Teraz jest 23 listopada 2024, o 23:55

Rozrywka, konkursy, reality show: Od Miss World po Miliarderów

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 13:34

też mocno podejrzewam Tamarę, od momentu nie biblioteki tylko wcześniej. Pisałam wtedy tu o tym że ona mi podpada.
Ale na dobrą sprawę każdego można podejrzewać na tym etapie ;)

zwłaszcza że ona wczoraj zadania zrobiła najlepiej i pierwsza była pod tym pomnikiem. Antkowi jako agent podała złe informacje, bo miała przygotowaną inną kartkę.
ale strasznie jestem ciekawa co za pytanie było, że wszyscy na nie źle odpowiadali ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 13:40

I jeszcze coś było wczoraj, co bardzo obciąża Tamarę: Zarobiła dla nich tysiaka w konkurencji, dzięki której nie tachała siedmiu kilo piachu przez całe miasto. Ja bym też nie chciała tachać i gdybym była agentem i wiedziała wcześniej o tym, jakie będą bonusy za wygranie konkurencji, to nigdy w życiu bym się nie poświęciła, żeby nie zarobić tej kasy, a za to tachać.
Ona się dla mnie staje coraz bardziej podejrzana.
A TVN mógł się na nią zdecydować, bo ona już udowodniła w prawdziwym życiu, że ma głowę na karku i wie, jak z niej korzystać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 11 maja 2016, o 13:43

Sol, a skąd wiesz, że ona co innego podała Antkowi?
Ja dokładnie nie patrzyłam, bo mi dziecko szalało.

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 13:45

mogła się przygotować jakoś do tej konkurencji ;)
ale racja, wiedząc jakie są konsekwencje (włącznie z tym ujawnieniem informacji o agencie, podejrzewam, że kluczowej) wolała wygrać marnego tysiaka do puli i nie tachać.
a zaraz pogrzebię w wątku co mnie jeszcze tąpnęło.

Very, nie wiem, ale spokojnie mogła podmienić. Sam Antek powiedział że mogła to zrobić i stąd to moje gdybanie.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 11 maja 2016, o 13:47

W pewnym momencie wyglądało jakby w kopercie było więcej kartek i ona je przekładała. Przeczytała jedna i potem drugą położyła na wierzch i pokazała Antkowi. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale prawie zasypiałam jak to oglądałam wczoraj. :ermm:
Na jej blogu wyczytałam, że Antek wprawdzie przekazał Hubertowi informację o tym co było w kopercie, ale błędną.

Post przez Papaveryna » 11 maja 2016, o 13:48

Weźcie, a ja zaczęłam wczoraj Antka podejrzewać :zalamka: Pewnie moje argumenty zaraz obalicie, ale to, że Tamara pokazała to, co dostała po dotarciu do pomnika jako pierwsza (oczywiście nie wiadomo czy pokazała mu wszystko), Antkowi, a Hubertowi nie. Tam ponoć było jakieś info dzięki, któremu można było wygrać test.
Pomyślałam, że może ona wie, że Antek to agent, wiec jemu pokazała, a nie chciała Hubertowi, żeby jego szanse zmniejszyć. Ale równie dobrze i Tamara może być agentem i chce, aby wygrał Antek, a nie Hubert :P A może byc tak, jak mówi Sol, że jednemu podała złe info, a drugiemu nic.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta dwójka by się nadal trzymała razem, kiedy wygrana tak blisko. A Tamara chyba nawet gadała, że żadnego podziału kasą nie planuje.

Też czułam zawód, kiedy Antek jako pierwszy podniósł rękę. Ale teraz się boję, że to jednak on będzie :/

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 13:52

Ona w ogóle raz miała w rękach torebkę, a raz nie. Znaczy najpierw jak biegła przez miasto, to wydaje mi się, że niczego nie miała, a potem pokazano, że te kartkę gdzieś utyka. Tam mogła mieć więc przygotowaną tę druga kartkę z wersją dla Antka.
Muszę powtórzyć sobie ten fragment.
Papaveryna napisał(a):Weźcie, a ja zaczęłam wczoraj Antka podejrzewać :zalamka:

Antek stawał wczoraj na głowie, żebyśmy tak myślały.
Dla mnie to było tak samo jak wcześniej robiła Asia. Tylko na pokaz.
Obrazek

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 13:55

Antek to jest taki mąciwoda. Wczoraj z tym podnoszeniem rąk to oni w ogóle dali popis...

Właśnie, Tamara mówiła że w finale z sojusznika Antek stał się konkurentem a ona ciągle mu pomaga. Niby sam miał sobie radzić a ona robi za holownik.

Podobało mi się jak przy mierzeniu odległości, Kinga do Antka wywaliła z tym baj baj :hahaha:

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 13:58

Antek miał też minę "jestem agentem i się wydało" przy tym podnoszeniu rąk, a inni nie.
wiedzmaSol napisał(a):Podobało mi się jak przy mierzeniu odległości, Kinga do Antka wywaliła z tym baj baj :hahaha:

Mnie też. Słodko.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 11 maja 2016, o 13:59

Sol, tylko nie wiadomo czy ta pomoc, to faktycznie pomoc :P
Jak dla mnie ten sojusz podejrzany się stał juz teraz. Zresztą ona zawsze gadała, że przyjaciół trzeba trzymać blisko, a wrogów jeszcze bliżej ;)

Post przez joakar4 » 11 maja 2016, o 14:02

Ten sojusz ma rację bytu, tylko jeśli jedno z nich jest agentem.
Jeszcze mi się wydawało, że przy tym pomniku któremuś z nich coś podano zza jakiegoś słupa. Jakby ktoś z produkcji. Tylko, że już nie kojarzę komu, na pewno nie Antkowi. Dzisiaj chyba jeszcze raz to obejrzę.

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 14:03

a najmniej chętny do podnoszenia był Hubert co go w sumie może obciążać.

bardzo słodko :mrgreen:

Very, a to już inna sprawa :P
Tamara nie gra czysto, a Antek wydaje mi się być typem lubiącym korzystać z czyjejś pomocy. W szkole na pewno spisywał prace domowe :hyhy:

Joakar mówisz?
To ja chyba też. To bylo tak kamerowane że wielkie zamieszanie było pod tym pomnikiem i coś mogło uciec

Post przez joakar4 » 11 maja 2016, o 14:06

Tak, jakby jakiś worek/torbę. Pamiętam, że pomyślałam, że to musiało być nieistotne skoro to pokazali. Kurcze, późno wróciłam wczoraj z Gdańska, padałam na pysk i jeszcze wypiłam dwie lampki wina i wszystko mi się myli.

Post przez Papaveryna » 11 maja 2016, o 14:07

joakar4 napisał(a):Ten sojusz ma rację bytu, tylko jeśli jedno z nich jest agentem.

No właśnie myślę teraz podobnie :P

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 14:07

Ja też.
Papaveryna napisał(a):Jak dla mnie ten sojusz podejrzany się stał juz teraz. Zresztą ona zawsze gadała, że przyjaciół trzeba trzymać blisko, a wrogów jeszcze bliżej ;)

Very, mnie się to wydawało podejrzane. Bo to było wyraźne wskazywanie, że ona podejrzewa Antka, a jednakowo często zdarzało jej się sugerować, że podejrzewa Huberta i na niego stawia w teście.
joakar4 napisał(a):Jeszcze mi się wydawało, że przy tym pomniku któremuś z nich coś podano zza jakiegoś słupa. Jakby ktoś z produkcji. Tylko, że już nie kojarzę komu, na pewno nie Antkowi. Dzisiaj chyba jeszcze raz to obejrzę.

Kurczę, trzeba mieć oczy szeroko otwarte, bo tam jest pełno szczególików, które mogą być ważne, a ja się w ogóle nie przykładam.
wiedzmaSol napisał(a):Antek wydaje mi się być typem lubiącym korzystać z czyjejś pomocy. W szkole na pewno spisywał prace domowe :hyhy:

Na bank. I dawał sobie podpowiadać.
Obrazek

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 14:13

dawno już było pisane że jedno jest agentem a drugie to wie i dzięki temu wygra. No chyba że agentem jest Hubert a Tamara specjalnie Antka robi jak chce

a ten worek torba - musiał jej ktoś podać bo idąc przez miasto nie miała niczego. Na bank, jestem pewna.

Post przez Papaveryna » 11 maja 2016, o 14:18

Ja również się nie przykładałam. Tylko kilka odcinków obejrzałam całych. A moje wczorajsze oglądanie z wściekającą się młodą, to nie oglądanie. Jestem bez kompa, więc na razie nie zobaczę powtórki. A to należy dokładnie, najlepiej w nocy samemu oglądać, kiedy nikt nie łazi. I oczywiście trzeba robić notatki ;)

Janko, może to jej podejrzewanie Huberta to ściema dla ogółu. Ona w sumie z tym Hubertem jakoś bliżej się nie zadawała. Tylko raz zadanie wspólnie mieli. Nie miałam wrażenia, żeby mocniej kręciła się wokół niego.
Nic już nie wiem :D

A agent mógł tak se o wybranej osobie się przyznać?

Post przez joakar4 » 11 maja 2016, o 14:20

Na blogu Tamary wyczytałam, że w holenderskiej wersji też w finale byli w pociągu i agent jako jedyny był ubrany wieczorowo. A Tamara twierdziła, że obejrzała film i marzył jej się taki pociąg.

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 14:27

Papaveryna napisał(a):Janko, może to jej podejrzewanie Huberta to ściema dla ogółu.

Też uważam, że ściema.
Dla mnie już jest pewne, że wszystkie drogi prowadzą do Tamary.
Hubert był przez cały program zbyt oczywisty. Tak samo jak Asia i Dominika. Oni tylko podsycali zainteresowanie sobą dla zmyłki.
Antek się tylko wygłupia przez cały program.
Natomiast Tamara jako jedyna, nigdy nie zrobiła nic, co mogłoby sugerować, że należy ją podejrzewać. Tylko agent by nie próbował ściągać na siebie uwagi.
Poza tym to, co ona mówi, nie trzyma się kupy. Ciągle oskarża kogoś o coś, co sama robi.
Papaveryna napisał(a):Janko, może to jej podejrzewanie Huberta to ściema dla ogółu. Ona w sumie z tym Hubertem jakoś bliżej się nie zadawała. Tylko raz zadanie wspólnie mieli. Nie miałam wrażenia, żeby mocniej kręciła się wokół niego.

W teatrze mialam wrażenie, że ona i Antek naprawdę podejrzewają Huberta, dlatego nie chcieli przebywać przy swoich linach, tylko woleli być na górze i go obserwować.
Obrazek

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 14:38

a jak jakiś czas temu zasugerowałam Tamarę to było że TVN nie powierzyłby jej tej roli :P

my się też nieźle miotamy z tymi typami :P
tylko że jak ona psuła skoro to ona sporo kasy zdobyła dla grupy. Mogła psuć właśnie sprawiając wrażenie takiej ogarniętej i manipulować wszystkimi.
Nawet była mowa że ona jest świetnym psychologiem.

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 14:46

wiedzmaSol napisał(a):a jak jakiś czas temu zasugerowałam Tamarę to było że TVN nie powierzyłby jej tej roli :P

Zgadza się.
Widocznie ten program robi mi wodę z mózgu.

W tej chwili stawiam na Tamarę, ale do końca nie wykluczam nikogo z nich. Nawet Antka nie.

A dziś mi się śnił program Agent. Agentem był
Spoiler:
Obrazek

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 14:54

w tym momencie naprawdę nie ma co wykluczać kogokolwiek, bo z tego co czytam na blogu Tamary w komentarzach to i produkcja może nas robić w jajo ;)

a argumenty że Tamara jest agentem (komentarz z bloga):
Spoiler:

Post przez joakar4 » 11 maja 2016, o 15:03

Dobra, obejrzałam fragmenty odcinka.
W kopercie była kartka złożona na pół. Ona odczytała to co na wierzchu, uśmiechnęła się i potem otworzyła środek. Potem pokazała Antkowi, ale coś tam było pokręcone. Nie wiem co, ale coś mi tam nie pasuje.
Momentu z torbą nie znalazłam, ale jak Kinga spytała kto jest Agentem to Tamarze wyraźnie zadrgała ręka, ale pierwszy zgłosił się Antek.

Sol, jak ty to wkleiłaś? Próbowałam wcześniej kilka razy i ciągle wyskakiwał mi błąd forum. A bez tego posty mi wskakiwały.

Post przez Janka » 11 maja 2016, o 15:06

Też zaraz na to popatrzę.
wiedzmaSol napisał(a):a argumenty że Tamara jest agentem (komentarz z bloga):

Wszystko, co się wiąże z Tamarą, jest super podejrzane. Można wymieniać i wymieniać.

A tak na marginesie, jak oglądałam wszystkie odcinki prawie naraz, to zapisałam sobie jedno zdanie, które dla mnie jest największym przebojem programu. Powiedział je Tomek w szóstym odcinku: "Ja nie boję się spać w takiej dziczy, ale byłem wystraszony, że będziemy spać w takiej dziczy."
Cytat jest dokładny, on naprawdę tak to powiedział.
Dobrze, że ma choć mięśnie.
Obrazek

Post przez •Sol• » 11 maja 2016, o 15:09

Joakar, trzeba było usunąć te kwadraciki, które się pojawiły po wklejeniu ;)

czyli to Tamara jest agentem. Chyba że uśmiechnęła się dlatego bo pozna odpowiedź na nurtujące ją pytanie. Tylko że z tym podpowiadaniem Antkowi coś było właśnie nie tak. Zamieszanie koło tego było za duże.
joakar4 napisał(a):jak Kinga spytała kto jest Agentem to Tamarze wyraźnie zadrgała ręka, ale pierwszy zgłosił się Antek.
dokładnie. I ten jej wyraz twarzy jakby zaraz miała pęknąć...

Tomek to jest takie duże dziecię :P poczciwe i nie za mądre :rotfl:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach