Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:27

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez aralk » 24 kwietnia 2013, o 12:13

Ja mam podobnie, ale jak zmienili mi na 7 ostatnio, to wyjątkowo szybko się przyzwyczaiłam ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 24 kwietnia 2013, o 12:18

Miałam 98, XP i teraz 7 - z każdego byłam zadowolona. Na Vistę ani myślałam się przesiadać, czytając komentarze użytkowników był to doskonały wybór z mojej strony. Siódemkę testowałam kilka miesięcy (był darmowy przez prawie rok, ściągnięty ze stron Microsoftu). Zostałam przy nim, akurat kupiłam laptopa z systemem, gdy wersja darmowa przestała nią być :P
Nie podoba mi się 8, więc na razie nie mam planów przeprowadzkowych.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 kwietnia 2013, o 12:20

Lilio, ja miałam dokładnie te same.
Planuję właśnie zakup nowego laptopa, ale nie wiem, co teraz mi się lepiej będzie opłacało, czy jeszcze znaleźć gdzieś z wersją 7, czy już lepiej zaczekać na nowe poprawione 8.
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 24 kwietnia 2013, o 12:38

Hmm, nie wiem, co ci poradzić. Należy wziąć pod uwagę, że do starszego systemu nie będziesz mieć wsparcia. xpeka łatali 12 lat, więc to bardzo ociężały system. 19 marca wyszedł SP1 do siódemki, obowiązkowy. MS zapowiedział, że to pierwszy i ostatni service pack.
XP ma wsparcie aktualizacjami do 8 kwietnia 2014 roku.
Siódemka 14 stycznia 2020
Ósemka 9 stycznia 2023

Jeżeli masz pudełkową wersję siódemki i ją lubisz nie ma sensu kupować laptopa z systemem, możesz go wgrać z płyty.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 kwietnia 2013, o 13:00

Lilia napisał(a):Jeżeli masz pudełkową wersję siódemki i ją lubisz nie ma sensu kupować laptopa z systemem, możesz go wgrać z płyty.

Gdybym kupiła nowy laptop z wersją 8 i z wszelkimi parametrami przyśpieszającymi pracę, to już nie chciałabym wgrywać wersji 7. To by było bez sensu płacić za super szybkość, ale z niej nie korzystać.

Mój obecny laptop ma niewiele ponad dwa lata, jeszcze mogę poczekać i zobaczyć, co będzie dalej się działo na rynku.
W tym laptopie mam funkcję szybkiego dostania się do internetu. Jestem w sieci po 20-25 sekundach. Mój F., który ma Windows 8, włącza cały laptop, a nie tylko internet, w 5-6 sekund. Pod tym względem Ósemka niesamowicie mi się podoba.

Natomiast co do tych aktualizacji, to nie są one wystarczającym faktorem przy wyborze systemu. Firmy skupiają się nad doskonaleniem nowych wersji dużo bardziej, niż nad poprawianiem starych. Np. o XP Microsoft mówi, że jest on w obecnej chwili ich najgorszym systemem. Był nie tylko najbardziej lubianym programem przez użytkowników, ale również przez hakerów.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 24 kwietnia 2013, o 16:30

Powinnaś Janko inaczej sformułować ostatnie zdanie - był najbardziej lubianym systemem przez użytkowników, a co za tym idzie i hakerów ;)

Czemu mówi się, że Linuxy są bezpieczne? Bo tak mało ludzi ich używa, że nie opłaca się tworzyć botów itd. włamujących się na nie ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 kwietnia 2013, o 18:41

:disgust: jesteście może w neostradzie? Od pierwszej w nocy nie mam internetu, dzwoniłam przed chwilą na infolinię i okazało się, że jest jakiś problem masowy. Do 48 h powinni naprawić awarię , :czeka: teraz muszę korzystać z internetu w telefonie - koszmar ...
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez aralk » 24 kwietnia 2013, o 18:42

ja na szczęście NIE :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 24 kwietnia 2013, o 18:45

Ponoć to tylko na północy Polski coś takiego się dzieje, tak twierdzi mój brat. Ale ja jestem w Netii ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Lilia ❀ » 24 kwietnia 2013, o 18:52

Ja mam Neo i chodzi bez problemu. Tzn ostatnio mieliśmy problemy, ale przyszedł pan majster raz, dwa i naprawił. Pocieszył nas, że gdybyśmy chcieli mieć prędkość większą niż 20 MB trzeba wymienić kable w mieszkaniu do piwnicy, a tzn kuć podłogi i ściany. Cudnie :]

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 3 maja 2013, o 22:28

Lucy napisał(a)::disgust: jesteście może w neostradzie? Od pierwszej w nocy nie mam internetu, dzwoniłam przed chwilą na infolinię i okazało się, że jest jakiś problem masowy. Do 48 h powinni naprawić awarię , :czeka: teraz muszę korzystać z internetu w telefonie - koszmar ...

Ja mam i najczęściej wywiązują się z tego co powiedzą na infolinii, przynajmniej w moim przypadku zawsze :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez kristy » 9 maja 2013, o 08:41

Dziewczyny ja ponownie proszę o pomoc. Poradźcie mi jakim programem można przerobić e-booka z pdf na mbooka format jar? Szukałam przez google ale nici :(

Post przez Lilia ❀ » 9 maja 2013, o 11:43

próbowałaś http://www.docspal.com/ ? na tej stronie robi to online i może przesłać gotowy plik na maila (opcjonalnie)

jakby co wpisz w google
Kod: Zaznacz cały
pdf to jar
- wyskakują strony i programy

Post przez kristy » 9 maja 2013, o 12:18

Lilia napisał(a):próbowałaś http://www.docspal.com/ ? na tej stronie robi to online i może przesłać gotowy plik na maila (opcjonalnie)

jakby co wpisz w google
Kod: Zaznacz cały
pdf to jar
- wyskakują strony i programy

W tym online nie ma konwersji z pdf na jar. Przynajmniej ja nie znalazłam.
Wszystko co znajde to mi mój antywirus blokuje. A ja jestem anty komputerowa :placze:

Post przez Lilia ❀ » 9 maja 2013, o 12:35

poszukaj kodem, jaki wpisałam. wyskakuje mnóstwo stron z konwerterami pdf do jar. może któryś ci przypasuje?
twój antywirus ma uczulenie na program ściągany z internetu czy sam plik jar/java? jeżeli to drugie to się nie dziwię, bo dość często java jest traktowana jako roznosiciel wirusów.

Post przez kristy » 9 maja 2013, o 12:56

No właśnie z tego kodu jak pobieram jakiś program to mój antywir wariuje. Nawet jak go już pobiorę to i tak nie mogę wgrać na kopa :(
Normalnie antywir jest spokojny i nie szaleje.
Myślałam, że to będzie łatwiejsze.
Widać będę się musiała zadowolić mbookami znalezionymi w sieci.

Post przez Lilia ❀ » 9 maja 2013, o 13:25

jak to? wpisujesz w google "pdf to jar" i już antywirus wariuje? przy samym haśle wyszukiwania?

http://sirburuslan.com/blog-internet/19 ... JAD%3C/pl/
http://www.bajtek.net/gsm/z-pdf-doc-odt-txt-itp-do-jar/

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 16:39

Dziewczyny, czy na mnie padła jakaś ślepota nagła czy na stronie przedmiotu na allegro nie ma opcji dodaj do obserwowanych?
Jedynie z listy wyszukiwanych można wrzucić sobie do obserwacji, ale na stronie przedmiotu konkretnego tej opcji brak. Czy allegro nawaliło, czy mnie zamroczyło?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 maja 2013, o 18:51

Hę ? :evillaugh: Obojętnie na co wejdę, po prawej stronie jest krateczka z napisem obserwuj .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 19:05

dobra, pogodziłam się z tym. Jestem definitywnie ślepa :P znalazłam, rety, żeby to chociaż było schowane :zalamka: ale nie... na wierzchu jest.
Ślepa mimo że ma cztery oczy :P

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 16 maja 2013, o 07:46

słuchajcie po reanimacji laptopa nie mam programu CALIBRE, jak próbowałam ściągnąć ze stronki instalki, to wszystko jest dobrze do momentu zapisz, ale potem czegoś brakuje i nie mogę zainstalować. Z której strony najlepiej jest pobrać w/w program :bezradny:

Post przez Agrest » 16 maja 2013, o 08:03

Najlepiej chyba ze strony programu: http://calibre-ebook.com/download_windows
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 16 maja 2013, o 08:15

oki, dzięki spróbuję :)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 maja 2013, o 13:59

wiedzmaSol napisał(a):dobra, pogodziłam się z tym. Jestem definitywnie ślepa :P znalazłam, rety, żeby to chociaż było schowane :zalamka: ale nie... na wierzchu jest.
Ślepa mimo że ma cztery oczy :P

Mnie denerwują te nowe zmiany, bo wysuwają mi się ciągle zakładki... :roll:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 16 maja 2013, o 17:48

Duz, Ty mi nie mów o zmianach na allegro :zalamka: piana mi z pyska już poszła jak weszłam któregoś razu a tam jedna wielka tablica z ogłoszeniami i bądź tu mądrym i się poruszaj. Było idealnie to popieprzyli. Obecne allegro wcale mi się nie podoba, wygląda nowocześnie ale jest dużo trudniejsze w obsłudze. I co najgorsze jak sobie dłubią w systemie to potem powiadomienia o nowych aukcjach nie przychodzą i łatwo coś przegapić. Następnym razem jak coś będą zmieniać to im serdecznie życzę kopnięcia prądem. Ale tak solidnie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich