Teraz jest 24 listopada 2024, o 20:59

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 4 sierpnia 2012, o 21:21

A tą jego miłość to na trailerze widziałam i leżałam ze śmiechu. :rotfl: I cieszy mnie, że się podoba, to znaczy, że watro zaryzykować. :)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 4 sierpnia 2012, o 21:23

Julian się zakochuję to warto zobaczyć...xD :hyhy:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 4 sierpnia 2012, o 21:55

Zdecydowanie warto :)
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 5 sierpnia 2012, o 18:06

wybieram się na to z moją małą
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez maddalena » 10 sierpnia 2012, o 10:23

duzzza22 napisał(a):Byłam na tym i prawie spałam :zalamka: Kilka momentów śmiesznych, ale szczerze powiedziawszy to mnie ten film nie zachwycił, a aktor grał w "Chłopaki też płaczą" i tam też latał na golasa :evillaugh: Wolę go ZNACZNIE w tamtym wcieleniu niż w obecnym filmie z jego udziałem. Patrzyłam na zegarek i tylko czekałam za ile łaskawie się ten film skończy. Takie ja odniosłam wrażenia :bezradny: Mój tylko jakoś pomagał mi przetrwać :hahaha:

Teraz, jestem skołowana.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 sierpnia 2012, o 11:15

Madd obejrzyj może Ci się spodoba. ^_^ Może to była moja wina, że mnie nie zachwyciło a nie filmu. :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez maddalena » 10 sierpnia 2012, o 12:36

Zastanowie się czy obejrzeć, nie wiem, czy jeszcze to grają. Muszę sprawdzić.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 sierpnia 2012, o 17:42

Merida Waleczna - świetne. Co prawda oglądałam w 3D, choć wolałabym w 2D, ale tak dla wygody wybrałam ;) efektów za dużo nie było, więc nie ma co przepłacać. Historia świetna, emocje były, animacja rewelacyjna - szczególnie podobały mi się włosy Meridy. Nie ma co prawda typowego disneyowskiego wątku romansowego, ale i tak bajka super. A jeszcze przed samym filmem była krótka animacja, też rewelacyjna :)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 21 sierpnia 2012, o 19:51

Fajnie, że tak piszesz, bo czytałam mało zachęcajace recenzje.

A ten wątek to chociaż nietypowy jest? ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 21 sierpnia 2012, o 20:36

też słyszałam mało pochlebne... hm...

a jaka to była animacja?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 sierpnia 2012, o 23:16

Bereniko, wątku romansowego w sumie nie ma - brak odpowiedniego męskiego bohatera ;) ale jest miłość już istniejąca (rodzice Meridy) i głównie o relacji matka-córka. I o odpowiedzialności też.

I są tam jeszcze cudowne widoki. Co prawda na 2D byłoby je lepiej widać, bo na 3D to wiadomo, tło się nieco rozmywa, ale i tak świetne są.

Tak sobie teraz w ogóle myślę, że może dość mocno entuzjastycznie podchodzę do filmów animowanych w ogóle, a już lekko komediowych w szczególe, do tego produkcji Disney-Pixar, ale naprawdę nie nudziłam się i było mnóstwo smaczków różnego rodzaju. I chociaż faktem jest, że sobie pomyślałam, że szkoda, że romansu brak, to nie było dla niego miejsca w tym filmie w takim kształcie, w jakim on był.

Frin, musiałam wysilić pamięć, i to była krótka animacja pt. La Luna. Nie znalazłam całości nigdzie, ale 2 fragmenty:

Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 23 sierpnia 2012, o 18:30

LiaMort napisał(a):Julian się zakochuję to warto zobaczyć...xD :hyhy:

oj warto,z całą moja trójką byłam i wyłam ze śmiechu
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez maddalena » 24 sierpnia 2012, o 11:47

Byłam na Madagaskarze 3, świetne.
Uśmiałam się jak dziecko :lol:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 30 sierpnia 2012, o 11:56

Byłam na Niezniszczalni 2 . Fabuła mnie nie powaliła , rekompensatę miałam w postaci wybuchów ,pościgów ,strzelanki , mordobicia i humoru :hahaha:

Schwarzenegger:
- Kończy mi się amunicja. Jeszcze tu wrócę .
Willis:
- Już dość tego wracania .
Schwarzenegger:
- Ja wrócę!

Chuck Norris miał dziwne wejście :niepewny: wszedł ,rozwalił wszystkich i poszedł . Myślałam ,że jego rola będzie większa. Stallone wyglądał masakrycznie :zalamka: ten wąs i brwi . Już trupa lepiej pomalują . Pokaz walki w wykonaniu Stathama - boski :lol: Fajnie zobaczyć wszystkie gwiazdy akcji razem. Brakowało mi jeszcze Seagala , może w następnej części dołączy ? Byłoby super.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 30 sierpnia 2012, o 12:10

Steven Seagal nie zagra nigdy w filmie, w którym gra Jean Claude Van Damme.
Jean Claude Van Damme nie zagra nigdy w filmie, w którym gra Steven Seagal.

Obaj dostali propozycję i obaj oficjalnie tak odpowiedzieli.
Przy The Expendables 2 Seagal tym bardziej musiał odmówić, że jego rola przewidywała walkę z Van Dammem, w której miał przegrać.
Obrazek

Post przez Lucy » 30 sierpnia 2012, o 12:26

O! To w następnej części ,trzeba będzie zatrudnić jednego ,zamiast drugiego.
Bardzo się nie znoszą ? O co poszło ? Nie jestem w temacie. :niepewny:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Janka » 30 sierpnia 2012, o 12:32

Podobno bardzo bardzo.
Nie wiem, o co poszło. Domyślam się tylko, że wyrażali niepochlebne opinie o swych filmach lub zdolnościach aktorskich. Prawdopodobnie w tej krytyce zaszli za daleko, bo nie ma już mowy o pogodzeniu się.

W sieci leci plotka, że część trzecia będzie zawierała tylko role żeńskie. Ciekawe by to było.
Obrazek

Post przez Lucy » 30 sierpnia 2012, o 12:44

Żartujesz ? . :evillaugh: żeńskie gwiazdy kina akcji ? lata 80/90 ? Niby kto ? Jedną tylko mam w pamięci http://www.filmweb.pl/person/Cynthia+Rothrock-65186 , a reszta ?

Post przez Janka » 30 sierpnia 2012, o 13:16

To tylko plotka i na dokładkę europejska. Do Hollywood może nie dojść i nikt tam na ten pomysł nie wpadnie.

Propozycji jest bardzo dużo, np. takie (w kolejności od tych, co najmniej głosów dostały, do tych, co najwięcej):
Lucy Lawless, Alicia Keys, Sarah Michelle Gellar, Eliza Dushku, Cameron Diaz, Zoe Saldana, Lynn Collins, Bridget Fonda, Maggie Q, Juliette Lewis, Drew Barrymore, Demi Moore, Famke Janssen, Halle Berry, Carrie-Ann Moss, Rose McGowan, Brigitte Nielsen, Jennifer Garner, Rosario Dawson, Diana Rigg, Charlize Theron, Salma Hayek, Sharon Stone, Jessica Alba, Jamie Lee Curtis, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Lucy Liu, Michelle Yeoh, Kristanna Loken, Zoe Bell, Geena Davis, Cynthia Rothrock, Sigourney Weaver, Uma Thurman, Pam Grier, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Linda Hamilton, Michelle Rodriguez
Obrazek

Post przez Lucy » 30 sierpnia 2012, o 13:50

Mam nadzieję ,że to plotka i nic więcej . Alicia Keys ? No błagam :zalamka:

Post przez Janka » 30 sierpnia 2012, o 13:55

Na liście znalazło się dużo kobiet, które ktoś gdzieś raz widział z bronią w ręku. Nie ma dużego wyboru kobiet w kinie akcji, to się bierze, co dostępne.

Obrazek

W Smokin Aces widocznie się wystarczająco dobrze zaprezentowała.
Obrazek

Post przez Alias » 30 sierpnia 2012, o 21:37

Janka napisał(a):Lucy Lawless, Alicia Keys, Sarah Michelle Gellar, Eliza Dushku, Cameron Diaz, Zoe Saldana, Lynn Collins, Bridget Fonda, Maggie Q, Juliette Lewis, Drew Barrymore, Demi Moore, Famke Janssen, Halle Berry, Carrie-Ann Moss, Rose McGowan, Brigitte Nielsen, Jennifer Garner, Rosario Dawson, Diana Rigg, Charlize Theron, Salma Hayek, Sharon Stone, Jessica Alba, Jamie Lee Curtis, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Lucy Liu, Michelle Yeoh, Kristanna Loken, Zoe Bell, Geena Davis, Cynthia Rothrock, Sigourney Weaver, Uma Thurman, Pam Grier, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Linda Hamilton, Michelle Rodriguez

Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis and Linda Hamilton kontra reszta pań.
Albo nie, Sigourney Weaver dałaby im radę sama ;)
Ostatnio edytowano 30 sierpnia 2012, o 22:28 przez Alias, łącznie edytowano 2 razy

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 30 sierpnia 2012, o 22:20

prawda, Alias podała samo top 3 :hyhy:

oj, uzbierałoby się :D
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Katarzyna888 » 30 sierpnia 2012, o 22:37

Dodam jeszcze do Jadziowej Merindy, mi sie bardzo podobalo, bo wlasnie chociaz raz byla inna milosc. Bardzo ladne widoki i jak ktos lubi szkotow, to nawet powinien obejzec. Ja bylam tez na 3D z moim malym i w pewnym momencie odkrylam, ze siedzi plecami do ekranu, bo bal sie niedzwiedzia i czarownicy-a to przecie taka poczciwina byla.Warto zobaczyc.
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Post przez Janka » 1 listopada 2012, o 02:18

Mój F był na Skyfall i powiedział, że to najgenialniejszy Bond wszech czasów. Całe było super, a końcówka powalająca.
Nie pozostawił mi wyboru, muszę też iść. A chciałam czekać, aż on kupi na DVD.

F jest ekspertem w tej dziedzinie. Ma całą gablotkę książek na temat Bonda. Wszystkie filmy posiada w edycji luksusowej, po 2 DVD, z ogromną ilością extras. I do kompletu wszystkie CD z muzyką filmową.
Skoro on mówi, że film dobry, to na pewno ma rację.

Oj, nie lubię, jak on ma rację. W naszym domu to zwykle moja działka.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!