klarek napisał(a):Kawo, myślę, że logika to bardzo odległa półka od tej na której Grey stoi
Agrest napisał(a):Gwoli wyjaśnienia to nie chodziło mi o rozumienie charakteru Greya-postaci, tylko o zrozumienie popularności Greya-książki/filmu. Widać niejasno się wyraziłam, choć jeden Aniołek chyba zrozumiał
rewela napisał(a):Kejti, moim zdaniem to wszystko jest logiczne..Chrystian jest jaki jest i tyle! a nie zrozumienie bierze się z tego, że książka słaba jest, a charakterystyka postaci miernie przedstawiona.. (bo jak można ocenić kogoś okiem i rozumowaniem kogoś innego, gdy brak przemyśleń bohatera przez nas analizowanego)
oczywiście to tylko moje zdanie
Księżycowa Kawa napisał(a):Skoro sobie nie radził ze związkami, to po co od razu pakuje z Aną jak gdyby nic? W tej sytuacji w ogóle nie powinien zaczynać, a reszta jest tak samo nielogiczna w tym wszystkim. Poza tym przeszłość to jedno, a upodobania to druga rzecz, a nie robi się z tego jedno i to samo.
Agrest napisał(a):Gwoli wyjaśnienia to nie chodziło mi o rozumienie charakteru Greya-postaci, tylko o zrozumienie popularności Greya-książki/filmu. Widać niejasno się wyraziłam, choć jeden Aniołek chyba zrozumiał
rewela napisał(a):a czego nie rozumieć? podobało się "Pretty woman"? podobało... chodzi o to, że to mimo wszystko romans, który ma spełnić oczekiwania młodych, niewybrednych kobiet.. tyle jeśli chodzi o film... a książka? no czyż ugrzeczniona wersja niegrzecznego seksu nie kręci? kręci! tyle w temacie
Księżycowa Kawa napisał(a):Skoro sobie nie radził ze związkami, to po co od razu pakuje z Aną jak gdyby nic? W tej sytuacji w ogóle nie powinien zaczynać, a reszta jest tak samo nielogiczna w tym wszystkim. Poza tym przeszłość to jedno, a upodobania to druga rzecz, a nie robi się z tego jedno i to samo.
rewela napisał(a):Kejti, mam za sobą wszystkie części więc wiem ca było na koniec 3 części ale wolałabym inna narrację przez całą historię.. wtedy, myślę, że łatwiej byłoby ogarnąć głównego bohatera
rewela napisał(a):e no "pakuje z Aną" bo dziewczyna rzuciła na niego urok! ona sprawia, że coś w nim zaczyna pękać i nie da się, w jego przypadku, przeszłości oddzielić od upodobań nie zapominaj, że cierpi na dotykofobię... a jakość trzeba odreagować
rewela napisał(a):e no "pakuje z Aną" bo dziewczyna rzuciła na niego urok! ona sprawia, że coś w nim zaczyna pękać i nie da się, w jego przypadku, przeszłości oddzielić od upodobań nie zapominaj, że cierpi na dotykofobię... a jakość trzeba odreagować
rewela napisał(a):Aniele! podoba mi się porównanie z Bestią idealne określenie choć i ze Śpiącą też trafione
Słoneczko! Agrest!
a po co kumać gościa? przyjąć jaki jest i tyle..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość