Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:25

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 września 2009, o 00:52

Jutro jest powtórka o 15:10

Post przez Dorotka » 7 września 2009, o 00:55

Dzięki Lilia.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 września 2009, o 13:56

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Niemiecka "Brzydula"</span>

Obrazek

W jesiennej ramówce TVN7 łakomy kąsek dla fanów "BrzydUli" - niemiecka wersja kultowego serialu, z uroczą blond "brzydulą" Lisą Plenske. W dni powszednie, od godziny 16:55 będzie można śledzić perypetie nowej pracownicy berlińskiej firmy Kerima Moda.

Lisa Plenske dorasta w małej miejscowości (fikcyjnej) - Göberitz, w pobliżu Berlina. Po celująco zdanej maturze oraz zdobyciu wyższego wykształcenia w kierunku handlu, Lisa przeprowadza się do Berlina.

Dziewczyna ma początkowo trudności ze znalezieniem pracy. W końcu niemiecka Ula trafia do berlińskiego świata mody, gdzie poza inteligencją i urokiem osobistym, których Lisie odmówić nie sposób, liczy się przede wszystkim styl, szyk i uroda. Czyli to, czego głównej bohaterce brakuje. Swoją ścieżkę zawodową rozpoczyna posadą w cateringu. Jej przenikliwość, zdolności i doskonałe wykształcenie zostają jednak szybko docenione i dziewczyna awansuje na osobistą asystentkę prezesa. Tak błyskotliwa kariera nie wszystkim się podoba. Staje się źródłem plotek oraz celem wielu intryg i złośliwości. W pokonywaniu przeciwności losu, poza wrodzonym optymizmem i pogodą ducha, pomaga bohaterce przyjaciel z lat szkolnych - Jürgen Decker, który jest właścicielem kiosku. Dzięki jego wsparciu Lisa osiąga coraz większe sukcesy.

Oryginalny tytuł serialu, oparty również na kolumbijskim pierwowzorze "Yo soy Betty, la fea", to "Zakochana w Berlinie". Jak można się domyśleć, nie chodzi tu o miłość do pięknego skądinąd miasta. W niemieckiej wersji tego kultowego serialu nie zabraknie wątku romansu, który połączy bohaterkę z jej charyzmatycznym szefem, Davidem Seidel 'em.

Jest to element wspólny wszystkim formatom spod znaku "Brzyduli". W tym jednak wypadku na widzów czekają zaskakujące, zwroty akcji, których nie znajdziemy w innych adaptacjach tego telewizyjnego hitu. Czy brzydkie kaczątko przemieni się w łabędzia?

Widzowie będą mogli się o tym przekonać już od 7 września, od poniedziałku do piątku w godzinach 16.55 i 17.25.

Post przez pinksss » 7 września 2009, o 14:02

ha! Niemcy to nawet nie musieli robić castingu- wystarczy że zdjęli pierwszą lepszą Helgę z ulicy Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 7 września 2009, o 14:21

Tylko jak ją potem zmetamorfozować Obrazek

Post przez pinksss » 7 września 2009, o 15:49

to proste: podmienia się ją na import z Wenezueli Obrazek

Post przez Agrest » 7 września 2009, o 16:10

Który się latami rozwijał w szkole piękności Obrazek

Post przez Kat » 7 września 2009, o 16:15

a ja mam pytanie do ogladajacych Bones - jak wam sie 1 odcinek 4 serii podobal?

Post przez kasiek » 7 września 2009, o 17:30

piękny był Obrazek i w Londynie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 7 września 2009, o 18:55

Nie bądźmy takie złośliwe . Czasem zdarzają się "ładniejsze" Obrazek

Post przez pinksss » 7 września 2009, o 19:42

no proszę ja was- obiekt seksualny z grzywką zasłaniającą przydużawe czółko Obrazek który nie wie że jak go opitolą w obcym kraju- szczególnie w jego stolicy to dzwoni się do AMBASADY Obrazek

i nie mówcie mi ze to na potrzeby serialu ten komisariat bo dla kogo oni ten serial robią? Obrazek

Post przez Dorotka » 7 września 2009, o 23:26

Rozumiem, że my Polacy powinniśmy umieć śmiać się sami z siebie, ale jakoś trudno pokładać się ze śmiechu patrząc na taksówkarza, który poluje na cudzoziemców na lotnisku, a nie potrafi sklecić dwóch zdań po angielsku, albo na głupkowatego policjanta, który ani be, ani me po angielsku i po rosyjsku. No i ten stary dowcip [z gigantycznie długą brodą], który główny bohater wypowiada tuż przed odlotem, że w Polsce przynajmniej na białe niedźwiedzie sobie popatrzy [czy jakoś tak]. Mam nadzieję, że nie będą tego puszczali w amerykańskiej telewizji, bo tamtejszą Polonię z pewnością szlag by trafił. Obrazek

Ale ogląda się nieźle.

Post przez Jadzia » 8 września 2009, o 15:57

No to w Polsce to mi też nie bardzo pasowało, ale już oglądałam jednym okiem, bo sobie włączyłam komputer Obrazek Za to świetne moim zdaniem były te sceny w Ameryce Obrazek

A co do Bones to super były utarczki Bootha z samochodem Obrazek I odcinek nie najgorszy Obrazek

Post przez Kat » 8 września 2009, o 16:56

moglby mi ktos wysjanic, jakim codem Luka jest teraz z Abby, skoro byl z Sam?? nie ogladalam Ostrego dyzuru przez tydzien i teraz zglupialam...

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 września 2009, o 17:03

a nie przskoczyli z powtarzanie poprzedniej serii z okazji wakacji na nową?

ps.nie oglądałam wakacyjnie, tak się zastanawiam..

Post przez pinksss » 8 września 2009, o 17:35

hasło <span style="font-style: italic">tam tylko 6 % zna angielski- o to tak jak tu!</span> doceniłam Obrazek

Post przez Dorotka » 8 września 2009, o 18:16

Ciekawe czy w następnym odcinku zaserwują nam kolejną porcję mądrych pytań typu: czy u was jest wiecznie zimno, czy jecie tylko kielbasę i ziemniaki, ktore popijacie wódką, czy macie u was Mc Donalda? Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 9 września 2009, o 23:57

Ostatnio na poprawę humoru obejrzałam sobie kolejne dwa odcinki <span style="font-weight: bold"><span style="color: green"> "Różowe lata 70-te"</span></span> (That '70s Show). Swego czasu puszczali go na Polsacie. Naprawdę jest to zabawny i przyjemny serial, trochę taki zakręcony. Mi się dobrze ogląda i od czasu do czasu wracam do niego Obrazek

Post przez Jadzia » 10 września 2009, o 13:47

Jak puszczali go na Polsacie to uwielbiałam oglądać Obrazek

Post przez ladygreen » 11 września 2009, o 11:26

Z nudów postanowiłam obejrzeć wreszcie wszystkie odcinki "Roswell: W kręgu tajemnic" Obrazek Bo kiedyś, jak puszczali to w tv, a to opuściłam jakiś epizod, a to telewizor był zdominowany przez innego członka rodziny Obrazek

Ale jestem już na 10 odcinku drugiego sezonu. Uśmiałam się wczoraj do łez, kiedy to czwórka głównych bohaterów spotyka swoje bliżniacze siostrę i braci, tyle że w tym złym wydaniu... No wiecie: skóra, piercing w brwiach, wargach, nosie, itd., nastroszona fryzura. Heh a Max miał nawet warkoczyki czy dredy zaplecione z brody Obrazek

Ale pozostałych na głowę biją Michael i Maria. Para jest fenomenalna Obrazek Jednocześnie się pożądają i nie mogą ze sobą wytrzymać Obrazek No i te ich błyskotliwe rozmowy Obrazek

Chyba warto wrócić do tego serialu Obrazek Sezon 1 można obejrzeć online w internecie Obrazek

Post przez Kat » 11 września 2009, o 12:41

taaak, tez uwielbialam ten serial Obrazek no i sam Michael jest swietna postacia Obrazek a jeszcze jak dojdzie do niego Maria, to juz nic ich nie przebije. mi sie najbardziej podobala seria pierwsza - najfajniejsza jest, bo pozniej ta durna Tess sie pojawia, a jej zdzierzyc do tej pory (nawet w innym serialu) nie moge. No i fryzura Michaela w pierwszyms ezonie byla najlepsza Obrazek

Szkoda tylko, ze popsuli serial sezonem trzecim - zwlaszcza niektorymi rozwiazaniami.

Post przez ladygreen » 11 września 2009, o 13:24

Fryzura Michaela the best, ależ był pociągający Obrazek Ale to jego złe wydanie o którym pisałam, też było świetne...Ten irokez Obrazek I spotkania z Marią w składziku Obrazek Tess też nie lubię Obrazek Mam nadzieję, że zwiąże się z Kyle 'm i da Maxowi spokój Obrazek Napiszę o wrażeniach z 3 serii, jak już ją obejrzę... Zaintrygowałaś mnie Kat tą wzmianką o niej Obrazek Zobaczymy Obrazek

Post przez Kat » 11 września 2009, o 13:31

no jestem ciekawa, czy bedziesz miala podobne odczucia Obrazek bo wielu osobom sie ona nie podobala.

a wczoraj wyszedl juz pierwszy odcinek 5 serii Supernatural Obrazek i wlasnie mi sie sciaga Obrazek kawalek juz widzialam i.... achhhhhh Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Martita » 11 września 2009, o 13:55

A ja w końcu się wziełam za oglądanie <span style="font-style: italic">Gotowych na wszystko</span> od samego początku Obrazek Bo zawsze oglądałam po kilka odcinków z serii i mało z rego czaiłam Obrazek Chyab jeden z lepszych seriali jakie oglądałam Obrazek

Zaczynam odliczać dni do premier nowych sezonów Grey 's i Private Obrazek Oba poprzednie były genialne i te zakończenia... Obrazek Pewnie i tak napisy będą w połowie października, czyli prawie miesiąc po premierze... A bez napisów to raczej nic z tej medycznej paplaniny nie zrozumiem Obrazek

Post przez Agrest » 11 września 2009, o 13:57

Ja należę właśnie do tych, którym tylko początek Roswell się podobał Obrazek Przestałam oglądać chyba w połowie drugiego sezonu. Pierwszy wspominam miło, ale jak rok czy dwa temu chciałam odświeżyć, to już mnie nie wciągnął i dałam sobie spokój.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!