paznokcie.
Ostatnio edytowano 28 czerwca 2016, o 10:53 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 28 czerwca 2016, o 10:50

Joakar a kosmetyczka Ci skórki tylko odsuwa czy też wycina?
i czym je zmiękcza, podpatrzyłaś? ;)

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 10:56

Odsuwa i wycina, super to robi. Ona ma jakiegoś pierdolca na tym punkcie i czasami to trwa i trwa. Niczym nie zmiękcza, bo nie można natłuszczać płytki przed hybrydą. Jak ściąga poprzednią to one są zmiękczone acetonem. Najgorzej z tą pierwszą hybrydą. :hyhy:

Z kolei jak nie mam hybryd to używam tego. Bardzo polecam.Tylko, że to dość natłuszcza płytkę.

https://www.google.pl/search?q=sally+ha ... 20&bih=943

Post przez klarek » 28 czerwca 2016, o 11:00

joakar4 napisał(a):
klarek napisał(a):Moja kosmetyczka twierdzi, że po jakimś czasie stosowania hybrydy tak się dzieje z paznokciami. Wtedy trzeba zrobić przerwę. Nawet dłuższą, a w jej trakcie stosować dobre, ale dobre odżywki. Powinno przejść. Zobaczymy, tfu, tfu jeszcze tak nie mam, ale pewnie wszystko przede mną ;)

Nie chcę. Musiałabym kupić bazę, top, z dwa/trzy lakiery. Na razie spasuję. Poza tym ja w sumie lubię pójść d kosmetyczki, posłuchać plotek i te paznokcie ładnie wyglądają. :hyhy: A sama to tak jednak nie potrafię sobie idealnie zrobić.
Właśnie się umówiłam na 14 lipca i na 4 sierpnia, więc na urlop będę miała zrobione paznokcie.

Kurcze, doskonale wiem o czym mówisz. Ja chyba tez bym tak wolała. Nie dość, że człowiek przez godzinę nie musi nic robić to i można porozmawiać, odreagować :) Tyle, że my z Małą i tak zostawiamy co trzy tygodnie kasę za depilację (ała) i regulację, raz na półtora miesiąca na jakieś zabiegi, dla Małej czyszczenie twarzy. Jakbym miała do tego dołożyć jeszcze hybrydę to byłby to spory wydatek. Ale też bym tak chciała :)
Dobrze, że masz na urlop :D Wygoda świetna :)

Post przez •Sol• » 28 czerwca 2016, o 11:01

o dzięki ;)
to zmiękcza i tylko patyczkiem ciach i już?

Ostatnio robilam sobie maskę parafinową na dłonie i nawet ślicznie zeszły, ale mogłyby lepiej. Nawet cążki do skórek sobie kupiłam ale jak na razie poszła pierwsza krew więc muszę uważać :P

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 11:05

Wydatek spory, sama bym musiała pójść na oczyszczanie, ale finansowo nie wyrobię. Wstrzymam się na razie. Chciałam się jeszcze umówić na przedłużanie rzęs 1:1, koleżanka mi to strasznie polecała. Niby ma taką super kosmetyczkę, która to robi za 130 zł, ale jak zadzwoniłam to pani mi się nie spodobała i poczułam się jakby robiła mi łaskę, że mnie przyjmie. :ermm: Szkoda, że ta moja tego nie robi.

Sol, kosmetyczka? Ma metalowe radełko i cążki. Też sobie kupiłam takie radełko, ale moje jest beznadziejne. Ta odżywka je mocno rozmiękcza i bardzo ładnie schodzą.

Post przez •Sol• » 28 czerwca 2016, o 11:07

bo te radełka to są ciężkie do kupienia żeby dobre...
a ja jeszcze mam jakieś wątpliwości co do jeżdżenia sobie czymś metalowym po pazurach

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 11:09

No właśnie, jak ja sobie jeżdżę to i się płytka rysuje. A u Kosmetyczki tak nie mam.

Post przez •Sol• » 28 czerwca 2016, o 11:15

ma lepsze radełko pewnie.
Drewnianym patyczkiem całkiem fajnie idzie, i taką gumową końcówką od tego takiego rozwidlonego czegoś co robi rowy w paznokciu jak się tym wycina

Post przez klarek » 28 czerwca 2016, o 14:30

joakar4 napisał(a):Wydatek spory, sama bym musiała pójść na oczyszczanie, ale finansowo nie wyrobię. Wstrzymam się na razie. Chciałam się jeszcze umówić na przedłużanie rzęs 1:1, koleżanka mi to strasznie polecała. Niby ma taką super kosmetyczkę, która to robi za 130 zł, ale jak zadzwoniłam to pani mi się nie spodobała i poczułam się jakby robiła mi łaskę, że mnie przyjmie. :ermm: Szkoda, że ta moja tego nie robi.

joakar, a nie myślałaś nigdy o zakupie jakiegoś LASH'a. Wiem, że to spory wydatek jak na jeden raz, ale jak dla mnie efekt jest całkiem niezły, naturalny i nie wymaga dodatkowych środków finansowych. No dobrze, na efekty trzeba poczekać, ale potem wygląda to całkiem nieźle :)

Post przez joakar4 » 28 czerwca 2016, o 15:06

Ja ogólnie mam bardzo dobre rzęsy, ale to po doklejeniu jest super efekt. Jeśli zrobione są naturalnie, oczywiście.

Post przez klarek » 28 czerwca 2016, o 16:32

Ja tez na swoje nie narzekam, ale jak zaczęłam stosować LASH to chyba rzeczywiście mam jeszcze lepsze ;)
Niestety, porażają mnie oczy z nadmiarem rzęs. Zawsze mnie zastanawia, po pierwsze czy to jest wygodne, po drugie czy nie jest to ciężkie. Na niektóre patrzę i mam wrażenie, że panienki mają kłopoty z otwarciem oczu.
Zo to moja koleżanka, która rzeczywiście nie ma wiele do pokazania w tej materii, ma zrobione tak, że wygląda to przefajnie :)

Post przez Nocny Anioł » 30 czerwca 2016, o 07:53

Ja nie wiej czy dobry dział, ale
Obrazek
polecam, świetny żel
Obrazek

Post przez •Sol• » 30 czerwca 2016, o 09:12

ten LASH to się chyba sprawdza jak ktoś ma sam z siebie niezłe ;)
u mojej mamy która ma liche jak nie wiem, nie pomógł. A używała dłuuugo

Post przez Nocny Anioł » 4 lipca 2016, o 08:02

A mnie wczoraj wzięło na kolory i pomalowałam paznokcie u rak i nóg na fioletowo :rotfl:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 4 lipca 2016, o 13:32

Ja mam u nóg na srebrno, bo tydzień temu szłam na imprezę w szaro-srebrnych sandałach.
To jest srebrny z ostatniej kolekcji specjalnej "p2" i daje efekt bardziej srebrny niż prawdziwe nabłyszczane srebro, prawie lustrzny. Nie jestem do końca przekonana do tego odcienia na nogach. Na górnych łapkach powinien wyglądać lepiej, szczególnie w słońcu.
Jescze na górnych nie próbowałam, na razie mam na nich coś innego, ale to już woła o pomstę do nieba i zaraz muszę zmyć.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 4 lipca 2016, o 13:34

U mnie trzy odcienie, na nogach mam bardzo ciemne, a na rękach dwa rózne
ostatnio zrobiłam w takie biało czarne drobinki i powiem ci ze na rękach jak cie mogę, ale na nogach bajecznie
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich