Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:07

Do podziwiania: meble, rzeczy codziennego użytku, architektura itp.

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez Lorelei » 4 grudnia 2012, o 19:14

Fajnista bombucha :hyhy: Trzeba było kupić mniejszą :evillaugh: Ja takiej to nawet nie brałam :hahaha: Największa jaką mam to 15 cm :hahaha:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 4 grudnia 2012, o 19:32

W alkoholowym zamroczeniu pomyśleliśmy ,że taka wielgachna ze wstążką będzie ekstra do okna. Mniejszej nie będzie widać. Faktem jest ,że będzie fajnie ,tylko roboty z tym tyle :wryyy:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 4 grudnia 2012, o 22:05

Lucy, a nie mogłybyście tej dużej ozdobić inaczej (taniej lub mniej czasochłonnie), a cekiny wykorzystać do zrobienia mniejszych?
Obrazek

Post przez Dorotka » 4 grudnia 2012, o 22:22

Liczy się pomysł, a ten miałaś świetny. Bombeczka wyszła ci rzeczywiście trochę duża, ale przynajmniej będzie ją z daleka widać. :lol: A urocza jest, naprawdę.

Post przez aralk » 4 grudnia 2012, o 22:23

A taka:
Wstawiłam w zlej kolejności, to pierwsze zdjęcie to spód ^_^
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 4 grudnia 2012, o 23:56

fajniaste bombki..xD :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Lucy » 5 grudnia 2012, o 12:29

Janka napisał(a):Lucy, a nie mogłybyście tej dużej ozdobić inaczej (taniej lub mniej czasochłonnie), a cekiny wykorzystać do zrobienia mniejszych?

Mam jeszcze jedną ,zrobię ją inaczej .A ta pierwsza ... strasznie chciałam taką dużą i z cekinami . Tak się napaliłam ,że musiałam skończyć :hahaha:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 5 grudnia 2012, o 16:41

To pewnie wartra jest tyle co mały samochód?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 5 grudnia 2012, o 18:02

Aralku piękna bombka :padam: Z czego są te kwiatuszki? Z materiału? A te środki to guziczki czy też taki wzór kwiatka? :mysli:

Lucy kochana, a już skończyłaś tą cekinową? Kochana jeśli tak to czy nie jesteś z niej dumna i zadowolona, że udało Ci się ją ukończyć? Ja bym skakała do góry :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 5 grudnia 2012, o 18:06

Duzzz, bombka styropianowa, farba akrylowa, kwiatki są powycinane ze specjalnego papieru, guziki dopasowane kolorystycznie, szpilki długie z dużymi łepkami :) W rzeczywistości jest w ładniejszych kolorach, ale posługiwałam się jedynie telefonem, więc i tak nie jest źle ;)
Mam fazę, jak zwykle o tej porze, na robienie bombek. Dzisiaj pewnie kolejne ;)

Post przez Dorotka » 5 grudnia 2012, o 18:08

Podziwiam waszą wyobraźnię i zapał do takiej dłubaniny. :padam: :padam: :padam: Cudne te wasze bombki.

Post przez Lucy » 5 grudnia 2012, o 18:45

Janko prawda :P

duzzza skończyłam dziś :wesoły: Jutro ,albo w piątek kupię wstążkę i będzie cała gotowa .

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 5 grudnia 2012, o 19:16

dziewczyny podziwiam,naprawdę.I jak mnie nie ciągnie do takiej roboty,to jak widzę wasze wyroby mam ochotę pognać do najbliższej pasmanterii na zakupy :evillaugh: Ta Jankowa zwłaszcza mnie zauroczyła :bigeyes:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Janka » 5 grudnia 2012, o 19:22

ewa.p napisał(a): Ta Jankowa zwłaszcza mnie zauroczyła :bigeyes:

Nie, chyba nie moja. Lucy albo Aralk?
Obrazek

Post przez aralk » 5 grudnia 2012, o 19:23

jak kojarz ci się z Janką, to zapewne Lucy a nie moja :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 5 grudnia 2012, o 19:26

Lucy,oczywiście :evillaugh: gapa ze mnie
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 5 grudnia 2012, o 23:41

aralk napisał(a):Duzzz, bombka styropianowa, farba akrylowa, kwiatki są powycinane ze specjalnego papieru, guziki dopasowane kolorystycznie, szpilki długie z dużymi łepkami :) W rzeczywistości jest w ładniejszych kolorach, ale posługiwałam się jedynie telefonem, więc i tak nie jest źle ;)
Mam fazę, jak zwykle o tej porze, na robienie bombek. Dzisiaj pewnie kolejne ;)

Papier :mysli: Ma fajne wypukłości i wklęsłości i prędzej bym pomyślała, że to materiał :hyhy: Dziękuję kochana za informacje :padam:
Lucy napisał(a):duzzza skończyłam dziś :wesoły: Jutro ,albo w piątek kupię wstążkę i będzie cała gotowa .

No to kochana pogratulować :cheer:

ewa.p napisał(a):I jak mnie nie ciągnie do takiej roboty,to jak widzę wasze wyroby mam ochotę pognać do najbliższej pasmanterii na zakupy :evillaugh:

A ja się ciągle zastanawiam i pewnie jak będzie najwięcej przygotowań to ja zacznę dopiero je robić :hyhy:

PS. Aralku skoro robisz dalej to ja bym poprosiła o fotki :prosi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 6 grudnia 2012, o 00:12

Prześliczne bombki Dziewczyny :adore:

Ja jakoś nie mam do tego zacięcia, za to dużo kupuję gotowych ozdób. :hyhy:

Post przez Janka » 6 grudnia 2012, o 00:17

ewa.p napisał(a):dziewczyny podziwiam,naprawdę.I jak mnie nie ciągnie do takiej roboty,to jak widzę wasze wyroby mam ochotę pognać do najbliższej pasmanterii na zakupy :evillaugh:

Mnie też korci, gdy widzę te wszystkie zdjęcia. Ale lepiej będzie, jeśli z moimi dwiema lewymi pozostanę przy kupowaniu ozdób gotowych.

Najbardziej w pamięć zapadł mi aniołek zrobiony przez Aralka rok temu chyba dla córki do szkoły.
Piękny był.
Noszę się już od roku z zamiarem wykonania podobnego aniołka. Woreczek gdzieś powinnam mieć. Nie pamiętam, z czego była główka.
Nie pamiętam też w jakim wątku było zdjęcie wstawione. Może za rok albo dwa zbiorę się na tyle, żeby wyszukać i zmajstrować.
Obrazek

Post przez Agrest » 6 grudnia 2012, o 00:37

Ale fajna ta choinka ołówkowa.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 6 grudnia 2012, o 00:44

"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 6 grudnia 2012, o 00:48

fajne.xD :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez aralk » 6 grudnia 2012, o 09:00

fajne :)

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 6 grudnia 2012, o 09:56

Super pomyślane :smile:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich