Teraz jest 24 listopada 2024, o 20:43

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 15 grudnia 2010, o 23:29

Zawsze to jakiś sposób na przebrnięcie przez najnudniejsze. A poza tym jak dla mnie to zawsze można też liczyć na Wilsona. Obrazek Ta dwójka jest nie do pobicia. Obrazek

Re: Seriale

Post przez Jane » 20 grudnia 2010, o 19:00

Dzisiaj NCIS wraca do ramówki TVN! Serial będzie emitowany o normalnej godzinie: 21:30!!! Co prawda, pierwszy odcinek to finał 5. sezonu, ale warto obejrzeć! :)

Majka się kończy. Oglądacie? Bo ja tak, mam słabość do ostatnich odcinków seriali ;)

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 20 grudnia 2010, o 23:10

Oglądam, też jakoś tak lubię wiedzieć jak się skończy :P

I żałuję bardzo, że kręcąc następny serial TVN zerwał z zasadą - nowy serial, nowa twarz :/ Muszysko będzie straszyć, a w oryginale to taki fajnie głupkowaty serial był ;)

Post przez Jane » 21 grudnia 2010, o 01:07

Jadzia napisał(a): w oryginale to taki fajnie głupkowaty serial był ;)

Widziałaś finałowy odcinek? Ja już nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać. To było aż absurdalne ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 21 grudnia 2010, o 11:43

"Przepis na życie" wiosną w TVN

10 grudnia TVN rozpoczął zdjęcia do nowego serialu obyczajowego "Przepis na życie". Premiera produkcji zaplanowana jest na wiosnę 2011 r.

Główną bohaterką serialu jest Anka (w tej roli Magdalena Kumorek), z pozoru typowa żona i matka. W pogoni za codziennymi obowiązkami zawodowymi oraz domowymi nie zauważyła, że do jej życia wkradła się nuda, a u boku jej męża Andrzeja (Piotr Adamczyk) pojawiła się nowa kobieta (Maja Ostaszewska).

I nagle nieoczekiwanie przychodzi ten dzień, kiedy jej codzienność rozpada się w drobny mak jak porcelanowa filiżanka. Na szczęście u boki Anki jest jej nastoletnia córka Mania (Aleksandra Radwańska), przyjaciółka Pola (Edyta Olszówka) i mama Irena (Dorota Kolak). Przypadek sprawi, że Anka zacznie pracować w restauracji odkrywając w sobie pasję i talent do gotowania.

- "Przepis na życie" to opowieść o tym, że smaku naszej codzienności dodaje pasja bowiem wkładając w to, co robimy serce i cząstkę siebie, przestajemy być przeciętni, a stajemy się wyjątkowi. Nasza bohaterka ucząc się gotowania nauczy się szczęśliwego, smacznego życia. Mam nadzieję, że widzowie będą trzymać kciuki aby jej się udało - mówi Dariusz Gąsiorowski producent i dyrektor działu produkcji fabularnych TVN.

Serial jest produkowany na zlecenie TVN przez firmę Akson Studio. Za produkcję serialu odpowiadają: po stronie TVN Dariusz Gąsiorowski, Marta Grela-Gorostiza oraz Katarzyna Dobrzyńska, a po stronie Akson Studio Michał Kwieciński i Magdalena Badura. Serial reżyseruje Michał Rogalski, autorem zdjęć jest Paweł Flis. Obecnie trwają zdjęcia do pierwszej serii produkcji. Serial jest realizowany według oryginalnego scenariusza, którego autorką jest aktorka Agnieszka Pilaszewska.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Agrest » 21 grudnia 2010, o 12:45

Cóż, przynajmniej to nie kolejny format ;)

Post przez Jane » 21 grudnia 2010, o 13:02

Byle tylko nie stworzyli mieszanki Magdy M. i Domu nad rozlewiskiem, bo padnę i nie wstanę ;)

Post przez mewa » 21 grudnia 2010, o 13:53

jakoś pomyślałam o "nigdy w życiu" czytając początek ;/

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 grudnia 2010, o 18:15

Jane napisał(a):
Jadzia napisał(a): w oryginale to taki fajnie głupkowaty serial był ;)

Widziałaś finałowy odcinek? Ja już nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać. To było aż absurdalne ;)

Widziałam. Myślałam, że się posikam :lol:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Jane » 21 grudnia 2010, o 19:53

Nie wiem, czy ten poziom absurdu przejdzie w polskiej tv. Bo Sos mi vida było baaaardzo specyficzne i komediowo-dramatyczno-niedefiniowalne

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 22 grudnia 2010, o 01:54

Sto procent racji, Jane. "Sos mi vida" z Oreiro było niezłe, ale jakoś nie widzę tego w polskim wydaniu. Zepsują ten serial, mogę się założyć.

Post przez Jane » 22 grudnia 2010, o 02:31

Ukatrupią argentyńską komediowość i wstawią polski ciężkawy humorek. Co najwyżej postać chłopaka Muchy i jego matki może dodawać trochę lżejszego humoru. Ale jakoś samej Anny, czy nawet Filipa, jakoś nie widzę w absurdalnie śmiesznych sytuacjach, a takich w Sos mi vida było wiele. Nie przekreślam jeszcze tego serialu, ale... mam duże wątpliwości. "Zbuntowany anioł" chyba byłby lepszy i łatwiejszy do przeniesienia.
"Whatever I do, it's just got to be you
My life has just begun
I finally found someone"

Post przez Justyna » 22 grudnia 2010, o 10:45

Oj to chyba będzie klapa tego serialu. Wątpię aby udało im się specyfikę serialu "Sos mi vida".

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 grudnia 2010, o 11:42

Patrzył wczoraj ktoś na "Prosto w serce" ? Jakoś mi nie podchodzi ,za dużo skojarzeń z "Brzydulą" .Gabinet przerobiony według mnie ,naliczyłam trzech aktorów z poprzedniego serialu i ogólnie jakoś nudno było. :embarrassed:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Jane » 24 grudnia 2010, o 12:04

Prosto w serce Nie było bardzo źle, ale... to nie Sos mi vida. Pilot troszkę ciężkawy, choć postaci mają swój urok. Jednak wczoraj obejrzałam kilka odcinków pierwowzoru i... no, na bank będzie inaczej. Mucha jest dość sztywna, ale może się wyrobi. Zobaczymy w styczniu, ale już wiem na 100%, że nie będę ustawiać sobie przypomnienia na ten serial
My life has just begun
I finally found someone"

Post przez Justyna » 24 grudnia 2010, o 12:06

Ja oglądałam "Prosto w serce" nie odpowiada mi ten serial. Po pierwsze gra tam Mucha, a po drugie zawsze go będę porównywać z telenowelą "Sos mi vida" i nie lubię robią przeróbki dobrych telenowel, bo nigdy im to nie wychodzi.

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 24 grudnia 2010, o 12:28

Mucha też nie należy do moich ulubionych aktorek :look_down: . ale Bobek to co innego :sweet_kiss:

Post przez Justyna » 24 grudnia 2010, o 13:01

To jedyny plus tego serialu :look_down:

Post przez Jane » 24 grudnia 2010, o 14:01

Bobek... hm... zmężniała nam chłopina i wyszło mu to na dobre. O ile u Facundo ten zarost mnie denerwował, o tyle Bobek... no,no,no... :beauty:
My life has just begun
I finally found someone"

Post przez Tsuki » 25 grudnia 2010, o 14:23

A ja zupełnie zapomniałam. :| Przypomniałam sobie dziś jak reklamę zobaczyłam... Ja też za Muchą nie przepadam, ale skoro tak Bobka chwalicie, to może warto zerknąć? A z obsady to ja jeszcze Sochę bardzo lubię. :wink:
Ale wiecie co, jak zobaczyłam dziś ta reklamę i jakieś urywki z biura pokazali, to tez od razy miałam skojarzenie z "Brzydulą". :big:
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 stycznia 2011, o 14:50

"Siostra Jackie" także w Dwójce

Obrazek
13 stycznia br. telewizyjna Dwójka rozpocznie emisję pierwszego sezonu serialu medycznego - "Siostra Jackie".

"Siostra Jackie" to dramat komediowy, którego akcja rozgrywa się w Nowym Jorku. W główną rolę wcieliła się Edie Falco, zdobywczyni 3 nagród Emmy i 2 Złotych Globów.

Bohaterką serialu jest pielęgniarka, kobieta o silnej woli, jednocześnie pełna wad, która pracuje na izbie przyjęć w szpitalu miejskim w Nowym Jorku. Siostra Jackie ma słabość do środków przeciwbólowych, które pomagają jej przetrwać w skomplikowanym i szalonym środowisku lekarzy. Stara się przy tym zachować równowagę pomiędzy relacjami z pacjentami i własnym poglądem na medyczną sprawiedliwość. Jackie musi poradzić sobie z moralnymi i etycznymi problemami, które spotkają ją w pracy pielęgniarki oraz pogodzić bezwzględne oddanie się pracy z rodziną.

Emisja serialu "Siostra Jackie" od 13 stycznia w TVP2 w czwartki o godz. 22.35. Od grudnia serial ten można oglądać także TVP Seriale.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Justyna » 7 stycznia 2011, o 15:41

Ten serial chyba będzie podobny do Housa, ta myślę po przeczytaniu opisu.

Post przez Jane » 7 stycznia 2011, o 15:47

Nie lubię seriali medycznych, więc siostrzyczka nie dla mnie ;)
My life has just begun
I finally found someone"

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 7 stycznia 2011, o 16:18

Jane napisał(a):Bobek... hm... zmężniała nam chłopina i wyszło mu to na dobre. O ile u Facundo ten zarost mnie denerwował, o tyle Bobek... no,no,no... :beauty:

Taa .. zarost cudny :adore:

Post przez Bombelek » 7 stycznia 2011, o 17:46

A ja uwielbiam seriale medyczne, zresztą jeśli już, to tylko takie zdarza mi się odlądać :smile: Ciekawa jestem, co to będzię...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!