Teraz jest 22 listopada 2024, o 00:47

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 25 stycznia 2012, o 19:32

ale może dlatego, że już masz winrara?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 25 stycznia 2012, o 19:41

To chyba nie ma znaczenia, bo po prostu na tym podręcznym menu utworzyła się ścieżka do 7-ZIPa i już Powyżej mam opcje WinRARa.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 25 stycznia 2012, o 19:43

ha, prawym przyciskiem myszy też robiłam, najeżdżałam na 7 zip, ale potem było po obcemu :zawstydzony:
winrar w ogóle nie chodził
najważniejsze ,że JEST

Ulubiona autorka/autor: ...szukam

Post przez Letty » 2 lutego 2012, o 21:34

Mam taki problem,że chciałam przejrzeć zdjęcia na komputerze,a tu żadne nie chce się otworzyć,bo wyskakuje komunikat,że dany plik nie może być otwarty!
Na nagłówku jest napisane:NeroSnap Viewer Esentials... i tylko da się zaznaczyć OK i to znika.

Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłam,ale moja wiedza na temat komputera jest ograniczona do minimum,a ostatnio nic nie kombinowałam...

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 2 lutego 2012, o 23:29

Miałam to kiedyś w poprzednim laptopie. Ten nero taki agresywny. U mnie trzeba było w ustawieniach zmienić, z jakim programem ma otwierać zdjęcia. A na szybko spróbuj prawą myszą kliknąć w miniaturkę zdjęcia i wtedy "otwórz z" i tam wybrać jakiś inny program.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: ...szukam

Post przez Letty » 3 lutego 2012, o 08:03

Dzięki Janka...

Wstępnie się udało.Wybrałam otwieranie przez przeglądarkę sysyemu Windowsowała i zaakceptowałam zamiast tego nero i się wyświetliły...
bo dalej w ustawianiu to nie bardzo wiem,ale myślę że teraz już powinno być Ok.

Post przez Janka » 3 lutego 2012, o 20:21

To jeśli udało się wstępnie, to uda się też na stałe. Idź dokładnie w to miejsce, gdzie ustawiałaś przegladarkę Windowsa i tam w najniższej linijce powinno być coś o wyborze programu do otwierania zdjęć na stałe. To właśnie kliknij i wybierz program. Gotowe.

Ten głupi nero próbował mi potem jeszcze i tak się wciskać po każdym włączeniu komputera , musiałam go zneutralizować na śmierć.
Obrazek

Post przez AnnMM » 11 lutego 2012, o 13:30

nie wiem na ile to jeszcze jest potrzebne, ale bez konieczności wykańczania programu, należy:
1) wybrać dowolne zdjęcie;
2) kliknąć na nie prawym przyciskiem;
3) wybrać "Właściwości);
4) przy opcji "Otwierany za pomocą", wybrać żądany program z listy dostępnych ("Zmień", jeśli w podstawowej liście nie ma programu, należy wybrać "Przeglądaj");
5) kliknąć "Zastosuj" a następnie "OK".
Teraz już wszystkie zdjęcia z danych rozszerzeniem będą się otwierać przez wybrany program...

Post przez maddalena » 13 lutego 2012, o 20:18

Dziewczyny mam do was gorącą prośbę o pomoc!

ściągałam film z internetu i z pewnych przyczyn niezależnych ode mnie, laptop został zamknięty w czasie ściągania filmu. Gdy go otworzyłam to pojawiła się informacja ponów próbę (albo wznów) kliknęłam na to i od razu wyskoczył program media player z taką informacją: Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku.
Dodam tylko, że gdy lap. "uległ" :) zamknięciu zostało mi ok 27 min ściągania filmu
.

Moje pytanie, czy można jakoś ten film otworzyć czy muszę go od nowa ściągać? Wolałabym nie
Gdy próbuje odtworzyć np. w programie VLC media player także nic się nie pojawia.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 13 lutego 2012, o 20:20

maddaleno - sprawdź, jaki plik z filmem ma rozmiar. Najedź myszką i poczekaj chwilkę, powinno się wyświetlić, jeśli nie - kliknij drugim przyciskiem, właściwości i tam będzie rozmiar. Jeśli ma ok 700 MB znaczy, że pewnie w jakimś programie się otworzy, jeśli nie - musisz ściągać jeszcze raz. Jest jednak opcja, że jeśli zaczniesz ściągać drugi raz, a nie usuniesz tego pierwszego, to zacznie ściągać od przerwanego momentu, ale to nie jest pewne.
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 13 lutego 2012, o 21:15

Prawdę mówiąc z własnego doświadczenia wiem, że ta opcja wznów nic nie daje. A żaden program nie chce tego odtworzyć, bo plik zapewne nie pobrał się w całości. Sposób Jadzi może coś dać, nigdy go nie próbowałam, ale przypuszczam, że będziesz musiała ściągnąć go od początku... :?
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Jadzia » 13 lutego 2012, o 21:19

Tsuki, wszystko zależy od tego, z jakiego serwisu ściągasz. Z niektórych można wznawiać, z inny nie. Nie ma reguły.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 13 lutego 2012, o 21:34

Wierze na słowo, mi się jeszcze nie udało, jak niechcący zawiesiłam komputer i zerwało mi połączenie z internetem... Ale ja ściągam głownie z dwóch/trzech, rzadko zdarza mi się z czegoś innego ściągać, to może one akurat nie mają tej możliwości...
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 13 lutego 2012, o 22:55

zgadzam się z Tsuki, że możliwe iż będziesz musiała jeszcze raz ściągać maddaleno, mnie podobnie jak Tsuki nigdy nie udało się wznowić lub dokończyć pobrania, zawsze musiałam pobrać od nowa :]

Post przez Janka » 13 lutego 2012, o 23:33

Może to zależy od ustawień komputera, bo u mnie się w takich sytuacjach sciągałaby tylko brakująca końcówka i by się ładnie dopięła do pierwszej części.
Obrazek

Post przez maddalena » 14 lutego 2012, o 08:39

Dzieki za pomoc. Jak wrocę z pracy to sprawdzę.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 3 marca 2012, o 17:56

dziewczyny jak działa ten ZAŁĄCZNIK DO POSTÓW, bo ciągle moje zdjęcia są niewidoczne na forum, mimo że korzystam z Image snack

Post przez Jadzia » 3 marca 2012, o 18:22

Klikasz Odpowiedź pod tematem, jak przewiniesz do dołu, to pod oknem na odpowiedź masz pole Dodaj załącznik, klikasz Wybierz plik, wybierasz plik z dysku. Jeśli nie chcesz dodawać więcej plików, klikasz Wyślij. Jeśli chcesz dodać jeszcze jakiś obrazek, klikasz Dodaj plik, czekasz chwilę i zaraz pojawi się następne pole na dodanie pliku, postępujesz tak samo. Można dodać bodajże do 5 załączników do jednego postu, o ile się nie mylę. Jak skończysz, klikasz Wyślij.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez basik » 3 marca 2012, o 21:50

Jadziu u mnie jest tylko coś takiego

Nazwa - przeglądaj
Komentarz - dodaj plik
podgląd, wyślij, anuluj

gdy klikam przeglądaj a potem wyślij, to mam komunikat ...że jest za mało znaków...co robię nie tak :(

Post przez Jadzia » 3 marca 2012, o 22:04

Różnice w nazwach to pewnie kwestia przeglądarki - ja używam Chrome'a. Hmm... to może spróbuj przed wysłaniem kliknąć jeszcze dodaj plik, a dopiero potem wysłać. Albo może trzeba koniecznie napisać te minimalne ileś tam (10?) znaków, które jest wymagane, żeby wysłać posta, w treści.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 3 marca 2012, o 22:10

ja zawsze klikam'dodaj plik' bez względu na to z której przeglądarki korzystam.I coś tam piszę w poście,dodatkowo
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Lilia ❀ » 3 marca 2012, o 22:22

Nie da się załączyć obrazka bez napisania czegoś w poście.

Post przez basik » 3 marca 2012, o 23:02

Jadziu, Ewo, Lilio dzięki za podpowiedż :) teraz już działa

Post przez aralk » 26 marca 2012, o 19:10

Dziewczyny w jakim programie, tylko takim prostym bo nie obejmę umysłem, można łączyć strony w pdf :padam: Mam 120 stron zagubionego podręcznika do zebrania, bo skakać po tych stronach to nie mam siły :/

Post przez Lilia ❀ » 26 marca 2012, o 19:23

A w jakim formacie masz te strony?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich