Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:12

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 17 maja 2013, o 09:27

Bardzo popieram :disgust:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 17 maja 2013, o 21:30

dzięki Agrest, calibre uruchomione :smile:

Post przez Agrest » 17 maja 2013, o 23:28

Cieszę się :)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 18 maja 2013, o 09:20

wiedzmaSol napisał(a):Duz, Ty mi nie mów o zmianach na allegro :zalamka: piana mi z pyska już poszła jak weszłam któregoś razu a tam jedna wielka tablica z ogłoszeniami i bądź tu mądrym i się poruszaj. Było idealnie to popieprzyli. Obecne allegro wcale mi się nie podoba, wygląda nowocześnie ale jest dużo trudniejsze w obsłudze. I co najgorsze jak sobie dłubią w systemie to potem powiadomienia o nowych aukcjach nie przychodzą i łatwo coś przegapić. Następnym razem jak coś będą zmieniać to im serdecznie życzę kopnięcia prądem. Ale tak solidnie.

Ehh... Mam podobne wrażenia kochana :)
Jak kiedyś tato sobie radził z Allegro to teraz przychodzi do mnie, żebym mu to czy tamto wyszukała, a mnie już krew zalewa :] Siostry częściej w domu nie ma więc on biedny drepcze do mnie :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 23 maja 2013, o 22:59

kurcze pieczone aż boję się wybrać, żeby znowu jakiegoś bubla nie trafić :mur: ale mam zamiar wreszcie nowego laptopa kupić i tak się zastanawiam, kupować z Win 8 czy szukać z 7, który system jest lepszy? macie może jakieś sugestie co do marki? :prosi:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 27 maja 2013, o 01:25

Nano, ja mam Sony i go uwielbiam. Jest niezawodny, ma śliczny kolor obudowy i fantastyczną klawiaturę, bardzo wygodną, dużo wygodniejszą niż normalnie (przy niej nawet możnaby było mieć długie paznokcie).
Właśnie od kilku miesięcy rozglądam się za nowym laptopem i szukam jeszcze raz tylko wśród Sony.

Osoba, która się nieco zna, czyli mój F., powiedziała, że gdyby musiał się zdecydować na gotowy model (a nie złożony na zamówienie z wybranych elementów), to wybrałby Lenovo, to firma wybierana np. przez studentów informatyki. On odradza Asus i Acer, że nie są zbyt pewne, a poleca Samsungi i HP, że mają w obudowie dużo elementów aluminiowych, a nie sam plastik, przez co stają się bardziej wytrzymałe. Przy Toshibach można trafić źle i dobrze, natomiast on absolutnie odradza Mediony.
Ogólnie mój F. uważa, że warto przed zakupem porównać opinie o konkretnych modelach ze sklepu na stronie Amazona. Np. jeśli ktoś musiał bardzo szybko wymienić akumulator albo miał inne przygody z laptopem, to mógł o tym napisać, a Amazon będzie miał najwięcej opinii o każdym modelu.
(Jak kiedyś wybierałam netbook, to właśnie opinie na Amazon uchroniły mnie przed kupieniem najgorszego bubla.)

Co do Windowsów, to wersji 7 już nie widać w sklepach, a jeśli gdzieś się pojawia, to na moje oko są to przestarzałe i wycofywane modele, od których lepiej trzymać się z daleka. Ale to tylko na oko, a ja się nie znam. Tak mi to po prostu wygląda.
Obrazek

Post przez maddalena » 27 maja 2013, o 12:22

Czyli nie mam tak źle
Janka napisał(a): Przy Toshibach można trafić źle i dobrze.
:heat:

Co do 7 i 8, dużo nie różnią się od siebie, ale jeśli Masz kupować to lepiej najnowszą wersję.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez nana_rlbi » 27 maja 2013, o 13:44

dzięki dziewczyny :*
Janko ja mojego ostatniego to Asusa właśnie miałam, a co do Medionu, to jego "Akoya" ma u nas bardzo dobre testy więc chcę jeszcze trochę poszukać, niestety pewnie będę musiała się pospieszyć bo mój stacjonarny coraz częściej nawala i nie wiem jak długo jeszcze wytrzyma :?

Post przez Janka » 28 maja 2013, o 02:08

Z Medionem jest wielkie ryzyko, bo oni bardzo oszczędzają na wykonaniu. Ich laptopy zrobione są z najtańszych materiałów.

Przy wyborze konkretnych parametrów warto zwrócić uwagę na procesor, żeby był firmy Intel, a nie AMD, bo różnica jakości jest porażająca.
Obrazek

Post przez nana_rlbi » 18 czerwca 2013, o 23:08

Janeczko kupiłam, Lenovo ale z Win 7 jak na razie nie mam z nim żadnych problemów, "odpukać" i oby tak dalej ^_^

Post przez Janka » 19 czerwca 2013, o 14:20

A ja właśnie bardzo intensywnie szukam i siedzę akurat na stronach wszelkich sklepów.
Tym razem chcę mieć większy, czyli normalny 15,6 cala. Przy okazji będzie dużo tańszy. (Czternastocalowe są prawie dwa razy droższe.)
Sony wśród dużych ma tylko czarne i biało-czarne, żadnych kolorowych, to mam ich w nosie i dlatego szukam wśród innych firm.
Znalazłam właśnie śliczny niebieściutki Lenovo i fioletową Toshibę.

Nano, trzymam kciuki, żeby z Twoim nowym laptopem zawsze było wszystko w porządku, bo inaczej zeżrą mnie wyrzyty sumienia. To znaczy trzymam podwójnie kciuki - za Ciebie i za siebie.
Obrazek

Post przez Duzzz » 25 czerwca 2013, o 11:13

Ja nie jestem przekonana do laptopów HP raz się sparzyłam i już podziękuję :wink:

Za to Toshibę uwielbiam :D Lenovo też jest dobre, mój brat cioteczny kupił jakoś w ubiegłe wakacje i jest bardzo zadowolony, a katuje go dość ostro :wink:

Asusa czy Acera nie miałam, ale znajomi mieli i każdy narzekał ;) Dość często przyjaciółka co miała Asusa trafiała z nim na jakieś przeglądy, naprawy...

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 26 czerwca 2013, o 18:04

Kupiłam znowu Sony. Nie dlatego, że tak koniecznie chciałam, tylko że w porównaniu z nimi, inne wysiadały.

Mam teraz Windows 8 i jest genialnie. Zdradziłam moją świętą zasadę, żeby przeczekiwać co drugi system, ale tym razem można było zrobić wyjątek, bo jest tu opcja zmieniania systemu bez konieczności kasowania wszystkiego na dysku. Zostało mi "przysięgnięte", że poprawioną wersję Windowsa w postaci 8.1 będzie można bez problemu wgrać do tej, bo na razie nie zanosi się na żadną odrębną "9".

Co mi w tej chwili przeszkadza, to ogromne obrazki i literki, i wszystko inne, ale najgorzej obrazki.
Poprzedni mój laptop miał mały ekran, ale o bardzo wysokiej rozdzielczości. Obrazki były małe z obu tych powodów, ale bardzo wyraźne i ostre. Teraz przeszłam na typową wielkość ekranu i typową rozdzielczość. Obrazki z obu tych powodów są większe. Za duże. Nie podoba mi się, że niektóre muszę oglądać na raty. Najpierw makijaż panny młodej, potem buty, a w międzyczasie suknię w kawałkach. Może się jakoś przyzwyczaję, albo zacznę kombinować. Na razie myślę, co zrobić z tym fantem.
Obrazek

Post przez aralk » 27 czerwca 2013, o 19:19

Dziewczyny, znacie się odrobinę na tabletach? Musze wyważyć swoje możliwości finansowe z potrzebami 12 latki :] Tabletami nigdy się nie interesowałam, zero wiedzy. Ile trzeba wydać na taki, który z jednej strony nie rozpadnie się za pół roku, z drugiej nie zrujnuje mnie kompletnie. I na co jej ten tablet :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 27 czerwca 2013, o 19:22

Moja siostra kupiła Biedronkowy w kwietniu zeszłego roku za ok. 400 zeta i chodzi po dziś dzień.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Lorelei » 27 czerwca 2013, o 20:38

Teraz ten biedronkowy jest za 200 z hakiem, nie pamiętam dokładnie ile.

Post przez aralk » 27 czerwca 2013, o 21:07

dzięki dziewczyny, może zacznę przegladac od tego :)

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 2 lipca 2013, o 10:34

Ma ktoś jakiś dobry program ,który zawiesza reklamy z gg ?
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 11 lipca 2013, o 12:13

Mam prze mądrego brata :mur: , któremu telefon wypadł z kieszeni i potłukł się ekran. :banghead: Wszystko inne działa, a to smartfon. I mam teraz pytanie. Ma telefon z Mix Plusa na umowę i czy w takim wypadku jest możliwe, że zrobią mu go w obrębie gwarancji, czy będzie musiał płacić. Miał ktoś może podobną sytuację?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 11 lipca 2013, o 13:28

Popytałam się i głosy są na "płacić". W końcu samoistnie się szybka nie potłukła . :bezradny:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 11 lipca 2013, o 13:45

To mój brat będzie mieć w domu niezłą awanturę, czuję to w kościach. Może się nauczy wreszcie uważać na swoje rzeczy.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 lipca 2013, o 11:48

Jako, że planuję w tym miesiącu kupić nowy laptop, proszę o radę. :prosi: :prosi: :prosi: Chciałabym firmy hp (poprzedni wytrzymał mi bezawaryjnie 7 lat), znalazłam sobie w niezłych cenach na tej stronie, tylko nie wiem czy za ta ceną nie kryje się jakiś haczyk. Nie gram zbytnio w gry, właściwie laptopa potrzebuję tylko do korzystania z internetu i do oglądania filmów/czytania.
http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb ... 25546.html
http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb ... 24530.html
http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb ... 27393.html
http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb ... 25467.html
http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb ... cal&page=1

Post przez Duzzz » 15 lipca 2013, o 21:11

Lucy napisał(a):Ma ktoś jakiś dobry program ,który zawiesza reklamy z gg ?

Polecam zmianę gg na AQQ i tam zainstalowanie numeru gg :wink: Nie zawiesza kompa, nie ma reklam i niepotrzebnych bajerów :wink: Korzystam chyba ze 3 lata jak nie lepiej i nie zamieniłabym już na gg :)

Joakar jesteś pewna, że chcesz Pavillion? Ja miałam, ale nie polecałabym... Chociaż wiem, że teraz podobno HP jest mocniejsze... Patrzyłabym jeśli chodzi o te co pokazałaś/wyszczególniłaś na procesory...Szczególnie Intel.. Pentium, Core, Dual Core :)

Gdybym miała wybierać to zastanowiłabym się nad tym za 1799,99 lub na tym za 1899,99 :wink:
Nieduża różnica pomiędzy tym tańszym, a jednak troszkę lepsze parametry :) (Tu chyba muszę doprecyzować, że chodziło mi o tego za 1600 coś :wink: )
Ostatnio edytowano 16 lipca 2013, o 10:07 przez Duzzz, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 lipca 2013, o 21:20

Dzięki za radę :) Wiesz co, nie wiem czy chcę konkretnie Pavillon, teraz mam Hp Compag 6710s i nie narzekam. Tzn siadła mi bateria (z własnej głupoty), musiałabym też wymienić wiatraczek i kupić windowsa, więc stwierdziłam, że już kupię nowy laptop. Muszę się jeszcze zastanowić, a jaką polecasz firmę? Moja siostra ma Acera, ale jakoś mi się nie podoba :mysli:

Post przez Agrest » 15 lipca 2013, o 21:25

Ja mam Paviliona i go nie lubię (ale inny model, z serii dv6). Następny to na pewno nie będzie HP ;) Co prawda podejrzewam, że można mieć z laptopem znacznie większe problemy niż ja z moim, ale jakoś nie darzę go sympatią...
Ostatnio edytowano 15 lipca 2013, o 21:29 przez Agrest, łącznie edytowano 1 raz
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich