Teraz jest 24 listopada 2024, o 00:20

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 20 lutego 2015, o 14:15

Rewela fajnie napisała, lecz myślę że on nie jest kopciuszkiem, a raczej bestią, tylko nie jest brzydki na zewnątrz, a w środku. Albo śpiąca królewna, spał przez lata a ona go obudziła, tylko nie pocałunkiem a dotykim, miłością.
Ale mi wyniosłe wyszło

Agrescie, może żadna z tych bohaterek łomotu nie dostała, chodz w jakims historyku cos takiego trafiłam
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 20 lutego 2015, o 14:19

Aniołku fajnie Ci o wyszło :smile:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Nocny Anioł » 20 lutego 2015, o 14:21

ślicznie dziękuję :embarrassed:
Obrazek

Post przez sunshine » 20 lutego 2015, o 14:24

A tak z ciekawości dlaczego taki był jest to wyjaśnione w książce?

Spoiler:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Nocny Anioł » 20 lutego 2015, o 14:30

Spoiler:

Spoiler:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 20 lutego 2015, o 19:52

Aniele! podoba mi się porównanie z Bestią :) idealne określenie :) choć i ze Śpiącą też trafione :)

Słoneczko! Agrest! :)
a po co kumać gościa? przyjąć jaki jest i tyle.. :P

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 20 lutego 2015, o 20:32

Amen :lol:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2015, o 20:45

Ale dla mnie to nadal jest nielogiczne i do mnie nie trafia nijak :bezradny:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 20 lutego 2015, o 21:02

Kawo, myślę, że logika to bardzo odległa półka od tej na której Grey stoi ;)

Post przez kejti » 20 lutego 2015, o 21:13

Ja nie wiem czego wy tu nie rozumiecie...
Spoiler:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez rewela » 20 lutego 2015, o 21:20

Kejti, moim zdaniem to wszystko jest logiczne..Chrystian jest jaki jest i tyle! a nie zrozumienie bierze się z tego, że książka słaba jest, a charakterystyka postaci miernie przedstawiona.. (bo jak można ocenić kogoś okiem i rozumowaniem kogoś innego, gdy brak przemyśleń bohatera przez nas analizowanego) :)
oczywiście to tylko moje zdanie :)

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2015, o 21:23

Skoro sobie nie radził ze związkami, to po co od razu pakuje z Aną jak gdyby nic? W tej sytuacji w ogóle nie powinien zaczynać, a reszta jest tak samo nielogiczna w tym wszystkim. Poza tym przeszłość to jedno, a upodobania to druga rzecz, a nie robi się z tego jedno i to samo.

klarek napisał(a):Kawo, myślę, że logika to bardzo odległa półka od tej na której Grey stoi ;)

Najwyraźniej.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Agrest » 20 lutego 2015, o 21:24

Gwoli wyjaśnienia to nie chodziło mi o rozumienie charakteru Greya-postaci, tylko o zrozumienie popularności Greya-książki/filmu. Widać niejasno się wyraziłam, choć jeden Aniołek chyba zrozumiał :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2015, o 21:27

Tak mi się wydawało, ale chyba na to odpowiedzi się nie znajdzie.
Denis Diderot

*
*

Post przez rewela » 20 lutego 2015, o 21:33

Agrest napisał(a):Gwoli wyjaśnienia to nie chodziło mi o rozumienie charakteru Greya-postaci, tylko o zrozumienie popularności Greya-książki/filmu. Widać niejasno się wyraziłam, choć jeden Aniołek chyba zrozumiał :lol:

a czego nie rozumieć? podobało się "Pretty woman"? podobało... chodzi o to, że to mimo wszystko romans, który ma spełnić oczekiwania młodych, niewybrednych kobiet.. tyle jeśli chodzi o film... a książka? no czyż ugrzeczniona wersja niegrzecznego seksu nie kręci? kręci! tyle w temacie :D

Post przez kejti » 20 lutego 2015, o 21:34

rewela napisał(a):Kejti, moim zdaniem to wszystko jest logiczne..Chrystian jest jaki jest i tyle! a nie zrozumienie bierze się z tego, że książka słaba jest, a charakterystyka postaci miernie przedstawiona.. (bo jak można ocenić kogoś okiem i rozumowaniem kogoś innego, gdy brak przemyśleń bohatera przez nas analizowanego) :)
oczywiście to tylko moje zdanie :)

W trzeciej części na końcu jest napisane jak to wyglądało oczami Greya gdy był mały jak i wtedy gdy poznał Ane ;)
Księżycowa Kawa napisał(a):Skoro sobie nie radził ze związkami, to po co od razu pakuje z Aną jak gdyby nic? W tej sytuacji w ogóle nie powinien zaczynać, a reszta jest tak samo nielogiczna w tym wszystkim. Poza tym przeszłość to jedno, a upodobania to druga rzecz, a nie robi się z tego jedno i to samo.

Bo nie mógł o niej zapomnieć? :lol: ciężko mu było zrezygnować najwyraźniej :bezradny:
Agrest napisał(a):Gwoli wyjaśnienia to nie chodziło mi o rozumienie charakteru Greya-postaci, tylko o zrozumienie popularności Greya-książki/filmu. Widać niejasno się wyraziłam, choć jeden Aniołek chyba zrozumiał :lol:

Upsss, ja źle zrozumiałam :facepalm: XD
A popularne może dlatego, że nie typowe i trafiło jakoś w sedno, mało się o tym gadało a książka jako tako stała się powodem do dyskusji między kobitkami jak i facetami :P
rewela napisał(a):a czego nie rozumieć? podobało się "Pretty woman"? podobało... chodzi o to, że to mimo wszystko romans, który ma spełnić oczekiwania młodych, niewybrednych kobiet.. tyle jeśli chodzi o film... a książka? no czyż ugrzeczniona wersja niegrzecznego seksu nie kręci? kręci! tyle w temacie :D

Oj kręci :still_dreaming:

.
.

Post przez rewela » 20 lutego 2015, o 21:50

Kejti, mam za sobą wszystkie części więc wiem ca było na koniec 3 części :) ale wolałabym inna narrację przez całą historię.. wtedy, myślę, że łatwiej byłoby ogarnąć głównego bohatera :)
hihihih
Księżycowa Kawa napisał(a):Skoro sobie nie radził ze związkami, to po co od razu pakuje z Aną jak gdyby nic? W tej sytuacji w ogóle nie powinien zaczynać, a reszta jest tak samo nielogiczna w tym wszystkim. Poza tym przeszłość to jedno, a upodobania to druga rzecz, a nie robi się z tego jedno i to samo.

e no "pakuje z Aną" bo dziewczyna rzuciła na niego urok! ona sprawia, że coś w nim zaczyna pękać :) i nie da się, w jego przypadku, przeszłości oddzielić od upodobań :) nie zapominaj, że cierpi na dotykofobię... a jakość trzeba odreagować :) :)

Post przez kejti » 20 lutego 2015, o 22:01

rewela napisał(a):Kejti, mam za sobą wszystkie części więc wiem ca było na koniec 3 części :) ale wolałabym inna narrację przez całą historię.. wtedy, myślę, że łatwiej byłoby ogarnąć głównego bohatera :)

Masz rację, ciekawe czy autorka szykuje się na napisanie wszystkiego od strony Greya albo chociażby urywki jakieś posklejać :P coś tam na końcu napisała że "to wszystko... na razie..." więc kto wie :bezradny:
rewela napisał(a):e no "pakuje z Aną" bo dziewczyna rzuciła na niego urok! ona sprawia, że coś w nim zaczyna pękać :) i nie da się, w jego przypadku, przeszłości oddzielić od upodobań :) nie zapominaj, że cierpi na dotykofobię... a jakość trzeba odreagować :) :)

właśnie o to mi chodziło :)

.
.

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2015, o 23:42

rewela napisał(a):e no "pakuje z Aną" bo dziewczyna rzuciła na niego urok! ona sprawia, że coś w nim zaczyna pękać :) i nie da się, w jego przypadku, przeszłości oddzielić od upodobań :) nie zapominaj, że cierpi na dotykofobię... a jakość trzeba odreagować :) :)

No cóż, ja tego nie kupuję, a zrozumienie przerasta moje możliwości.
Spoiler:
Denis Diderot

*
*

Post przez Nocny Anioł » 21 lutego 2015, o 09:11

rewela napisał(a):Aniele! podoba mi się porównanie z Bestią :) idealne określenie :) choć i ze Śpiącą też trafione :)

Słoneczko! Agrest! :)
a po co kumać gościa? przyjąć jaki jest i tyle.. :P

dziekuję

Tak zrozumiałam, bo również jest to dla mnie nie pojęte. Patrząc na to co sie dzieje, reszta autorek może sobie darować, bo przecież większy"fenomen", już nie powstanie. Złote kalesony juz rozdane, reszta idzie do domu. Tego nie potrafię zrozumieć.
Całkiem jasne jest dal mnie dlaczego kobiety lubią tą książkę, kiedyś lubiły jedne bajki, teraz lubią drugie. Popatrzą na swe szczęście przed telewizorem w dresach i no cóż, seksowny i z kasą, ma helikopter, a ze da pale klapsów, kto by nie chciał. Biedny , skrzywdzony, każda chce go uratować, a jego późniejsza metamorfoza kupi wszystkie babki.
Panujący i wszechobecny monopol tej książki, filmu mnie męczy. ale cóz, był zmierzch, Harry, Władca pierścienie, teraz mamy klapsy, strach zapytać co kolejne :niepewny:
Obrazek

Post przez sunshine » 21 lutego 2015, o 13:05

Aniołku racja! :smile:

a pamiętacie co było ze Zmierzchem?
inni kochali a inni nienawidzili! I książkę i film...
Z Greyem jest tak samo :P
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 21 lutego 2015, o 13:32

Nie odważyłabym się jednym tchem wymienić Zmierzchu, HP, Władcy pierścieni i Greya.

Post przez Agrest » 21 lutego 2015, o 13:33

Zmierzch pamiętamy oczywiście i uderzające podobieństwo zjawiska uważamy za obezwładniającą wręcz ironię losu... ;)

Spoiler:
Ostatnio edytowano 21 lutego 2015, o 13:55 przez Agrest, łącznie edytowano 1 raz
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Nocny Anioł » 21 lutego 2015, o 13:48

coś w tym jest
czas pokarze, co z tym wszystkim będzie dalej
Obrazek

Post przez sunshine » 21 lutego 2015, o 14:00

Spojler mi się nie wyświetla :P
Każdy jest jaki jest.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!