monia0303 napisał(a):Tajemna a nie myślałaś o opiekunce do dzieci?
Levanda napisał(a):A może korepetycje? Jest coś czego mogłabyś uczyć?
Sorka napisał(a):Tajemna, a może jakieś inne stanowisko w tym szpitalu? Sekretarka medyczna?
Pracuję w szpitalu i wiem jak dużo osób ze średnim wykształceniem jest zatrudnionych u nas na różnych stanowiskach.
tajemna napisał(a): jakoś nie uśmiecha mi się taka robota
tajemna napisał(a):Wygląda to tak, jakbym chciała, ale jednak nie chciała pracować.
Janka napisał(a):tajemna napisał(a):Wygląda to tak, jakbym chciała, ale jednak nie chciała pracować.
Ojej, ja miałam całkiem coś innego na myśli.
Masz w stu procentach rację.
Chciałam tylko zaakcentować, że jeśli coś w tym stylu wymknie Ci się w jakimś ważnym momencie, np. na rozmowie kwalifikacyjnej, to może być inaczej odebrane, niż Ty chciałaś.
Jestem Strzelcem ciągle strzelam gafy, na rozmowie kwalifikacyjnej musiałabym się strasznie pilnować, żeby nie zapomnieć o dyplomacji i np. w takiej sytuacji odpowiedzieć, że "pani propozycja jest fantastyczna, ale jeśli można to wolałabym jednak stanowisko zgodnie z moim wykształceniem, doświadczeniem lub czymś tam..."
Tajemno, bardzo przepraszam, Tobie pewnie tej dyplomacji nie zabraknie, ja bym miała wielki kłopot. Zresztą to widać nawet na forum, bo co chwila coś palnę, co jest inaczej odebrane, niż bym wolała.
monia0303 napisał(a):Tajemna pozostają ci książki
Nie ograniczaj się do internetu. Szukaj na promocjach, giełdach, targach, bibliotekach itp. Masz taki talent do wynajdowania perełek że na pewno uda ci się zarobić 1200 zł na miesiąc i nie będziesz od nikogo zależna i przede wszystkim będziesz robiła to co kochasz
Nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia urzędu skarbowego
Gdziesz czytałam że przy sprzedaży jeżeli nie przekroczysz rocznie 150.000 to nie musisz mieć działalności. Trochę to dla mnie duża suma bez działalności ale niech wypowie się ktoś doświadczony w tej materii
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości