Generalnie nie można, jeśli jest zbyt mały odstęp czasu między postami (delikwent nie pozwala się "wtrącić" w dyskusję i dzieli swoją wypowiedź na kolejne posty zupełnie niepotrzebnie).
Jeden dzień to wystarczająco duży odstęp. Parę godzin również, jesli ma się coś nowego do powiedzenia.
Cesarzowa Ki jest smutna prawie jak chińska drama
Skończyłam
Wychowane przez wilki. Fajne, nie usnęłam jak na Prometeuszu i co tam jeszcze było
Obejrzę z ciekawością kolejny sezon.
Zakończyłam też przygodę z
The 100. Jak na sezon 2019/2020 beznadziejnych konkluzji serii różnych - nie było źle, a gdyby nie parę elementów scenariuszowo beznadziejnych, w ogóle by było mega fajnie. Będę wspominać bardzo dobrze i polecać pierwsze 2 sezony obowiązkowo a całe 7 dla faktycznych miłosników przemyślanego s-f.
Przyjemnie mnie zaskoczyło zakończenie koreańskiej
Flower of Evil. Też dobrze przemyślane jak na standardy kdramowe i bardzo satysfakcjonujące poprowadzenie centralnego konfliktu
Będę polecać obok Two Weeks.
A propos
Two Weeks: widziałam na mej znienawidzonej platformie i... zmienili OST! Co jest mega pomyłką! Tak schrzanić koncept wizualno-muzyczny... Przyznam, że Two Weeks to był mój powrót na łono kdram i forma zdjęcia+montaż+ost było mega ważne, że w ogóle się wciągnęłam.
The Outsider też zakończony. Lepiej niż mogło być jak na prozę Kinga i ten typ seriali, ale bez zachwytów. Takie mega mini To
Po drodze obejrzałam
Requiem z rozpędu - po Outsiderze - bo też kryminało-horror. Nuda w sumie.
Aktualnie Jasna/ciemna plama
czyli
Black Spot / Zone Blanche - też kryminał horrorowato-thrillerowaty (do końca jeszcze nie wiem). Beznadziejny scenariusz w sumie, ale te widoki...
no zdjęcia, montaż, muzyka, nawet aktorstwo we francuskiej/europejskiej wersji sympatyczne. Puszczam sobie w tle jako odmóżdżacz z ładnymi widoczkami.
Ale kluczowe na razie to drugi sezon
Forest of Secrets aka Stranger 2 odcinek dopiero za mną, ale rany - jak miło się ogląda... Ponownie fajny koncept, super tempo, rewelacyjne aktorstwo, no i naturalizm super... Od wnętrz, przez ośiwetlenie po makijaż / jego brak. Aktorzy mają zmarszczki i sa niewypudrowani telewizyjnie.
I w ogóle widać zmianę po 2-3 latach. Rozczulające oprócz tego, że przyjemnie się ogląda (ostatnio mam tak mega dośc instagramowych filtrów, że ojej).
A swoja drogą ten serial powinien byc puszczany na lekcjach z wiedzy o społeczeństwie