Teraz jest 24 listopada 2024, o 06:40

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez kasiek » 29 stycznia 2012, o 23:02

ale pomaga :P, i spłukać łatwo :mrgreen:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 29 stycznia 2012, o 23:03

dobrą odżywką do włosów jest Mila placenta. Teoretycznie dostępna tylko u fryzjera ale w sklepach internetowych można dostać. Jest skuteczna i tania. Bo za litr płaci się 20 zł plus przesyłka. Można się z kimś zmówić i podzielić. Dla mnie ważne jest że po niej włosy można prostować (nie palą się) i końcówki się nie rozdwajają. Polecam;)

a żółtko plus nafta lub rycynka też bomba tylko zmyć to - orka na ugorze.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Agrest » 29 stycznia 2012, o 23:04

Pewnie nie każdy lubi sobie nakładać cudzą placentę :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez •Sol• » 29 stycznia 2012, o 23:09

no nie każdy ale faktem jest że po niej nawet włosy mniej wypadają. I całkiem nieźle pachnie. Myślałam że będzie gorzej:P

Post przez Wiedźma Ple Ple » 29 stycznia 2012, o 23:23

Agrest napisał(a):Pewnie nie każdy lubi sobie nakładać cudzą placentę :lol:
:evillaugh:

Post przez kasiek » 4 lutego 2012, o 19:05

pinksieeeee do rzęs to Ty ten zwykły olejek rycynowy z apteki, taki za 1,5 zł, napisz jak go stosować, jak często i czy zmywać?
Oświetlij mnię niegodną :padam:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 4 lutego 2012, o 20:48

ja stosowałam na noc i nie spłukiwałam.I tak,ten najzwyczajniejszy,z apteki
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 4 marca 2012, o 20:37

No cóż, moje rzęsy nadal są przerzedzone. Powoli odrastają, ale nie tuszuję ich, bo wtedy widać, że niektóre są krótsze ;) Dalej smaruje je olejkiem rycynowym, ale nie widzę póki co efektów.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez •Sol• » 16 kwietnia 2012, o 11:56

Używała któraś z Was jakiegoś kremu BB?
Ostatnio dostałam taki krem z Garniera i dziś pierwszy raz go użyłam. Niby wszystko fajnie, nawet kryje moje ślady po rękodziele ale cały czas mam wrażenie że on jest. Jakby się nie wchłonął tylko osadził na skórze.
Może wiecie czy to taka cecha tego typu kremów, czy może ten garnieroski jest do niczego?

Post przez Levanda » 16 kwietnia 2012, o 20:56

Ja bawiłam się testerem i nie jestem zachwycona. Za mało matuje.

Post przez •Sol• » 17 kwietnia 2012, o 18:03

Generalnie to nie jest podkład więc nie kryje idealnie. Według opakowania ma za zadanie: nawilżyć skórę, ukryć niedoskonałości, zmniejsza oznaki zmęczenia, ziemistość cery i ma filtr UV. Czy tak faktycznie jest, nie wiem. Aktualnie nie mam żadnych atrakcji w postaci diod, na twarzy więc nie musi zakryć jakichś dużych niedoskonałości. Skóra jest nawilżona, nie wyglądam jak trup, nawet wcześnie rano. Ale wkurzam się bo strasznie długo się wchłania. A nawet jak już teoretycznie wyschnie to i tak go czuję jak dotknę twarzy. Kładłam go koło godziny 9.

Post przez Levanda » 17 kwietnia 2012, o 18:05

A czy któraś z was używa L'Oreal True Match Mineral? Bo ja zakupiłam 2 opakowanie i doznałam szoku :|

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 17 kwietnia 2012, o 18:07

Co prawda nie używam, ale ciekawi mnie, co cię zszokowało?
Obrazek

Post przez Levanda » 17 kwietnia 2012, o 18:11

Zupełnie inna jakość kosmetyku. To puder mineralny. To opakowanie, które mam teraz jest inne. Pędzel jest inny i puder jest inny. Gorszy niestety.

Post przez •Sol• » 17 kwietnia 2012, o 18:22

dowiem się o co chodzi. To znaczy spróbuję. Ojciec BB broni, bo napędza im sprzedaż, ale o ten puder się spytam. Może coś wiadomo.
True używałam kiedyś ale podkładu. Dobry był.

Post przez Levanda » 17 kwietnia 2012, o 18:41

Kochana, jeśli masz tam jakieś dojścia to byłabym Ci wdzięczna. Zapłaciłam za ten puder 70 zł. I już go tu wychwalałam. A tu taki szok

Post przez •Sol• » 17 kwietnia 2012, o 18:47

Nie obiecuję ale spróbuję. Dojścia mam takie że mój rodziciel tam od 19 lat pracuje i ma w biurze furę znajomych. Jeśli właśnie w biurze jakieś dane na ten temat będą mieli to będę w stanie Ci powiedzieć co się stało.

Post przez aralk » 17 kwietnia 2012, o 18:47

Levando, opakowanie różni się czymś? ma kolorową osłonkę na pędzelek?

Post przez Levanda » 17 kwietnia 2012, o 19:00

Opakowanie wygląda identycznie. Wcześniej kupiłam ten puder w Naturze, teraz w Marriounaoud, czy jakoś tak. Pędzel jest jednak miękki, nawet bardzo miękki, a sam puder strasznie sypki. Unosi się w powietrzy gdy odkręcam buteleczkę.

Post przez Liberty » 18 kwietnia 2012, o 13:52

wiedzmaSol napisał(a):Używała któraś z Was jakiegoś kremu BB?
Ostatnio dostałam taki krem z Garniera i dziś pierwszy raz go użyłam. Niby wszystko fajnie, nawet kryje moje ślady po rękodziele ale cały czas mam wrażenie że on jest. Jakby się nie wchłonął tylko osadził na skórze.
Może wiecie czy to taka cecha tego typu kremów, czy może ten garnieroski jest do niczego?

Wśród użytkowniczek kremów BB Garnier ma fatalne recenzje. Niektóre panie nawet twierdzą, że to koło kremu BB nie stało i nie jest niczym więcej niż podróbą azjatyckich cudeniek. Mnie się marzy SkinFood, ale najpierw muszę uzbierać (czyli przestać kupować książki :P)

Katarzyna888 napisał(a):Tak sie zastanawiam nad pudrem i jeszcze blyszczyk by mi sie jakis przydal, wlasciwie kiedy puder jest potrzebny? Rozu nie mam...Zapomnialam wspomniec, ze jak wchodze do sklepu z kosmetykami to wlasciwie nie wiem co bym potrzebowala i jak to podobierac i na koniec wychodze z niczym.

Wiem, że to pytanie padło dawno temu, ale ja do tego działu zaglądam od wielkiego święta :P

Puder jest po to, żeby zagruntować podkład, utrwalić go na twarzy, żeby dłużej się trzymał. Poza tym, jedne babki używają do matowania, inne do rozświetlania twarzy, a jeszcze inne do modelowania (wtedy w ruch idzie puder brązujący). Jeśli masz problem z wyborem, to najlepiej kupić taki transparentny, który nie daje koloru, tylko właśnie gruntuje. Całkiem niezłe są jednoskładnikowe np. puder bambusowy.

A na sam początek przygody z makijażem to najlepiej zacząć od podstawy: kupić krem nawilżający, podkład (zbliżony jak najbardziej do koloru skóry), puder, korektor (jak się ma problemy np. z pryszczami, najlepiej taki w sztyfcie o cielistym kolorze; kolorowe zostawić na później), tusz i błyszczyk. Jak już to się opanuje, to można dorzucić cała resztę bajerów :)

Post przez aralk » 18 kwietnia 2012, o 16:13

Levanda napisał(a):Opakowanie wygląda identycznie. Wcześniej kupiłam ten puder w Naturze, teraz w Marriounaoud, czy jakoś tak. Pędzel jest jednak miękki, nawet bardzo miękki, a sam puder strasznie sypki. Unosi się w powietrzy gdy odkręcam buteleczkę.

Zapytałam dlatego, że miałam wrażenie, że ostatnio u mojej znajomej widziałam ten puder, ale zatyczka była w innym kolorze :mysli: zielonym może :mysli: tyle, że ona przywozi sobie kosmetyki z obcych landów więc może to dlatego ;) Najprawdopodobniej będę się widziała z nią w weekend to mogę spytać :smile:

Post przez •Sol• » 18 kwietnia 2012, o 16:24

pytałam ojca o ten puder. Zmian w składzie nie było. Przynajmniej biuro i pracownicy terenowi nic na ten temat nie wiedzą. Ale mogło być tak że w fabryce ktoś chciał sobie trochę uszczknąć i dosypał jakiegoś zamiennika. Kiedyś była wielka afera z szamponami Fructis, że u nas jest zupełnie coś innego niż np u Niemca. Bo w polskich fabrykach ktoś chrzcił. Kosmetyk wszędzie jest rozprowadzany taki sam ale każdy kraj pakuje to we własnym zakresie i tu można szukać przyczyn 'inności' pudru.

Post przez aralk » 18 kwietnia 2012, o 16:29

Większość produktów, a już z chemii w szczególności, jest zupełnie inna u nas niż u tych przysłowiowych Niemców. Wkurza mnie to straszliwie, ale zaciskam zęby i kupuję obce :]

Post przez •Sol• » 18 kwietnia 2012, o 16:32

wystarczy popatrzeć na proszki do prania. Ta sama firma a różnica straszna. Nie ma jak targi i bazarki miejskie, gdzie przyjeżdżają lokalni importerzy :P

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 18 kwietnia 2012, o 17:56

jak się maluje paznokcie :P

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich