Widziałam też
I mam problem, bo nie wiem, jak ugryźć.
Chyba chodzi o to, że sama w sobie historia jest nawet sensownie sklejona, ale ponieważ jedzie na koncepcie Disneya (który pojechał swego czasu na książce - baaaardzo dobrej) to... cholernie wyraźnie widać, że wszyscy teraz jedziemy na tym, co znamy.
Ja bym mogła spokojnie przełknąć i popodziwiać tę historię bez obciążenia Cruellą i kontekstem filmów/książek.
Tym bardziej, że, no, nie potrafię łyknąć tego filmu jako części kontynuacji - to jest alternatywny wszechświat, i to nie tylko dlatego, że nie wyobrażam sobie trójki bohaterów planujących parę lat później skórowanie szczeniąt (i w ogóle specjalizacji w kuśnierstwie) ale też dlatego, że Pongo i Missy vel Perdita są tu rodzeństwem z tego samego miotu
I za duża jest Mysza, aby patrzeć przez palce, jak sprzedaje odmrażany chleb w opakowaniu bio-tralala.
Co wypada fanfikarzom, to megakoncernowi nie.
Jak jestem fanką MCU jako zjawiska inspiracja i luźnej interpretacji niekiedy, to w rzeczach sygnowanych stricte przez Mysz nie wybaczam pewnych rzeczy.
Przy czym film trafi na moją listę "Nie odradzam obejrzenia przy nadmiarze czasu".
Przyznam, że na Cruellę poszłam ze względu na reżysera - jestem fanką jego
Ja, Tonya jako filmu, do którego mam masę zastrzeżeń, ale jakby co, to obejrzę ponownie
Bardzo podobnych zastrzeżeń, jakie obecnie mam do Cruelli
Serio... koncept bohaterki... a raczej bohaterek. Dla twórców, reżysera głównie, koncept Silnej Kobiety pozostaje jednak tajemnicą
Ok, obejrzałam też, bo jak zawsze sobie miło zerknąć na Emmę Stonę i Thompson (rany, jej
Late Night na znanej platformie to jest bardzo fajna rzecz - jakbym miała wybierać na powtórkę to czy Cruella, to zdecydowanie Late Night; a w ogóle to jest dobra komedia ekhm romantyczna) a i Beechan (która zagrała Mamę) lubię bardzo.
Ale od strony aktorskiej jak zwykle namierzałam Joela Frya (Jasper) bo to koleś wiecznie drugoplanowy i ja usilnie czekam na coś, gdzie wreszcie będzie główną postacią.
I mnie oświecono: zagra w
Perswazjach. Kapitana Wentwortha.
Nie mogę się doczekać