Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...
emily temple napisał(a):Kate is , Antek .. chyba całkiem jednak stracilam zaintersowanie serialem... a szkoda bi Antek byl moim ukoffany romansowym bohaterem przez lata. Kaska była najlepsza z postaci od Quinn z resztą
Js straciłam serce do serialu poprzez zmiany i nowy casting, ale podpatruję. Jednak podchodzę do tego na chłodno bo póki co widzę w necie same sceny wymyślone: pościg konno, wyścigi, pływanie na łódce. Nie ma tego w książce. Ta rozmowa jest stylizowana na relacjach Kate i Anthonego. Nie wiem gdzie czasowo można byłoby ją umieścić. Może podczas pierwszego ich spotkania? Ta aktorkę lubię w " sex Education". Tam wygląda ładnie w rozpuszczonych włosach. wiązane włosy jej nie służą. Na szczęście nie nosi sari. Ale stroje ma zbyt strojne. W końcu nie była ona bogata.
zgadzam się w całej rozciągłości a mogło być tak pięknie
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Fringilla napisał(a):Jeszcze nie zaczęłam, ale bawi mnie ten wysyp opowieści w kdramach o walce z oligarchicznym kapitalizmem/korpokracją Ostrzej niż przed pandemią idą scenariuszowo.
Nie, no było parę seriali w tematyce, choćby mój ukochany "Stranger" (oby zrobili trzeci sezon).
Fundację mam w planach, oby się ziściły do końca roku
Tak, ale Stranger to nie młodzieżówka i jak najbardziej w grupie dla ciut starszych było sporo dobrych produkcji pod tym względem.
Młodzieżówki idą mocno w maksymalne promo konsumpcji jak dotychczas, więc...
PS Nie zniechęć się recenzjami co do Fundacji - uważam, że należy spróbować samodzielnie i zobaczyć, czy pasuje
A pytam, bo na razie szukam ofiary takiej jak ja, która zna dosyć dobrze Asimova, oraz której serial się jak na razie podoba Patrząc wokół to to rzadkie zestawienie
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
obejrzałam ostatnio The Umbrella Academy, nigdy bym nie zgadła, że może mi się tak spodobać, naprawdę niezła zabawa przy oglądaniu, dawno się tak nie uśmiałam - czekam na nowy sezon 10/10
Przeznaczenie: Saga Winx całkiem fajne, mam w sumie jakieś "ale" do głównych bohaterów ale i tak dobrze się oglądało 7/10
Jessica Jones pierwszy sezon (o stalkingu) baaardzo na tak 8/10, drugi (skąd się wzięła jej moc, ogólnie co się działo z nią po wypadku) zaczęłam i porzuciłam, jakoś tak nie podeszło.
Dałam radę obejrzeć Sagę Winx, co mnie zdziwiło spodziewałam się, że będzie gorzej.
Obecnie drugi sezon Gen:Lock. No mam słabość do takich animacji i na kolejny czekałam wytrwale. Trzeci odcinek i po raz kolejny szczena mi opadła (full frontal choćby w bardzo sensownej scenie). Lepiej niż w 1. sezonie, jesli chodzi o złożoność historii - serial dojrzewa razem z odbiorcą
I w końcu w pełni The Alienist.
Też czekam, w tym tygodniu ostatni pakiet. Za to Gen:Lock, chociaż format krótkich odcinków w sumie, ładnie się sprawdza cotygodniowo.
PS Po He-Manie w wydaniu Kevina Smitha łyknę wszystko
No więc zainwestuję czas w znajome twarze Aka Dresowa Mafia
No więc wszystko odłączyłam, zero streamingu z okazji Adwentu miało być... Ale Mysz zatrzymałam i strasznie mi wstyd... Pocieszam się, że to dla międzynarodowej kariery Piotra Adamczyka
The Silent Sea czyli koreański serial s-f na N-platformie. Dobrze się bawiłam i doceniam produkcję (nie tylko ze względu na znaną i lubianą obsadę z Bae Doo Na i Gong Yoo na czele Nie dłużyło mi się, ale rozumiem zarzuty wobec scenariusza. Zarazem: i tak wygrywa ze wszystkimi kosmicznymi s-f serialami z ostatnich 2 lat, łącznie z Wychowane przez wilki (też sobie cenię).
Na tej samej platformie równolegle obejrzałam Nie patrz w górę i przyznam, że jeśli chodzi o apokaliptyczne dystopijne w wymowie opowieści z przesłaniem, to wybieram Ciche Morze bez dwóch zdań. Także dlatego, że nie jestem targetem Nie patrz... - no lekko mnie znurzyło Morze... to kolejna space-opowieść obok Space Sweepers koreańska w pełni i serio: odmienne podgatunki zdecydowanie, ale obie rzeczy jak najbardziej do obejrzenia
The Peacemaker. Wygląda jak bardzo eleganckie połączenie porządnej j-dramy z najlepszymi elementami Legends of Tomorrow Na razie bez wad Legionu Samobójców. PS pomaga, że z to John Cena a nie, rany, Vin Diesel (uh) lub The Rock (meh, z całym szacunkiem). No i cieszy, że Orzełek (Eagly!) jest animatroniczny
EDIT Opening na zachętę (lub odstraszenie...
A ja nie mogę coś przebrnąć przez trzeci sezon "Co robimy w ukryciu?". Utknęłam mniej więcej w połowie czwartego odcinka. Przy czym tylko pierwszy wszedł bez najmniejszego problemu. Drugi i trzeci dokończyłam w ogromnych mękach i bólach. A czwarty...no ni diabła.
Nie zachwycił mnie także drugi sezon DA. W zasadzie przy każdym odcinku miałam ochotę udusić przynajmniej 1/3 bohaterów. Na całe szczęście za każdym razem innych .
Obecnie czekam na początek zdjęć do "Jagiellonów". Trzymajcie wszystkie kciuki, żeby ten serial w końcu zaczął powstawać, proszę .
W zasadzie przy każdym odcinku miałam ochotę udusić przynajmniej 1/3 bohaterów.
Cóż... to dosyć powszechna reakcja
Ja do nowych Co robimy... się nie zabrałam jeszcze, za to zrobiłam sobie powtórkę po latach filmu. Broni się dobrze
Dla fanek historycznych opowieści salonowych XIX wieku (późnego): premierę miał The Gilded Age aka Pozłacany Wiek robiony, a jakże, pod kuratelą twórcy Downton Abbey. Tym razem po drugiej stronie oceanu, pokolenie Cory i jej matki - lata 80. na Piątej Alei...
Trochę mnie zaskoczyło, że w wielu miejscach zaliczone zostało do top 3 najlepszych seriali 2021, ale po namyśle - w sumie racja
Fringilla napisał(a):Trochę mnie zaskoczyło, że w wielu miejscach zaliczone zostało do top 3 najlepszych seriali 2021, ale po namyśle - w sumie racja
dla mnie żadne zaskoczenie
Sol, też bym obejrzała coś podobnego ale do CSI: Kryminalne zagadki New York, te pochodne mi się jakoś nie podobają... mogę Ci polecić Jessica Jones ale tylko 1 sezon - chociaż to nie jest podobnego do Kości
CSI to jest takie... Dla mnie to taki trochę paradokument na miarę naszych Policjantek i policjantów nie ta liga, choć może jestem niesprawiedliwa
Nie znam tego serialu, ale może, może...
Jestem strasznie wybredna serialowo i tak: Kości mi się skończyły, House takoż. New Amsterdam - trzeci sezon się spsił tak jak Outlander w połowie również trzeciego sezonu. Chirurdzy to już telenowela.
No i to tyle, co lubię/lubiłam A, oglądałam W garniturach, ale brakuje mi takiego kopnięcia.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Najlepszy serial z rozwiązywaniem dziwnych zagadek, jaki ostatnio widziałam, to Evil. Ale wiadomo No i na innej platformie.
Jessica... jest chyba uważana za najlepszy serial Marvelowski z pierwszej fazy...
A Arcane to jest bardzo przyzwoita YA (i dlatego ten gatunek mogę konsumować w postaci wizualnie a nie literackiej na dłuższą metę). Swoją drogą jestem zaskoczona, że wyszło poza fantastyczną nisze po prostu
Do innych platform jak na razie nie mam dostępu, choć może uda mi się zmanipulować M.
Czekam na Disney+, który ponoć jakoś w wakacje.
Arcane to manga? W sensie styl mangowo-japońsko... taki, którego ja nie odróżniam i nie przepadam Choć Zmorę Wilka obejrzałam chętnie, a na Castlevanię się zamierzam, więc...
Jessica to Marvel? A nie trzeba nadrobić pięciu filmów i dwóch seriali, żeby zrozumieć? Mam zaległości w Marvelu i te powiązania mnie frustrują
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Twórcy Arcane są "inspirowani kreską" (Fortiche, Francja, produkują dla Riot Games ogólnie), tak jak ekipa od Castlevanii (to Amerykanie) i Wilka... (międzynarodowo, acz studio Mir odpowiedzialne za design chyba to Koreańczycy). I ogólnie to świat League of Legends, stworzony przez Amerykanów (właśnie Riot Games, acz dziś to już zglobalizowana instytucja), jak najbardziej inspirowany anime/mangą
Po prostu trzeba zerknąć i ocenić, czy odpowiada Ale: uważam zwiastuny za... średnio zachęcające porównując z gotowym produktem.
Nie, Jones spokojnie można jako standalone oglądać nawet w sumie w ogóle MCU nie znając