Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:35

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 23 grudnia 2018, o 23:51

Bardzo ładna Lilio. :-D
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 grudnia 2018, o 01:33

Lilio, jest przepiękna. Granatowe bombki robią fajny kontrast.

Też mam prawdziwą choinkę w tym roku. Mój F. ma już urlop od kilku dni i mógł przeznaczyć na poszukiwania idealnej choinki bardzo dużo czasu. Udało się, bo jest piękna, zdrowa i równiutka. Miała być maksymalnie 1,5-metrowa, a ma 2 metry.
W czwartek powiesiłam na niej tylko nowe lampki i 12 jasnoróżowych bombek. Nacieszyłam się choinką w bardzo skromnej wersji i dopiero w piątek dowiesiłam 12 bombek bladozłotych i 12 bladosrebrnych. Tak naprawdę srebrnych jest tylko 11, bo się nagle okazało, że moje nowe bombki są szklane. Myślałam, że plastikowe, bo są bardzo lekkie i były stosunkowo tanie jak na szkło.
Oprócz lampek, bombek i jasnoróżowego czubka nie ma na choince niczego więcej i dokładnie tak mi się ona podoba najbardziej.
Bardzo lubię przepych na choinkach, ale w tym roku najbardziej leży mi wersja minimalistyczna. Moje bombki są całkowicie gładkie, bez żadnych zdobień, brokatów i innych malunków.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 grudnia 2018, o 11:55

Śliczna choinka. :D

My w tym roku poszaleliśmy z ozdobami na dworze. Cały taras jest oświetlony lampkami, żywopłot i mała choinka w ogródku. A do tego mamy projektor laserowy ze świątecznymi motywami ustawiony na dom. Plus wisi duża gwiazda na huśtawce na dworze. :mrgreen: Jak to mówią wieś tańczy i śpiewa :hihi:

W domu mam zresztą tyż sporo ozdób :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 27 grudnia 2018, o 12:04

Możesz zrobić zdjęcie z zewnątrz? :-D
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Duzzz » 27 grudnia 2018, o 12:11

Nie wiem. Nie wiem jak wyjdą zdjęcia. :mysli: Mogę spróbować coś złapać, ale nie obiecuję powalającego efektu :wink:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Duzzz » 29 grudnia 2018, o 21:47

Lucy, udało mi sie tylko takie zdjęcia zrobić :(
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Post przez Janka » 29 grudnia 2018, o 23:39

Duzz, ale świetnie to wygląda.

Chciałam kupić mały projektor i skierować wzorki na sufit w salonie, ale nic mi z tego nie wyszło, bo w sklepach były tylko duże zewnętrzne.
Obrazek

Post przez Lucy » 30 grudnia 2018, o 00:06

super to wygląda :-D

Post przez Lucy » 8 listopada 2019, o 23:40

Zaczęłam trochę myśleć o świętach :rotfl: Kupiłam fajne zawieszki i gwiazdę na choinkę.

Obrazek Obrazek

Obrazek

W zeszłym roku, chyba w październiku, zaczęłam palić woski świąteczne i puszczać zagraniczne kolędy :evillaugh: Teraz jakoś nastrój szlag trafił :evillaugh:

Post przez Janka » 9 listopada 2019, o 01:58

Bardzo mi się podobają te zawieszki.

Oglądałam dziś ozdoby świąteczne w kilku sklepach. Jest dużo bardzo ładnych i ciekawych, ale jestem mocno zaprogramowana na oglądanie bez kupowania. Wolałabym wykorzystać tylko ozdoby z poprzednich lat.

Żywej choinki raczej w tym roku nie będę kupować. Miałam w tamtym roku, a w tym roku robię pauzę.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 9 listopada 2019, o 08:06

Uprosiłam mojego męża, aby z piwnicy przytachał karton z ozdobami świątecznymi :shades: .Dziś po pracy będzie przegląd :evillaugh: lubię ten czas, w Adwencie zaczynam stroić powoli mieszkanie - jeszcze więc trochę dni zostało :) W sklepach zatrzęsienie wszystkiego, można oszaleć, ale nie wszystko mi przypada do gustu :)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 9 listopada 2019, o 16:50

Sezon puszczania "Last Christmas" poprzedza sezon kłótni społecznych "Czy wypada już dekorować na Święta" ;)

Ma pytanie: a czy macie i polecacie jakieś żródło nabycia świetlnych łańcuchów (raczej wewn.) nie na baterie?

PS Kurcze, wyglądam przez okno, a tam wciąż zielona trawa i wcale-nie-żółte liście...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 9 listopada 2019, o 18:21

Fringilla napisał(a):Sezon puszczania "Last Christmas" poprzedza sezon kłótni społecznych "Czy wypada już dekorować na Święta" ;)

Ma pytanie: a czy macie i polecacie jakieś żródło nabycia świetlnych łańcuchów (raczej wewn.) nie na baterie?

PS Kurcze, wyglądam przez okno, a tam wciąż zielona trawa i wcale-nie-żółte liście...

Ja uważam, że w Adwent można zacząć przygotowania klimatyczne :) Co prawda w Kiku ozdoby świąteczne widziałam już w pierwszym tygodniu września. Pamiętam, bo mnie zamurowało na chwilę. Dla mnie to przegięcie.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 9 listopada 2019, o 18:43

Ja pierwszą świąteczną piosenkę w radiu słyszałam chyba w zeszłym tygodniu (ale to było chyba trochę dla jaj). Wczoraj pojawiły się w Krakowie ozdoby uliczne, a centra handlowe już prawi w pełni gotowe (w Douglasie stoją już choinki). Jak dla mnie to tak z miesiąc za wcześnie. Początek grudnia - OK, ale listopad to nie za bardzo :nonono:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Lucy » 9 listopada 2019, o 22:26

Piosenek świątecznych jeszcze nie słyszałam :lol:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 listopada 2019, o 21:59

byliśmy dzisiaj na giełdzie a tam pełno świątecznych rzeczy.xD :D
ale piosenek świątecznych nie słyszałam. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Lucy » 10 listopada 2019, o 22:04

Zamówiłam też sobie takiego słodziaka
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 listopada 2019, o 22:35

Cudny..xD :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Fringilla » 10 listopada 2019, o 22:45

Karina32 napisał(a):Początek grudnia - OK, ale listopad to nie za bardzo :nonono:

No właśnie, jest różnica.
Jedna sprawa to dostępność produktów, aby był czas na wybór i rozplanowanie i serio - jak się od ludzi wymaga intensyfikacji pracy 10h na dobę co najmniej, to się to rozkłada w czasie i tak na zdrowy rozum nawet październik rozumiem.
Tu nawet "Last Christmas" w tle niepotrzebny :/

Druga to faktyczne dekorowanie przestrzeni i maksymalne "robienie klimatu".
Ale znowu: jak kiedyś byłam przeciw, tak teraz mam wrażenie, że "zarobienie" ogólne powoduje, że, aby w pełni się nacieszyć, Adwent to za krótko...
Chyba wybieram opcję stopniowania udekorowania jednak :)

PS W Warszawie choćby elementy dekoracyjne wiszą, tylko jeszcze nie działają.
A swoją drogą pierwszy raz od lat w IKEA spory asortyment świąteczny...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 11 listopada 2019, o 00:42

Lucy napisał(a):Zamówiłam też sobie takiego słodziaka

Słodziutki.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julie Garwood

Post przez Antenka » 11 listopada 2019, o 04:08

U nas muzykę świąteczną zaczeli grać w zeszłym tygodniu a jutro ma napadać około 10 centymetrów śniegu :mur: a to dopiero początek listopada :czeka:

Post przez Dorotka » 11 listopada 2019, o 17:41

Mnie cieszą te świąteczne akcenty, bo po kokardę mam już tych cmentarnych nastrojów, a bombki i Mikołaje zawsze wywołują na mych ustach szeroki uśmiech i cały dzień mogę nucić: "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..." :mrgreen: I już się zastanawiam kiedy zacząć piec pierniczki i krajankę marcepanową. :mysli:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Fringilla » 11 listopada 2019, o 19:10

I dlatego jednak Halloween jako święto radosne ma szanse jesiennie jednak lekko wyprzeć 1 listopada ;)

PS Ja pierwszy raz w życiu serio rozważam, że może mi się udać zrobić piernik dojrzewający :hyhy:
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 11 listopada 2019, o 20:00

Dorotka napisał(a):Mnie cieszą te świąteczne akcenty, bo po kokardę mam już tych cmentarnych nastrojów, a bombki i Mikołaje zawsze wywołują na mych ustach szeroki uśmiech i cały dzień mogę nucić: "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..." :mrgreen: I już się zastanawiam kiedy zacząć piec pierniczki i krajankę marcepanową. :mysli:

Całym sercem się z tym zgadzam.
(Wprawdzie sama nie śpiewam i nie piekę, ale gdybym potrafiła, to bym też śpiewała i piekła.)
Obrazek

Post przez Lucy » 15 listopada 2019, o 16:06

Z racji wolnego, zrobiłam dziś nalot na Kik i Pepco Obrazek

Jeżeli macie w pobliżu Pepco, to polecam wam koce za 29.90zł. Są różne rodzaje, np. czerwone, albo szare z taką świecącą nitką. Ja wzięłam z największą ilością pomponów. :hyhy:

Obrazek

W Pepco wypatrzyłam zawieszki na kieliszki, na które miałam ochotę już w zeszłym roku.

Obrazek

Nie mogłam nie kupić też kubka :hihi:

Obrazek

W końcu znalazłam napis, który mnie zachwycił :bigeyes: i gwiazdę, która latała mi po głowie od dawna.

Obrazek

Dekoracyjne śnieżynki, które umieszczę razem z białymi kamyczkami z moim kielichu i fajna buteleczka z gwiazdkami. W środku jest karteczka na której możemy napisać nasze życzenia odnośnie prezentów.

Obrazek

Niestety nie było drewnianych sanek, których szukałam. :ermm: Chciałam też kupić białe bombki, ale nie było z czego wybierać. :czeka:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!