W te wakacje postanowiłam nadrobić zaległości.
Pierwszy serial, którym zaczęłam maraton to:
White Lines Zoe Walker porzuca swoje spokojne życie i wyrusza na Ibizę, by dowiedzieć się, co spotkało jej brata. Tam szybko wkracza na dekadencką — i niebezpieczną — ścieżkę.
Nie ukrywam, że do obejrzenia skłoniła mnie kwestia szkodliwości, zarzucanej przez pewną organizację studencką.
Wiecie co? Zaczynam się zastanawiać do czego zmierzamy. W filmach i serialach poruszane są różne wątki, takie jak gwałt, morderstwo, prostytucja. I co ?
Mamy w związku z tym protestować ?
Ta historia to fikcja i na litość boską nikt tu do niczego nie zachęca.
Serial jest średni, bohaterka wkurza niezmiernie, a kwestia znalezienia sprawcy mordercy brata za bardzo się ciągnie.
3/6************************************************
ZnakiZnaki to serial kryminalny, którego akcja rozgrywa się w malowniczych plenerach Gór Sowich. W miasteczku Sowie Doły ginie studentka. Tajemniczą i okrutną egzekucją żyją media w całej Polsce. Śledztwo podąża w wielu kierunkach, jednak sprawa nie zostaje rozwiązana. Po latach, w tej samej miejscowości, dochodzi do kolejnej zbrodni. Śledztwo prowadzi komisarz Trela, który, by dotrzeć do prawdy, musi przełamać zmowę milczenia panującą w miasteczku.
Według mnie bardzo dobry serial. Sezon pierwszy kończy się tak, że trzeba obejrzeć drugi, żeby wszystko wskoczyło na właściwe miejsce. Końcówka drugiego to kolejna niewiadoma i musimy czekać na trzeci. Nie dość, że mamy kwestie zabitych kobiet, to jest też wątek zbrodni popełnionej w czasach II Wojny Światowej i tajemnicy z tym związanej.
5/6****************************************
LasGdy w miasteczku koło Lasu Ardeńskiego bez śladu ginie nastolatka, lokalna policja i miejscowa nauczycielka zaczynają odkrywać siatkę niepokojących tajemnic.
Uwielbiam takie seriale: mała miejscowość, wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą i morderstwo. Kto i dlaczego zabił?
6/6*****************************************************
The StrangerBohaterem serialu The Stranger jest Adam Price, człowiek, który prowadzi pozornie cudowne życie. Ma kochającą żonę i synów, świetną pracę w kancelarii i wspaniały dom. Jednak wszystko się zmienia, gdy pewnego dnia tajemnicza nieznajoma zdradza Adamowi podpartą dowodami tajemnicę jego ukochanej. Wkrótce potem żona Price'a, Corrine, znika. Nieznajoma zdradza kolejnym mieszkańcom miasteczka kompromitujące sekrety. Adam, prowadząc swoje prywatne śledztwo, szybko odkrywa, że cała sprawa ma drugie dno.
Serial oparty na powieści Harlana Cobena i według mnie bardzo dobrze zrealizowany.
6/6*****************************************************
Teraz jestem w trakcie
Mrocznego pożądania
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.