Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:33

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 listopada 2019, o 16:43

Super zakupy. :bigeyes:
Chciałbym dokupić trochę bombek, ale nic mi się nie podoba. Jestem rozczarowana tegorocznymi kolekcjami i świątecznymi. :niepewny: Jest mnóstwo pięknych kolorowych ozdób, a srebrno-złotych praktycznie nie ma.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 15 listopada 2019, o 16:51

Lucy napisał(a):Jeżeli macie w pobliżu Pepco, to polecam wam koce za 29.90zł. Są różne rodzaje, np. czerwone, albo szare z taką świecącą nitką. Ja wzięłam z największą ilością pomponów. :hyhy:

Obrazek

Moja córka ma taki kocyk :hihi: Super milusie są :)

I w Pepco mieli jeszcze fajne słoje na pierniki i w ogóle różne foremki ciasteczkowe :-D
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 15 listopada 2019, o 17:25

Widziałam takie podobne puszki :bigeyes: https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/1/0618 ... i-pier.jpg
joakar4 napisał(a): Jest mnóstwo pięknych kolorowych ozdób, a srebrno-złotych praktycznie nie ma.

U mnie właśnie same złote i srebrne.
Jeżeli trafiło się coś białego, to mieniło się na różowo. :]
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 16 listopada 2019, o 03:27

Lucy, gratuluję udanych zakupów. Bardzo ładne te ozdoby.
joakar4 napisał(a):Jestem rozczarowana tegorocznymi kolekcjami i świątecznymi. :niepewny:

W tym roku prawie nic mi się nie podoba, choć mnie to cieszy, bo wolałabym na razie zupełnie niczego nie dokupować.
Lucy napisał(a):W końcu znalazłam napis, który mnie zachwycił :bigeyes: i gwiazdę, która latała mi po głowie od dawna.

Obrazek

Mam podobną gwiazdę, tylko tekturową (a Twoja wygląda mi na plastikową).
Dołożone były do niej złe lampki, bo miały tylko 10 żaróweczek i dlatego musiałam dokupić dłuższe.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 17 listopada 2019, o 13:23

Lucy, świetne zakupy :)
Koce z Pepco są super :bigeyes: gwiazdka i napis jak dla mnie najlepsze :)
Tylko gdzie ty to wszystko trzymasz po sezonie ;)

Post przez Lucy » 17 listopada 2019, o 21:26

Proszę Cię :evillaugh:
Mamy w szafach i w półkach pochowane wszystko . Chciałam w tym roku ubrać choinkę na biało, ale to wiązało się z kupnem minimum 80- ciu bombek. Pytanie gdzie to później schować :evillaugh:
Doszliśmy do wniosku, że zostawimy bombki w spokoju (złote) i skupimy się na oprawie. Zamówiłam takie gałązki
https://9.allegroimg.com/s1024/030f89/3 ... 39e0f95fd9
do tego białe bwiazdy betlejemskie, róże, ptaszki i organza. Co z tego wyjdzie?
Efekt finalny oczywiście pokażę Obrazek
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 19 listopada 2019, o 02:41

Bardzo ładnie wyglądają te gałązki. Jak dużo ich zamówiłaś?
Obrazek

Post przez Janka » 24 listopada 2019, o 02:14

Obejrzałam dziś nowy prospekt z KiKa z ozdobami świątecznymi i już wcale nie mogę sobie przypomnieć, dlaczego planowałam, by niczego w tym roku nie dokupować.
W innych prospektach też jest pięknie. Muszę się wybrać na długie zakupy i dobrze sobie wszystko pooglądać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 24 listopada 2019, o 23:11

Lucy, świetny jest ten kubek reniferkowy :bigeyes: Chciałabym taki do zdjęć :evillaugh:
Rzeczy z Pepco też super. Bardzo podoba mi się napis, gwiazda i te buteleczki :bigeyes: Przydałby mi się takie cekinki-śnieżynki, bo chyba nie posiadam :hihi: Dawno nie byłam w Pepco, a miałam się wybrać, by zerknąć na zabawki dla zwierzaków.

Pojawiła się w mojej myśl, żeby ubrać w tym roku dużą choinkę. W tamtym roku nie chciałam żadnej, ale mąż chyba małą białą ubrał. Ale nie jestem pewna i nie pamiętam nawet jak wyglądała :shock: W każdym razie chciałabym bombki zielone, czerwone i złote :missdoubt: Tak mi się urodziło, gdy z miesiąc temu gdzieś leciał Kevin (chyba ich posrało, żeby dawać go tak wcześnie).
Zawsze dawaliśmy jakieś różowe, fioletowe, srebrne, bo pasowały nam do ścian. Ściny chłop chciał już jakiś czas temu przemalować na szaro i ja to propsuję. Muszę go tylko pogonić, by się z tym uwinął przed Świętami. Wtedy choinka nie będzie mi się z niczym gryzła :hahaha: W każdym razie pewnie będę miała po drodze spadek nastroju i pomysł pójdzie się czesać. Ale jak kupię ozdoby, to powinno mi być głupio potem zrezygnować z ubierania. Tak myślę :evillaugh:
W ogóle nie mam zielonych bombek, coś czerwonego mama może mieć, ale to już stare i wstrętne. Ze złotymi pewnie też wcale łatwo nie będzie. Czekałyby mnie duże zakupy :look_down:

Miałam nic nie kupować do zdjęć, ale coś czuję, że bez tego się nie obejdzie :sorry:
Lucy napisał(a):do tego białe bwiazdy betlejemskie, róże, ptaszki i organza. Co z tego wyjdzie?

Jakie ptaszki?

Post przez Lucy » 26 listopada 2019, o 19:01

Ptaszki takie:
https://a.allegroimg.com/s720/0392cf/f1 ... f1fa71eb28

Kubek dobrze że kupiłam, bo już nie ma na allegro :lol:

Janka napisał(a):Bardzo ładnie wyglądają te gałązki. Jak dużo ich zamówiłaś?

Na razie sześć, żeby obejrzeć, czy będą dobre.
Na dniach domówię.

Dziewczynki, macie skrzaty? :hyhy: W tym roku się skusiłam i kupiłam dużego w JYSK-u. :wesoły:
Obrazek
Muszę mu tylko czapę wygładzić.

Post przez Janka » 26 listopada 2019, o 19:45

Bardzo fajny skrzat. Widziałam podobne na vlogu Uli Pedantuli.
A dziś oglądałam słodkie mini-skrzatki w drogerii "dm", ale były tylko biało-miętowe, a ja już od dwóch lat jestem na etapie różowym lub waniliowo-różowym.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 26 listopada 2019, o 20:02

Kiedyś miałam ochotę kupić skrzata, ale mi się jakoś odechciało. Ale może w tym roku w końcu to zrobię. Zwłaszcza, że i tak chciałam jechać do Jyska po coś takiego:

Obrazek

Chciałabym to do zdjęć :red:

Byłam dziś w Catoramie i widziałam stu częściowy zestaw bombek i ozdób złoto-czerwono-zielonych. Cena pewnie zabójcza, ale też ta zieleń niektórych ozdób mi się nie bardzo podobała. Była za ciemna.

Lucy napisał(a):Ptaszki takie:
https://a.allegroimg.com/s720/0392cf/f1 ... f1fa71eb28

Kubek dobrze że kupiłam, bo już nie ma na allegro :lol:

Ptaszki bardzo ładne, ale brak kubków smutny :wind:

Post przez Lucy » 26 listopada 2019, o 22:21

Ten samochodzik widziałam w Kiku i jest dość duży. :hyhy:

6:21 - zobacz sobie jak wygląda

Post przez Janka » 26 listopada 2019, o 23:08

Rok temu podobne samochodziki, tylko różowe, były w Rossmannie i bardzo chciałam sobie kupić, ale w końcu zrezygnowałam. Po Świętach były mocno przecenione i wtedy też nie kupiłam. A w tej chwili strasznie żałuję.
Lucy napisał(a):Ten samochodzik widziałam w Kiku i jest dość duży. :hyhy:

To nie jest ten sam.
Obrazek

Post przez Dorotka » 27 listopada 2019, o 00:03

Takiego skrzata bardzo łatwo samemu sobie zrobić. Nawet miałam na to ochotę, tylko jakoś czasu mi na to brak.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 27 listopada 2019, o 10:27

Fajny skrzacik :-D

Post przez Lucy » 28 listopada 2019, o 23:04

Post przez Janka » 29 listopada 2019, o 00:27

Dwa pierwsze bardzo fajne, ale te bez głów mnie straszą. Są trochę jak te wszystkie okładki, na których ktoś odrąbał głowy modelom.
Obrazek

Post przez Lucy » 7 grudnia 2019, o 16:44

Nie mogłam się oprzeć tej latarynce na jarmarku. :bigeyes: Jak ją włączymy, zmieniają się światła i fruwa brokat.

Obrazek

Post przez Janka » 7 grudnia 2019, o 22:53

Świetna.

A u mnie w tym roku jest jakiś zastój. Nie zaczęłam jeszcze stroić domu.
Dziś sprzątałam w szafie z wszelkimi ozdobami. Plan był taki, że gdy myłam półki, a pudła z ozdobami były wyjęte na zewnątrz, to miałam z nich wyciągnąć potrzebne przedmioty. Niczego nie wyjęłam. Wszystko wróciło do szafy.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 8 grudnia 2019, o 00:05

Kiedy ubieracie choinkę?

Musimy kupić nową. Zastanawiam się, czy nie powinnyśmy ubierać jej wcześniej, np. w tym tygodniu, by dłużej postała. Po świętach zaraz jest kolęda i nie ma potrzeby, by nadal stała. Zazwyczaj ubieramy tuż przed Wigilią, więc czuję niedosyt... zbyt krótko.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 8 grudnia 2019, o 00:48

My zwykle ubieramy choinkę jeden-dwa dni przed wigilią, a stoi zawsze do szóstego stycznia, bo od razu po szóstym są u nas zbierane choinki i do tego czasu muszą się znaleźć na ulicy.
Dużo naszych znajomych ma choinkę przez cały adwent, ale one stoją u nich na balkonach.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 8 grudnia 2019, o 13:03

Lucy - świetna ta latarenka .

My też przeważnie jeden- dwa dni przed świętami, ale stoi do 2 lutego. W tym roku będziemy mieli w ogóle problem żeby ją gdzieś postawić, bo musieliśmy trochę przemeblować mieszkanie i teraz nie ma miejsca na choinkę :zalamka:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Lucy » 8 grudnia 2019, o 15:49

My ubieramy tydzień przed Wigilią, żeby się nią dłużej nacieszyć. :P Teraz będziemy ubierać 14- go.

Post przez Janka » 8 grudnia 2019, o 15:51

Karina32 napisał(a):W tym roku będziemy mieli w ogóle problem żeby ją gdzieś postawić, bo musieliśmy trochę przemeblować mieszkanie i teraz nie ma miejsca na choinkę :zalamka:

W tej chwili jeszcze mam świetne i wystarczająco duże miejsce na choinkę, ale planuję do tego właśnie kąta kupić stolik pod telefon i będzie wtedy kłopot.
Do niedawna telefon stał w mojej bibliotece, ale wymyśliłam, żeby to zmienić i zrobiłam sobie tym kuku.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!