Teraz jest 25 listopada 2024, o 01:22

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez aralk » 3 września 2011, o 22:27

Berenika napisał(a):W starym też gry aktorskiej za dużo nie było ;)

pewnie i nie, ale mnie w dołku ściska jak sobie przypomnę lub scenę zobaczę :mrgreen: dla mnie Conan jest tylko jeden :sweet_kiss:

Post przez Liberty » 4 września 2011, o 09:58

Polecam zabawną komedię romantyczną - "Kocha, lubi, szanuje" (głupi polski tytuł). Występują Ryan Gosling (cudny! :sweet_kiss: ), Steve Carell, Emma Stone i Julianne Moore. Opis:

W wieku czterdziestu kilku lat przesadnie poprawny Cal Weaver (Steve Carell) wiedzie idealne życie — ma dobrą pracę, ładny dom, udane dzieci i szkolną miłość za żonę. Ale kiedy dowiaduje się, że jego druga połowa, Emily (Julianne Moore), zdradziła go i chce się rozwieść, jego „wymarzone” życie rozpada się na kawałki. Co gorsza, w dzisiejszym świecie, w którym królują single, Cal, który na randce nie był od lat, staje się uosobieniem niezgrabności. Nieszczęsnego Cala, spędzającego wolne wieczory na samotnych rozmyślaniach w pobliskim pubie, wybiera sobie na partnera i ucznia przystojny podrywacz po trzydziestce , Jacob Palmer (Ryan Gosling). Jacob stara się pomóc Calowi pogodzić się rozstaniem i rozpocząć nowe życie, więc ukazuje mu liczne możliwości, jakie się przed nim otwierają: zalotne kobiety, męskie wypady na drinka i wyczucie stylu, jakiego nie można wyrobić sobie, robiąc zakupy w sieciówkach. Cal i Emily to nie jedyne postaci poszukujące miłości tam, gdzie trudno na nią trafić. Trzynastoletni syn Cala — Robbie — szaleje za siedemnastoletnią opiekunką do dzieci, Jessicą, która z kolei na obiekt westchnień wybrała sobie Cala. A ten, mimo całej przemiany i licznych podbojów, nie może w swoim sercu zmienić tej jednej rzeczy, która ciągle prowadzi go z powrotem w to samo miejsce, w którym rozpoczęła się jego podróż.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 4 września 2011, o 13:15

Po samym opisie bym się chyba nie skusiła, ale skoro polecasz, to jak będę miała okazję to obejrzę :D
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Liberty » 4 września 2011, o 13:53

Mnie też odstraszał opis, ale okazało się że historia (3 w 1) jest bardzo romantyczna i zabawna. Ma kilka momentów, gdzie bawi się popularnymi motywami tj. sławetna scena z Dirty Dancing i na dodatek scenarzystom udało się mnie zaskoczyć. No i Ryan Gosling jest cudny, po prostu cudny :sweet_kiss:

Post przez Agrest » 4 września 2011, o 18:43

Gosling mi nie robi (może za mało go znam ;) ), ale uwielbiam Steve'a :rotfl:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Liberty » 5 września 2011, o 13:58

Wg mnie panowie w tym filmie są wyjątkowo udani, nawet, albo zwłaszcza, ten mały chłopaczek :)

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 14 września 2011, o 17:39

Za komediami romantycznymi (O dziwo! :P ) średnio przepadam, ale może się skuszę, gdy będę się nudzić :)
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez aralk » 14 września 2011, o 18:45

ja tez nie przepadam jakoś szczególnie :niepewny:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 14 września 2011, o 19:51

Steve... :D
są komedie romantyczne oraz filmy reklamowane jako komedie romantyczne :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez AnnMM » 14 września 2011, o 21:46

a co myślicie o "O Północy w Paryżu"? Byłam w sobotę i jakoś sama nie wiem...

Post przez Fringilla » 16 września 2011, o 00:52

Allen :roll:

hm, a to obejrzę... i niektóre z was domyślą się dlaczego :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez aralk » 16 września 2011, o 07:03

mrrrrrrrrrrrrr

Post przez Liberty » 16 września 2011, o 10:43

Zapowiada się świetnie :D I ten początek trailera - niczym blurb z romansu :hyhy:

Post przez Jadzia » 16 września 2011, o 21:07

Uwielbiam go :sweet_kiss:

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Fringilla » 17 września 2011, o 00:38

hasło 'this is no f*** baseball" inspiruje...
— Ursula K. Le Guin

Post przez AnnMM » 17 września 2011, o 22:22

super zapowiedź... chociaż ostatnio chodził mi po głowie film też o hokeju, gdzie mają ulubioną sceną była nauka udzielona młodszemu z braci jak wygrać potyczkę na tafli.... :look_down:

Post przez Jadzia » 17 września 2011, o 22:28

Mi ostatnio chodzą po głowie Potężne kaczory - całkiem nie pamiętam co tam było, wiem tylko że dziecięciem będąc oglądałam i bardzo mi się podobało ;)

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez AnnMM » 17 września 2011, o 22:43

nie no to zdecydowanie był film dla starszej widowni, a sedno stanowiło wygrać w bliskim "starciu" z drugiej drużyny... już nie mogę się doczekać zimy... kumple z pracy grają w hokeja :]

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 22 września 2011, o 13:56

A zapowiedź tego uderzyła mnie po wejściu na filmweb :] Ktoś się śmieje czy tylko ja?

"Goon" chętnie bym obejrzała, tylko niech tam nie wkręcają żadnego romansu, bo takie połączenia w filmach wychodzą średnio :P
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez aralk » 22 września 2011, o 15:47

Agaton napisał(a):A zapowiedź tego uderzyła mnie po wejściu na filmweb :] Ktoś się śmieje czy tylko ja?

mnie to straszy wielką reklamą codziennie jak wyjeżdżam z parkingu :rotfl: pobudka murowana

Post przez Jadzia » 2 października 2011, o 23:11

1920 Bitwa Warszawska
1. Nataszka potrafi się nawet w 1920 roku rozebrać
2. Nataszka nie jest dobrą aktorką
3. Są za to inni dobrzy aktorzy
4. Ni to historyczne było, ni to miłosne, ni to wojenne... groch z kapustą
5. Sceny bitew - jednak wolę takie monumentalne a'la Ogniem i mieczem czy Władca Pierścieni, niż zbliżenia, na których, całe szczęście, w sumie nie wiadomo co widać
6. 3D absolutnie zbędne, i do tego często-gęsto, nieostry obraz
7. Podsumowując - przereklamowane, ale była scena ściskająca za serce. I niektórzy aktorzy dobrze grali, Piłsudski moim zdaniem profesjonalnie
8. Ach, zapomniałabym wspomnieć o mym wielkim rozczarowaniu. W napisach na początku nazwisko, które rozświetliło me skryte za podwójnym okularem oczęta - Aleksander Domogarow. Jakimż rozczarowaniem było dla mnie zobaczyć do jako oficera ukraińskiego, który bardziej przypominał pijaczka spod sklepu niż dumnego wojaka. Ja wiem, wiem, sterani życiem, sam zresztą powiedział Szycowi - Więc masz dla kogo walczyć. Mi zostaje tylko zemsta. Ale mimo wszystko, ech.... ;)

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 2 października 2011, o 23:16

Czyli wyszło jak zwykle? Choć Nataszy od strony rozbieranej nie znałam.
Obrazek

Post przez Jadzia » 2 października 2011, o 23:18

Oj wiesz, w klubie tańczyła na scenie i pierwsza scena to w samym staniku i takiej trawiastej spódniczce o Bahamach czy innych Kanarach śpiewała i wywijała... A potem oczywiście też wariacje na temat kan-kana. Jednak naj-gorsza? -lepsza? -nie wiem jaka? była scena, gdzie Nataszka szczelała z karabinu maszynowego... Dlaczegóż, ach dlaczegóż nie oszczędzono mi tego widoku? :?

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Fringilla » 3 października 2011, o 01:18

Jadzia napisał(a):[b]
8. Ach, zapomniałabym wspomnieć o mym wielkim rozczarowaniu. W napisach na początku nazwisko, które rozświetliło me skryte za podwójnym okularem oczęta - Aleksander Domogarow. Jakimż rozczarowaniem było dla mnie zobaczyć do jako oficera ukraińskiego, który bardziej przypominał pijaczka spod sklepu niż dumnego wojaka. Ja wiem, wiem, sterani życiem, sam zresztą powiedział Szycowi - Więc masz dla kogo walczyć. Mi zostaje tylko zemsta. Ale mimo wszystko, ech.... ;)

no żesz...
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 3 października 2011, o 16:51

moja córa idzie na to z całą klasa do kina.Mówisz Jadzia,że rozczarowujące?
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!