tully napisał(a):Wow nie wiedziałam ze Korea tez takie filmy robiła....
joakar4 napisał(a):The Witch's Diner (2021) - bardzo mi się podobało - fajni bohaterowie, ciekawa historia. Trochę w klimacie Harry'ego Pottera. Polecam.
kahahaha napisał(a):co najśmieszniejsze często mają niskie oceny na mydrama co mogę wrzucam na listętully napisał(a):serce krwawi z twego powodu bo cóż to jest moja bajka.... z pierwsza fala 2000-2006 nie jest lepiej niestety....
Fringilla napisał(a):No dobra, zgubiłam się: co to jest KotW?
Fringilla napisał(a):A swoja drogą to, że Sandglass mogło powstać (i było tak dobre), to była najlepsza oznaka, że "idzie nowe", tez dla koreańskiego przemysłu dramowo-filmowego... ( o rany, zapomniałam, jaka tam była piosenka w intro
tully napisał(a):jest ta magia.... jedni nazwa to fenomenem lat 90.... inni przypiszą nostalgii za czymś co minęło i nigdy nie wróci... jeszcze inni będą wychwalać niesamowita interakcje dwóch głównych męskich ról.... i powiem wam ze każdą trona będzie mieć racje...
nie mogę ton nie wspomnieć o aktorstwie obie męskie role miażdżą mocą... cudny i znany mi dobrze... lee-jung-jae feelings, Sandglass i jung-woo-sung moje pierwsze z nim spotkanie.... zrobili świetny duet i niesamowicie czuć ta więź miedzy nimi.... miejscami mogłabym nawet pomyśleć ze możliwy jest ich romantyczny związek.... choć naprawdę nie znajdziecie ani jednej sceny ktora by to supportowała
Fringilla napisał(a):A wybrałaś, bo aktor czy że temat? (Sandglass)? Bo przyznam, że tez kojarzyłam na duży plus, ale że nie ma romansu, to mi nie wpadło do głowy, żeby polecić
(no i własnie... 7.3 na MDL
Fringilla napisał(a):To jest ciekawe zjawisko, bo jak najbardziej często się u nas azjatyckie międzymęskie relacje przyjaźni tak odbierało...
Ale to jest serio mocno kwestia kodu kulturowego, np. inaczej pokazywana bliskość (to też widać w męsko-damskich relacjach).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości