Teraz jest 22 listopada 2024, o 01:06

Zakupy internetowe

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez Gość » 3 stycznia 2008, o 13:08

Zgadzam się z powyższymi z wyjątkiem Empika. Już kilkakrotnie (przynajmniej 5-6 razy) miałam tam problem, np. chciałam kupić książkę oznaczoną jako "trudno dostępna". Czekam 2 tygodnie - a oni mi dają informację, że tej książki nie mają. To jeszcze byłam w stanie zrozumieć, ale zamówiłam książkę w dniu jej wydania i pojawienia się w ofercie, a po miesiącu dostałam info, że jej nie mają! Fakt - to była książka, którą musieli sprowadzić z Ameryki, ale ile egzemplarzy oni zamówili na całą Europę (zazwyczaj te książki mają naklejki, że były w magazynie niemieckiego Empiku)?

Post przez pinksss » 3 stycznia 2008, o 13:11

no to prawdziwy niefart Obrazek bo mnie na dwadzieścia kilka zamówień tylko raz wycofali, i w dodatku dobrze na tym wyszłam bo niedługo potem wstawili tańszy egzemplarz. pewnie jakieś egzotyczne książki zamawiałaś? Obrazek

Post przez Gość » 3 stycznia 2008, o 13:39

Najwyraźniej były bardziej egzotyczne niż mi się wydawało Obrazek.

A tak serio to jedną z nich była "Nauka Świata Dysku I" Terrego Pratchetta Obrazek.

Post przez maggie134 » 4 stycznia 2008, o 01:04

taaa Empik ... 3 tomu o Darci pani Deveraux nie maja po dzis dzien.. zalamka

Post przez pinksss » 4 stycznia 2008, o 11:29

nie żałuj Obrazek bo ta książka to załamka Obrazek

Post przez Gość » 5 stycznia 2008, o 16:28

Raz miałam taki numer z Empikiem, że zamówiłam od nich książkę (amerykańską, ale powinni ją już mieć na europejskim magazynie), a parę dni później kupiłam inną książkę w amerykańskiej księgarni - ta z ameryki była 1-2 tygodnie wcześniej! -_-

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 5 stycznia 2008, o 17:11

a to było przed czy po zmianie empikowej jesienią?

Post przez Gość » 5 stycznia 2008, o 17:28

Przed zmianą, ale za to teraz informacje o tym, czy paczka doszła do salonu/została wysłana są uaktualniane z dość dużym opóźnieniem (raz byłam w Empiku i zapytałam się o swoje zamówienie, a oni mi na to, że już z tydzień u nich jest, a ja jeszcze nie dostałam od nich maila!) - dotyczy to szczególnie karty klienta na ich stronie -> mam kilka zamówień, które mimo iż były złożone i wykupione niedługo po zmianie systemu wciąż mają status "w drodze do salonu" -_-.

Post przez pinksss » 5 stycznia 2008, o 18:43

no to współczuję bo mnie jeszcze empik nie zwiódł Obrazek

Post przez Gość » 5 stycznia 2008, o 22:40

Możliwe, że Ci się to nigdy nie przydarzy (i tego życzę). Tego typu problemy występują najczęściej przy zamówieniach typu: "trudno dostępne" (zostałaś ostrzeżona Obrazek), choć zdarzają się i przy innych.

Niezły bigos jest za to z Allegro, gdy robią jakieś poprawki... w środku dnia! Każdy przyzwoity serwis robi to około północy, a oni nie - i przez to przesuwają czas końca aukcji o te ileś godzin i zakończenie aukcji jest podczas jakiegoś wykładu z którego nie mogę się wyrwać grrr A jeszcze jak to robią przed świętami to na ich forum lecą takie bluzgi....

Post przez KissMisiaa » 14 lutego 2008, o 22:12

Zdania są podzielone co do kupowania przez internet. Jeśli chodzi o mnie to ja preferuje to i to. Jak mam czas to biegam od sklepu do sklepu, przeważnie za ciuchami. Ale ostatnio dużo rzeczy kupuje przez internet bo jestem bardzo zabiegana. Głównie kupuje na allegro, na e-bay 'u jeszcze nie próbowałam.

Jeśli masz zamiar kupować na allegro, musisz sprawdzać za każdym razem sprzedawce czy jest wiarygodny, jak trafi mu sie kilka negatywnych komentarzy w porównaniu do pozytywnych śmiało kupuj. Jak ma ogrom negatywnych od razu sobie odpuść... Przed zakupem najlepiej zadzwonić lub z kontaktować się e-mailowo ze sprzedawcą, pomaga to rozwiązać ewentualne problemy. Obrazek

Post przez Lena 872 » 15 lutego 2008, o 21:51

a kupujecie ciuchy na Allegro?? ostatnio sprawiłam sobie taki fajniuchny prezent - strój sexy pielęgniarki - he he ale cudny, tanio, szybko i jaka frajda z noszenia:)ObrazekObrazek

Post przez lewkonia » 16 lutego 2008, o 07:23

Ja nie lubie kupowac przez internet zdecydowanie wole na zywo! Choc zdazylo mi sie kupic pare rzeczy na e-bayu!

Post przez pinksss » 16 lutego 2008, o 15:51

ciuchy z rzadka Obrazek ciągle książki Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 16 lutego 2008, o 15:58

Ubrania kupuję, ale tylko nowe i naprawdę rzadko.

Za to pasjami książki i filmy.

Post przez Patitih » 18 lutego 2008, o 14:21

Dziewczyny! Ostatnio zrobiłam coś bardzo glupiego. Założylam sobie PKO Inteligo. Żebyście zrozumiały jaką może to mieć ogromną siłę zniszcenia mojego życia powiem Wam tylko, że zaczynam się leczyć na zakupoholizm (nie wiem jak profesjonalnie brzmi nazwa tej choroby). Moja terapia wygląda nastepująco: zostawiam wszystkie pieniądze i karty w domu i idę do sklepu popatrzeć, przynajmniej w połowie mój głód jest zaspokojony, jednak teraz gdy mam mozliwość robienia zakupów przez internet oraz płacenia za nie w ten sam sposób wiem, że jestem na straconej pozycji, wiec jesli za jakiś czas zauwazycie mój brak to spowodu bankructwa nie jestem w stanie opłacać rachunków za internet Obrazek

Patitih@

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 18 lutego 2008, o 18:44

łączę się w bólu Obrazek a terapia jest trudna, i tak, to jest zakupoholizm Obrazek

Post przez Dorotka » 18 lutego 2008, o 20:54

Nie lubię robić zakupów przez internet, bo.... ten cholerny doręczyciel [a raczej: dręczyciel] dostarcza je zawsze o ósmej rano. I to wybiera sobie drań, taki dzień, kiedy akurat mogę dłużej pospać i skoro świt wyrywa mnie ze snu!!! A co to za frajda odbierać paczkę w piżamie i z potarganymi włosami?!!! Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez pinksss » 18 lutego 2008, o 21:11

internet opłać z góry za rok- ja tak ostatnio zrobiłam i mam teraz co jeść Obrazek

Post przez KissMisiaa » 19 lutego 2008, o 03:07

Ja kupuję ciuchy, rzeczy, książki i tylko co się da przez neta. Konto internetowe robi swoje, a karta ciągle idzie w ruch. Ale jestem w takim stanie obecnie, że się hamuję z kupowaniem. Grrr Obrazek

Post przez dobi » 19 lutego 2008, o 12:58

jakoś nie wyobrażam sobie kupowania ciuchów przez internet. dawno temu kupiłam kilka razy w sprzedaży wysyłkowej, ale to było jak jeszcze moja figura nie wymagała dokładnej przymiarki Obrazek teraz podejrzewam, że większość ciuchów kupionych w ten sposób, mogłabym wyrzucić. ale za to książki kupuję przez internet bardzo chętnie.

Post przez Jesc » 19 lutego 2008, o 18:35

Ja kupuje przez internet rozne rzeczy. Czasem czegos po prostu nie ma w sklepach a jak jest to drozsze. Jak juz cos kupuje to dobrze sprawdzam kto jest sprzedajacym i jakie ma opinie. Na szczescie jeszcze nigdy sie nie "sparzylam" przy takich zakupach.

Post przez KissMisiaa » 19 lutego 2008, o 21:46

Ile ja butów kupiłam przez allegro. I zawsze sprawdzam czy sprzedawca zgodzi sie na wymianę jeśli coś nie gra. Z reguły sprzedawcy się zgadzają.

Post przez maggie134 » 23 lutego 2008, o 04:19

Ja wlasnie dzisiaj odebralam paczuszke - hehe radocha 2x raz przy zakupie i dwa przy odbieraniu paczuszki. Tym razem cudenka dla moich zwierzaczkow.

Post przez pinksss » 23 lutego 2008, o 16:31

seksowne obróżki? Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich