Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:42

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Dorotka » 19 października 2009, o 18:41

Właśnie obejrzałam 3 odcinek "Domu nad rozlewiskiem" i wciąż kiepsko kumam. Ta kobitka, która umarła, to była przybrana matka Małgosi czy matka jej męża? Bo wydaje mi się, że to druga żona jej ojca, która ją wychowywała. Ale jeśli tak, to dlaczego mówiąc Małgosi, że zapisała jej w testamencie biżuterię i dwa obrazy powiedziała, że Konrad [mąż Małgosi] o tym wie i nie ma o to pretensji? Skoro to zięć, to dlaczego ma mieć pretensje o to, co teściowa zapisała swojej przybranej córce?

Wkurza mnie to, że nic tu nie jest powiedziane wprost, że wszystkiego w tym filmie trzeba się domyślać. To jest męczące i denerwujące. Obrazek

Post przez Kat » 19 października 2009, o 19:36

ta pani co umarła to była jej teściowa raczej. ale jak bede z mama rozmawiala, to sie spytam Obrazek

Post przez kasiek » 19 października 2009, o 20:32

Właśnie skończyłam oglądać "Brzydulę" i Ula to żadne wielkie halo.

Post przez Dorotka » 19 października 2009, o 20:40

Też jestem rozczarowana, bo czekałam na większe "bum". Rozbawił mnie Adam, który w roli rozanielonego amoroso jest po prostu odjazdowy.

Ale w kolumbijskiej wersji brzydula miała lepsze wejście, no i przemiana była większa a efekt końcowy dużo bardziej udany. Obrazek Obrazek Betty stała się po prostu piękna.

Post przez kasiek » 19 października 2009, o 20:43

O tak, Betty przemieniła się cudnie a nasza Ula....

Post przez Kat » 19 października 2009, o 20:48

ale Betty byla tez brzydsza - gdyby charakteryzacja Brzyduli jako brzydkiej byla lepsza, to i wejscie byloby fajniejsze Obrazek

Post przez kasiek » 19 października 2009, o 20:51

Gdyby aktorka grająca Ulę była ładniejsza to i przemiana byłaby większa Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 20 października 2009, o 00:12

A ja uważam, że Julia Kamińska jest naprawdę ładną dziewczyną. Kolumbijska Brzydula wyszła lepiej, dlatego, że przed przemianą była koszmarna, a wręcz odrażająca. Nawet po przemianie nie była piękna. Owszem, dobrze zrobiona, ale nie dało się do końca jej mankamentów zatuszować (np. kwadratowej szczęki i żabich oczu). Nasza Ulka just po prostu ładna. Nie postarali się przy charakteryzacji, to i efekt mniejszy. Poza tym niepotrzebnie pokazali ją wcześniej - całe zaskoczenie poszło się wietrzyć. Ten ktoś, kto jej zrobił to siano na głowie, to chyba jakiś ślepy fryzjer był. Obecna fryzura wcale do niej nie pasuje. Dużo lepiej by było, gdyby jej zostawili długie włosy i tylko ładnie pocieniowali. A teraz wygląda, jakby piorun strzelił w poletko ryżu. Obrazek

Post przez Martita » 20 października 2009, o 00:34

Koleś z tętnica był super, póżniej z tego co pamiętam bedzie też koleś, który po wypadku stracił pół twarzy i będzie rekonstrukcja wykonywana oczywiście przez Sloana. Odcinek był boski, zwłaszcza monent, kiedy przyjezdzają przyjaciele tego pacjenta, których poznał na internetowym forum o storczykach i pierwszy raz go widzą Obrazek Moje oczy wtedy przeciekły Obrazek

Musze jutro nadrobić zaległości z Brzydulą bo byłam na weekend w domu i nie czasu na tv Obrazek Przemiana, z tego widzialam wcześniej, jest taka sobie. Błędem było stopniowe upiększanie Uli w kilku odcinkach, bo może gdyby do czasu wielkiej metamorfozy została pierwsza wersja Brzyduli, wejście nowej było by bardziej spektakularne Obrazek

Post przez Kawka » 21 października 2009, o 02:11

Dzisiejszy odcinek "BrzydUli" był super. Jutrzejszy też bardzo emocjonujący. Wreszcie akcja nabiera tempa! Nie wytrzymałam i przeczytałam sobie streszczenia przyszłych odcinków. Oj, będzie się działo. Obrazek

Post przez Kat » 21 października 2009, o 02:26

a gdzie czytalas??

nie rozumiem czemu na tej stronce raz jest caly odcinek, a raz nie ma...

Post przez Kawka » 21 października 2009, o 03:07

Na filmwebie czytałam. Jeden z pierwszych (od góry) postów na forum.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 21 października 2009, o 03:50

ja mam deprechę. kurcze. na dowalenie obejrzłam po raz kolejny 2 ostatnie odcinki house 'a serii 5ej... ech, czy już pisałam, że lubię Lauriego?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 21 października 2009, o 13:56

chyba nie pisałaś, ale ja też go lubię. codziennie o 10tej na AXN oglądam. dzisiaj zaczęła się 4 seria.

Post przez kasiek » 21 października 2009, o 14:39

To że go lubisz jest takie oczywiste. Obrazek

Też mam deprechę. I na nią funduję sobie terapię forumową.

Post przez Patitih » 21 października 2009, o 15:17

Fakt powszechnie znany i rozumiany

Post przez Lilia ❀ » 21 października 2009, o 15:25

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Nowe seriale w Dwójce</span>

TVP2 wprowadziła zmiany do jesiennej ramówki - w listopadzie pojawią się nowe formaty, a niektóre programy znikną z anteny lub zmieną czas emisji.

4 listopada (w środę) o godz. 18.05 TVP2 wyemituje premierowy odcinek brytyjskiego serialu "Doktor Martin". Format opowiada o doskonałym

londyńskim chirurgu, Martinie Ellinghamie, który przyjmuje posadę lekarza rodzinnego w kornwalijskim miasteczku Portwenn. W rolach głównych występują między innymi: Martin Clunes, Caroline Catz, Stewart Wright, Ian McNeice, Jo Absalom, Stephanie Cole, Lucy Punch, Felicity Montagu.

6 listopada na antenie Dwójki zadebiutuje serial fabularny "Biedni milionerzy", który będzie nadawany w piątki o godz. 18:00 zamiast magazynu "Kocham Kino" (został przeniesiony na wtorek na godz. 19.35).

7 listopada TVP2 rozpocznie emisję serialu fabularnego "W 80 dni dookoła świata". Seria przygodowa zrealizowana na podstawie powieści J. Verne`będzie nadawana w soboty o godz. 16.15.

Serial "Złotopolscy" nadawany dotychczas w soboty i niedziele o godz. 13.25 zostanie przeniesiony na godz. 14.30. Jednocześnie z anteny zniknie sobotnie pasmo dokumentu historycznego z godz. 14.30.

W niedziele, od 8 listopada, program podróżniczy "Wojciech Cejrowski boso przez świat" emitowany będzie o godz. 11.00 (obecnie 14.30). Po nim, o godz. 11.30, widzowie zobaczą program kulinarny "Makłowicz w podróży", a o godz. 12.00 będzie nadawany cykl filmów fabularnych "Gwiazdy w południe".

Zmiany zostały wprowadzone przez Rafała Rastawickiego, który od 7 października jest dyrektorem Programu 2 Telewizji Polskiej i koryguje ramówkę wprowadzoną przez poprzednika, Krzysztofa Nowaka. Poważniejsze zmiany w układzie ramowym Dwójki zostaną dokonane na przełomie roku.

Post przez Justyna » 21 października 2009, o 17:50

Przeczytałam dzisiaj, że serial dom nad rozlewiskiem ma największą oglądalność. To chyba jakaś kpina, jestem ciekawa według jakich kryteriów został tak oceniony.

Post przez Lilia ❀ » 21 października 2009, o 18:21

Według średniej oglądalności na poziomie 4,5 mln widzów.

Post przez Kawka » 22 października 2009, o 00:29

Nie dziwi mnie to. Poleciało zaledwie kilka odcinków, każdy kto czytał, chciał się przekonać jaki jest serial. Skoro jest fatalny, to oglądalność niedługo spadnie. Tak jak np. "Włatcom móch", który to serial powinien zostać już zakończony (oglądalność stale spada).

Post przez Dorotka » 22 października 2009, o 00:50

Ano właśnie, ciekawi mnie jak odbierają ten serial osoby, które czytały książkę.

Post przez Kawka » 22 października 2009, o 00:54

Ja książki nie czytałam, ale parę minut serialu przekonało mnie, że wszyscy narzekający mieli rację. To DNO DNA.

Post przez Kat » 22 października 2009, o 01:10

wladcy moch chyba sie juz przejedli. poza tym, ja nigdy na nich trafic nie moge... lub zapominam. ale Czesia nadal uwielbiam ObrazekObrazek

Post przez Kawka » 22 października 2009, o 01:18

Ja też. Mam nawet niepachnący zapach w aucie z Czesiem. Szkoda mi wyrzucić. Obrazek Czesio wymiata, ale ostatnia seria to porażka. Oglądam na Milanos.pl i co tydzień stwierdzam, że odcinki poniżej oczekiwań. Jeszcze na początku serii, te z zimą w tle były niezłe... Ten serial powinien się już skończyć, żeby fani zapamiętali go jako coś fajnego, i żeby nie pozostawił po sobie niesmaku. Brak już Kędzierskiemu pomysłów, brak dawnego humoru, nawet Czesio, który zawsze był miły i uprzejmy, stał się chamski. To już nie to samo.

Post przez Patitih » 22 października 2009, o 10:56

Kwiatuszkowy Obrazek

ja też go mam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!