Teraz jest 25 listopada 2024, o 01:13

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 kwietnia 2011, o 22:50

muszę to zobaczyć..xD ah..xD ;D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: za mało miejsca na wszystkie

Post przez Anullaa » 20 kwietnia 2011, o 23:08

Hause 7 sezon jeszcze przede mną ja też "przeleciałam" swego czasu sezony od 1 do 6 i to w krótkim czasie :) i jakoś mi się przejadło za dużo tego było. Ale dość już czasu upłynęło i spokojnie mogę wrócić i z przyjemnością sobie najnowszą serię pooglądam ^_^
ladygreen napisał(a):Dr House już został przeze mnie "przeleciany" :rotfl: Teraz będę oglądać na bieżąco odcinki.
Z ciekawości obejrzałam jeden odcinek Pamiętniki Wampirów - przyznam szczerze, że się od razu wciągnęłam. Oczekiwałam czegoś w rodzaju Zmierzchu i się mile rozczarowałam - ten serial jest lepszy :big: No i takie przystojne wampiry - Pattison wymięka :rotfl:

No muszę przyznać, że w zeszłym roku tak jakoś zaczęłam oglądać i zostało mi do dziś. Już 2 sezon leci :) Ale nie wszystkim może ten serial podejść. Ja tam lubię tematy wampiro-wilkołaczne :) Fakt jest sporo lepszy od Zmierzchów i zupełnie inne problemy porusza. Właściwie ciężko go porównywać. Jest inny :big:

Jane napisał(a):Gra o Tron podobno świetna! Moja szefowa była na pokazie przedpremierowym pierwszego odcinka! Ponoć warto!

Oglądałam, oglądałam ach już nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku (mam nadzieję, że w lany poniedziałek puszczą) i kolejnego odcinka, bo fantasy też baaardzo lubię :)

Post przez Justyna » 21 kwietnia 2011, o 09:23

Zaciekawiłyście mnie więc chyba obejrzę 7 serię Hausa.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 27 kwietnia 2011, o 23:56

Po trzech cholernych dniach walki z bezprzewodowym netem (i jest gorzej niż było), musiałam się odprężyć i w międzyczasie obejrzałam zaległe "Gotowe na wszystko" - jakieś 10 odcinków ostatniej serii ^_^
kurcze, uwielbiam parę Solis :rotfl: są cudownie posthaeśżetowi i coraz lepsi :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: za mało miejsca na wszystkie

Post przez Anullaa » 28 kwietnia 2011, o 09:27

ja jakoś od 5 serii odpuściłam, ale w moim przypadku przerwy dobrze robią, bo zbieram się i coraz łaskawszym okiem spoglądam na przymiarkę do sezonu 6 no i tego najnowszego :)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 2 maja 2011, o 01:29

Obejrzałam właśnie 10 odc Przepisu na życie i o matko!! :adore:
Spoiler:

Post przez Kat » 8 maja 2011, o 23:16

bardzo fajne dwa ostatnie odcinki przepisu. usmiałam się :) Jerzy i Anka stanowią fajny duet, i tak jak nie przepadam za Szycen, tak tu mi nie przeszkadza. za to Maciek mnie irytuje. mógłby wreszcie zniknąć... no i bardzo nie podobało mi sie zakonczenie dzisiejszego odcinka. niefajne rozwiązanie, bardzo niefajne...
ObrazekObrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 9 maja 2011, o 12:30

Też nie lubię Maćka, a przeczytałam na wp, że jego bohater okaże się wrażliwym romantykiem. Tylko, że jak wczoraj obejrzałam na vod kolejny odcinek to wg mnie okazał się niewrażliwą świnią :shock:

Spoiler:

Post przez Wiedźma Ple Ple » 9 maja 2011, o 13:40

oglądam polskie dzieuo pt. Instynkt :wink:

Post przez Kat » 9 maja 2011, o 13:44

joakar4 napisał(a):Też nie lubię Maćka, a przeczytałam na wp, że jego bohater okaże się wrażliwym romantykiem. Tylko, że jak wczoraj obejrzałam na vod kolejny odcinek to wg mnie okazał się niewrażliwą świnią :shock:

ale dupek... nie wiem, gdzie ta jego wrazliwość... oby jak najszybciej zniknął z serialu, bo mnie drażni... w sumie z chęcią bym zobaczyła kolejny odcinek, ale wiem, że jak włączę, to później będę się w niedzielę nudzić, więc dzielnie wytrzymam.
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Justyna » 9 maja 2011, o 16:58

Który to ten Maciek, bo nie bardzo kojarzę. To ten co jeździ autem i podrywa Ankę?

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 maja 2011, o 17:54

Tak - architekt ,który ma o sobie niesamowite wyobrażenie .Anka powinna być mu wdzięczna ,że się nią zainteresował.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Fringilla » 9 maja 2011, o 18:08

Wiedźma Ple Ple napisał(a):oglądam polskie dzieuo pt. Instynkt :wink:

eee...?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 maja 2011, o 20:30

Fringilla napisał(a):
Wiedźma Ple Ple napisał(a):oglądam polskie dzieuo pt. Instynkt :wink:

eee...?

serial kryminalny na Dwójce z Danutą Stenką. w czwartki po 21-szej
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Wiedźma Ple Ple » 9 maja 2011, o 22:16

aha ... :wink:

Post przez Kat » 9 maja 2011, o 22:46

przypominam, że zgodnie z regulaminem piszemy wypowiedzi dłuższe niż jedno słowo i uśmiech bądź sam uśmiech.
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Fringilla » 9 maja 2011, o 22:52

bronię: to była wymiana pytanie - odpowiedź - potwierdzenie ;) waga treści liczy się :hyhy:
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 9 maja 2011, o 23:09

Kat napisał(a):przypominam, że zgodnie z regulaminem piszemy wypowiedzi dłuższe niż jedno słowo i uśmiech bądź sam uśmiech.
następnym razem dodam jakieś słowo- losowe :big:

Post przez Lilia ❀ » 10 maja 2011, o 12:44

Tele5 wprowadza w maju 6 nowych seriali

W maju na antenie Tele5 pojawi się 6 premierowych seriali. Stacja wyemituje kolejny serial koreański oraz produkcje amerykańskie i kanadyjskie.

"Irys" (Iris) to serial sensacyjny produkcji koreańskiej. Drama ta kręcona była w Japonii, Chinach, Rosji, USA i na Węgrzech, a koszty produkcji wyniosły ponad 22 miliony dolarów, najwięcej w historii koreańskiej telewizji. To drugi po "Łowcach niewolników" serial koreański na antenie Tele5, tym razem osadzony we współczesnych realiach. Premiera 9 maja o godz. 18.15.

"Mój najlepszy wróg" (Running Wilde) - serial komediowy produkcji USA, ilustrujący współczesne amerykańskie społeczeństwo. Format miał premierę we wrześniu 2010 w amerykańskim Foxie. Główną rolę w serialu gra m.in. Keri Russell znana z serialu "Felicity". Premiera 9 maja o godz. 19.35.

14 maja swoją premierę będzie miał amerykański serial przygodowy "Zagubiony pokój" (emisja w soboty o godz. 21.55). Produkcja opowiada historię detektywa Joe Millera pracującego w wydziale zabójstw. W czasie śledztwa w sprawie okrutnego morderstwa przypadkowo w jego ręce trafia tajemniczy klucz. Przedmiot posiada niezwykłe właściwości; potrafi otworzyć każde drzwi i przenieść właściciela do pokoju w pewnym zapomnianym motelu na pustyni.

Ponadto, 11 maja stacja wyemituje serial kryminalny/fantasy "Akta Dresenda". Jest to serial telewizyjny stworzony na podstawie cyklu bestsellerowych powieści Jima Butchera pod tym samym tytułem. W świecie pokazanym w serialu, magia istnieje naprawdę i ma wpływ na życie każdego człowieka, choć większość ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy. Wampiry, demony i duchy żyją obok zwykłych zjadaczy chleba i od czasu do czasu ujawniają się. Wtedy do akcji wkracza Harry Dresden - mag zamieszkały w Chicago. Jedyny, które oficjalnie oferuje swe usługi w książce telefonicznej. Każdy może się do niego zwrócić o pomoc w rozwiązaniu niezwykłych spraw. Swoje paranormalne zdolności wykorzystuje jako współpracownik Wydziału Śledczego do Spraw Specjalnych w Chicago. Emisja serialu od poniedziałku do piątku około godz. 22.00

W tym samym dniu premierę będzie miał także kanadyjsko-amerykański serial grozy "Oblicza strachu". Ten trzynastoodcinkowy serial telewizyjny z 2008 roku stworzony został przez twórców specjalizujących się w filmach grozy. Pomysłodawcą serii jest znany amerykański scenarzysta i reżyser Mick Garris. Każdy odcinek to inna, mrożąca krew w żyłach historia. Tytuł został zaczerpnięty ze słynnego zdania, które Franklin d. Roosevelt wypowiedział w czasie swojego przemówienia inauguracyjnego - "The only thing we have to fear is fear itself" (Jedyną rzeczą, której musimy się bać, jest sam strach). Wśród aktorów na uwagę zasługują role Anny Kendrick, Brandona Routh, Briana Evigan, Elisabeth Moss i Cory Monteith. Emisja serialu: poniedziałek-czwartek, około godz. 23.05

Dodatkowo na początku maja na antenie Tele5 pojawiła się Wenezuelska telenowela "Strumień namiętności" (Torrente). Emisja serialu: poniedziałek-piątek, o godz. 12.00 w Tele5.

Post przez Justyna » 11 maja 2011, o 11:02

ooo ale ilość nowych seriali, jakoś żaden mnie nie zaciekawił :)

Post przez Jane » 11 maja 2011, o 20:51

Z cyklu "było a nie jest": Wiadomo, że Charlie Sheen ostatecznie rozstał się z megahitem CBS "Dwóch i pół". Producenci szukają pilnie zastępstwa. Najlepsze byłoby nazwisko z listy pierwszoligowych aktorów. I o mały włos a by się udało. Bliski podpisania kontraktu był nikt inny jak Hugh Grant!!! Aktor jednak zerwał rozmowy a miał dostawać ponad milion $ za odcinek! Może by się jednak zdecydował, bo ja na Dwóch i pół z Grantem bym się skusiła :D
"Whatever I do, it's just got to be you
My life has just begun
I finally found someone"

Post przez Lilia ❀ » 12 maja 2011, o 15:09

TVP1: "Życie nad rozlewiskiem" toczy się dalej

10 maja ekipa produkcyjna serialu "Życie nad rozlewiskiem" rozpoczęła prace nad kolejnymi odcinkami serialu, który widzowie zobaczą jesienią w TVP1.

Jako pierwsi na planie pojawili się: Piotr Grabowski (Konrad), Ewa Bakalarska (Ada) i Olga Frycz (Marysia). Joanna Brodzik (Małgosia) rozpocznie zdjęcia 17 maja, a Małgorzata Braunek (Basia)- 20 maja.

Oprócz znanych już widzom postaci, kreowanych przez m.in.: Annę Czartoryską (Paula), Agnieszkę Mandat (Kaśka) i Jerzego Schejbala (Tomasz), nad rozlewiskiem pojawi się przystojny handlarz sztuką - Piotr Polk.

Ale nie tylko w życiu uczuciowym głównej bohaterki coś się zmieni. Małżeństwo Joanny Drozdy (Elwira) także przejdzie uczuciową próbę. Z kolei w życiu Marysi pojawi się Krzysztof (Mateusz Janicki), a związek serialowej Ewy Stern (Maria Pakulnis) i Piernackiego (Wojciech Droszczyński) nabierze tempa.

Zdjęcia w Warszawie potrwają do 30 maja, a na początku czerwca ekipa przeniesie się na Mazury w okolice Ostródy, gdzie znaleziono nowe obiekty zdjęciowe. Zdjęcia potrwają do 12 sierpnia. Producentem wykonawczym jest Agencja Telewizyjna Zoom.

Przypomnijmy, że jesienią 2009 r. TVP1 emitowała w niedzielne wieczory "Dom nad rozlewiskiem", który gromadził przed odbiornikami średnio 4,7 mln widzów, 27,07 proc. udziału w rynku. Natomiast kontynuacja formatu zatytułowana"Miłość na rozlewiskiem" (emisja jesienią 2010 r.) przyciągała śrenio 4,5 mln widzów, 26,32 proc. udziału (dane: Nielsen Audience Measurement, w grupie wszyscy 4+).

"Rodzina Borgiów" w czerwcu w HBO

Obrazek
25 czerwca polscy widzowie obejrzą premierę nowego serialu "Rodzina Borgiów" w HBO.

"Rodzina Borgiów" to pełna namiętności opowieść o najpotężniejszym rodzie renesansowego Rzymu, który zapisał się w historii zamiłowaniem do władzy, skrytobójstwa i intryg.

Wywodzący się z Hiszpanii kardynał Rodrigo Borgia to jedna z najpotężniejszych osób na Półwyspie Apenińskim pod koniec XV wieku. Wytrawny polityk, dyplomata i intrygant jest jednocześnie namiętnym kochankiem i ojcem gromadki nieślubnych dzieci. Gdy w 1492 roku zostaje papieżem, przyjmuje imię Aleksander VI. Ma jeden cel - uczynić swoje dzieci najbardziej wpływowymi ludźmi Rzymu. Serial koncentruje się na postaciach syna Borgii - Cesare, zdolnego polityka, pierwowzoru Księcia ze znanej rozprawy Machiavellego, oraz jego pięknej córki, Lukrecji, która staje się narzędziem powiększania wpływów rodziny.

Reżyserem serialu jest jeden z najwybitniejszych irlandzkich reżyserów i scenarzystów, laureat Oscara i berlińskiego Srebrnego Niedźwiedzia - Neil Jordan ("Gra pozorów", "Wywiad z wampirem", "Michael Collins", "Chłopak rzeźnika", "Śniadanie na Plutonie").

W głównej roli, przebiegłego kardynała Borgii, późniejszego papieża Aleksandra VI, występuje Jeremy Irons, brytyjski aktor nagrodzony Oscarem za rolę w filmie "Druga prawda" (także: "Kochanica Francuza", "Nierozłączni", "Misja", "Skaza").

W role dzieci kardynała wcielili się François Arnaud ("Mistyfikacja", "Zabiłem moją matkę") oraz Holly Grainger ("Dom na wrzosowisku", "Jane Eyre"). W serialu wystąpili także Joanne Whalley ("Zabić księdza", "Willow, Scarlett") oraz Derek Jakobi, odtwórca wybitnych ról historycznych w serialach "Ja, Klaudiusz" i "Kroniki braciszka Cadfeala" (także: "Gladiator", "Jak zostać królem"). Serial wyprodukowała telewizja Showtime.

Polska premiera serialu odbędzie się w sobotę, 25 czerwca o godz. 22.00 w HBO i HBO HD. Stacja pokaże premierowo dwa pierwsze odcinki serialu. Kolejne premierowe odcinki będzie można oglądać w każdą sobotę o godz. 22.00, a ich powtórki w środy około godz. 22.00 w HBO i HBO HD.

Tede zagra w nowym serialu TVN

9 maja 2011 r. ruszyły zdjęcia do nowego serialu TVN "Wszyscy kochają Romana", który zagości na antenie jesienią br. W jednej z głównych ról wystąpi raper Tede.

"Wszyscy kochają Romana" to rodzima wersja amerykańskiego serialu stacji CBS - "Everybody Loves Raymond", który zdobył trzynaście statuetek Emmy oraz kilkadziesiąt nominacji do tej i wielu innych nagród. W USA wyemitowano w sumie 9 sezonów serialu.

W polskiej wersji serialu zobaczymy Bartka Kasprzykowskiego ("Magda M.", "Teraz albo nigdy"), który wcieli się w głównego bohatera. Roman jest uznanym dziennikarzem sportowym. Często wyjeżdża służbowo na mecze i zawody, więc nie do końca ma świadomość, z jakimi wyzwaniami mierzy się na co dzień jego żona, matka trójki małych dzieci - Dorota (w tej roli Aneta Todorczuk-Perchuć).

Krótko po ślubie Dorota - niespecjalnie zainteresowana prowadzeniem domu kobieta sukcesu, wpadła na pomysł zamieszkania blisko swoich teściów. Mamusia wpadnie pomóc przy dzieciach, czasem zje się miły wspólny obiad. Nic bardziej mylnego. Mamusia, tatuś i brat małżonka - Robert (w tej roli raper - Jacek "Tede" Graniecki), który wrócił do rodziców po rozwodzie, są stałymi gośćmi pod ich dachem.

W rolę teściowej wcieli się wracająca na mały ekran Anna Seniuk ("Czterdziestolatek", "Prawdziwe historie: Laura"). Odtwórcą roli Zygmunta jest Joachim Lamża ("Camera Cafe").

Zdjęcia potrwają do końca czerwca, zaplanowano 15 epizodów. Reżyserem serialu jest Jurek Bogajewicz ("Niania", "Kasia i Tomek", "Stacja"), producentką Maria Czech ("Niania", "Hela w opałach", "Grzeszni i bogaci"), a serial trafi na antenę TVN jesienią 2011 roku.

Post przez Justyna » 13 maja 2011, o 13:04

Zaciekawił mnie opis serialu "Rodzina Borgiów", ale nie ucieszyłam się że znowu będzie serial życie nad rozlewiskiem. Moim zdaniem to są same nudy.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 13 maja 2011, o 15:37

"Rodzinę Borgiów chętnie bym obejrzała, ale nie mam HBO, mszę poczekać jak będzie w TVP1

Post przez Lilia ❀ » 14 maja 2011, o 14:31

Jane napisał(a):Z cyklu "było a nie jest": Wiadomo, że Charlie Sheen ostatecznie rozstał się z megahitem CBS "Dwóch i pół". Producenci szukają pilnie zastępstwa. Najlepsze byłoby nazwisko z listy pierwszoligowych aktorów. I o mały włos a by się udało. Bliski podpisania kontraktu był nikt inny jak Hugh Grant!!! Aktor jednak zerwał rozmowy a miał dostawać ponad milion $ za odcinek! Może by się jednak zdecydował, bo ja na Dwóch i pół z Grantem bym się skusiła :D

Ashton Kutcher zastąpi Sheena.
http://www.people.com/people/article/0, ... 17,00.html
http://www.people.com/people/article/0, ... 00,00.html

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!