Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:34

Dekoracje świąteczne: od Bożego Narodzenia po Halloween

Romansoholiczne inspiracje: prezenty, dekoracje, przepisy na Święta, przydatne linki | Boże Narodzenie – Nowy Rok – Walentynki – WIELKANOC – Halloween i wiele innych

Halloween — Zaduszki — Jesienne święta

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 25 października 2018, o 19:59

Byłam w dużym KiK-u w tym tygodniu. Była ogromna ilość ozdób świątecznych, ale w stu procentach same białe. To mnie uratowało przed chęcią zakupu czegokolwiek.
Podobają mi się natomiast niesamowicie drobne ozdoby, które są w "Rossmannach" i drogeriach "dm". Gdyby mnie tam wpuścić bez resztek rozsądku, które mi jeszcze zostały, to wyszłabym z pełnymi worami.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 30 października 2018, o 18:11

A u mnie jest tak :witch: Dynia miała być inna, ale zobaczyłam te z imitacją więzienia i w końcu skończyło na niej.

Obrazek
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 30 października 2018, o 19:08

Ale ślicznie :bigeyes:
To znaczy strasznie :smile:

Post przez Dorotka » 30 października 2018, o 21:55

Dynie są śmieszne, ale te pająki...brrr.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 31 października 2018, o 09:55

Cudna jest :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 31 października 2018, o 13:49

dzięki :smile:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 31 października 2018, o 15:40

Lucy napisał(a):A u mnie jest tak :witch: Dynia miała być inna, ale zobaczyłam te z imitacją więzienia i w końcu skończyło na niej.

Dynia jest bardzo fajna, ale duszek fajniejszy.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 31 października 2018, o 18:51

fajna ta dynia. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Janka » 29 listopada 2018, o 20:16

Miałam plan, żeby nie dokupować żadnych dekoracji świątecznych, tylko wykorzystać już posiadane. No więc mi to nie wyszło, bo napotkałam w sklepie bombki dokładnie w kolorach ścian w naszym największym pokoju. Kupiłam trzy opakowania po 12 sztuk.
To jest blady róż plus delikatne, wyblakłe złoto, plus przyszarzałe, jasne srebro. Bombki są mocno matowe. Będzie mi bardzo trudno dokupić do nich coś pasującego. Wszelkie bombki i inne ozdoby błyszczące całkowicie odpadają. Mam więc plan, by na choince były tylko one i bardzo, bardzo dużo jednokolorowych światełek, świecących ciepłym światłem, ale niezbyt żółtym, najlepiej kremowym. Lampki koloru różowego byłyby najlepsze, ale nie sądze, że uda mi się znaleźć, bo dużo łażę po sklepach z ozdobami juz od lat, a jeszcze nigdy takich nie napotkałam.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 29 listopada 2018, o 22:40

Ludzie kombinują ^_^ np. różne pomysły można znaleźć na Etsy...

Ten róż przypomniał mi o choince znajomej, która lubi dekoracje kwietne (i ogólnie nie-klasycznie świąteczne, ale mieszka w Singapurze, więc klimatycznie trochę dostosowuje się do pogody ;) - wykorzystywała do swojej rózowej choinki systemy świetlne takiego typu:
kwiaty/światełka
kule/światełka

PS kurcze, ja mam w tym roku ochotę na jakieś mniej tradycyjne (czyli te, co zwykle u mnie) rozwiązania... jeszcze nie wiem, co...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 30 listopada 2018, o 00:13

Ja się nie złamałam i nic nowego nie kupiłam :yes:

Post przez Janka » 30 listopada 2018, o 02:59

Lucy, brawo, trzymam kciuki, by tak zostało.
Fringilla napisał(a):kule/światełka

Też już myślałam o cottonballsach. Nawet mam w domu różowe. Tylko że z nimi jest taki problem, że ich jest mało i na choince się zgubią.
Fringilla napisał(a):PS kurcze, ja mam w tym roku ochotę na jakieś mniej tradycyjne (czyli te, co zwykle u mnie) rozwiązania... jeszcze nie wiem, co...

Po kilku latach "futurystycznych" mam ochotę na prawdziwą żywą choinkę. Niekoniecznie bardzo dużą, ale raczej tradycyjną.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 30 listopada 2018, o 10:05

Byłam wczoraj w Rossmanie i mają w tym roku naprawdę prześliczne ozdoby świąteczne. :bigeyes:

Post przez Dorotka » 30 listopada 2018, o 10:10

A ja w zeszłym tygodniu wpadłam na chwilę na Obi i oczywiście nakupowałam całą masę świątecznych dupereli. Uwielbiam buszować w Obi przed świętami, bo mają tam mnóstwo ślicznych ozdóbek.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 30 listopada 2018, o 10:15

Dzisiaj się tam wybieram i czuję, że popłynę. :facepalm: Chociaż, o dziwo, w tym roku nie mam wielkiego parci na kupowanie ozdób.

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 30 listopada 2018, o 11:09

Ja bym w tym roku chciała sobie zrobić w jednym pokoju taki śliczny świąteczny parapet. Mam po części pomysł na niego, ale jeszcze nie do końca. Za to w dużym pokoju będzie tradycyjna choinka. Zawsze kupujemy żywe drzewko i sobie nie wyobrażam świąt inaczej. Duże bombki, dużo światełek, zapach lasu i jest pięknie.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 30 listopada 2018, o 14:56

Janka napisał(a):Też już myślałam o cottonballsach. Nawet mam w domu różowe. Tylko że z nimi jest taki problem, że ich jest mało i na choince się zgubią.

Bo to faktycznie kwestia doboru rozmiaru i mocy światełek. Moja znajoma ma wewnątrz malowane odblaskową farbą więc się skrzy dodatkowo :lol:

Ja jednak minimalizm... Jak bardzo mam problem z dekoracjami Białego Domu w tym roku (to jakaś ustawka z choinkami jak z Opowieści podręcznej :hyhy: w sumie pomysł genialny, ale nie wiem, czy zamierzony)
to chyba wrócę do dekoracji okiennych a la pejzaże lustrzane tutaj
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... M4T4dDOtng
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 1 grudnia 2018, o 02:31

Kupiłam dziś lampki na choinkę. 240 sztuk, z możliwością programowania czasu świecenia, ciepłe światło, ale nie mocno żółte, tylko stonowane.
Znalazłam też klasyczny czubek w jasnoróżowym kolorze i dokupiłam mniejsze bombki pod kolor.

Te bombki, o których wcześniej pisałam, że kupiłam nowe i że są matowe, to jednak nie są. Takie wykończenie chyba nazywa się satynowe, tak mi się wydaje.

Myślę, że na tym zakończę zakupy ozdób, choć jeszcze jest coś, co nie daje mi spokoju od dwóch dni, odkąd to coś ujrzały w sklepie me piękne oczęta. Tym tajemniczym czymś jest bombka w kształcie raptora Blue z Jurassic World. Blue ma czerwoną czapeczkę Mikołaja, a w łapkach trzyma zapakowany prezent. Jest śliczny. Paski na grzbiecie wykonane ma z niebieskiego brokatu i jest niesamowicie uroczy. Nie kupiłam go od razu i teraz żałuję straszliwie. Do sklepu mam bardzo daleko i nie wiem, czy pojadę jutro specjalnie tylko po tę bombkę, bo zbyt mądre by to nie było. Bombka była tylko jedna ostatnia i możliwe, że już i tak kupił ją ktoś inny (jakiś zły człowiek). Jeśli jednak pojadę tam i ją kupię, to też będę żałować, bo jest niebieska, a mi niebieskie nie pasuje zupełnie do niczego w żadnym pokoju.
Obrazek

Post przez Lucy » 8 grudnia 2018, o 19:51

W Biedronce są brokatowe lampiony za niecałe 25 zł. Nie umiałam tego ująć na zdjęciu, ale faktycznie ten brokat połyskuje. :-D

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 8 grudnia 2018, o 20:32

widziałam dzisiaj,mnóstwo ozdób jest też w Pepco
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 8 grudnia 2018, o 20:37

W mojej Biedronce nie ma, szkoda bo pewnie bym kupiła :(
Za to w pepco kupiłam sobie prześliczne bombki :bigeyes:

Post przez Lucy » 8 grudnia 2018, o 20:41

Tam nawet nie zachodzę :evillaugh: Nakupiłabym niepotrzebnych pierdół.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 23 grudnia 2018, o 19:28

Nasza choinka :)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 23 grudnia 2018, o 22:22

Śliczna, Lilio.
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Dorotka » 23 grudnia 2018, o 23:14

A ja w tym roku nie dokupiłam ani jednej bombki, ale parę pierdółek jednak nabyłam, ale też nie jest tego dużo.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Magia Świąt!