Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:30

Telenowele

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 12 października 2013, o 21:53

duzzza22 napisał(a):Co? :shock: Ani jednego odcinka? :shock:
Toż to prawie klasyk :wink:

Ani jednego odcinka, możliwe dlatego, że nie miałam tego kanału hmmm albo dlatego, że nie widziałam pierwszego odcinka.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 16 października 2013, o 00:06

"Zbuntowany anioł" to był hit. Jak tylko będzie okazja, to będę oglądać.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 20:02

Niestety zbuntowany anioł mnie wkurzał. A pamiętajcie taka telenowele gdzie głowna postać kobieca ściąga sukienkę ślubną w złości i ucieka

Post przez Dorotka » 19 października 2013, o 21:51

Nie. No, ale ja nie oglądałam ich zbyt wiele, więc nic dziwnego, ze nie kojarzę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 22:13

mnie się zdarzyło kilka serii oglądnąć i ze 3 chętnie przeczytałabym jako h.

Post przez Dorotka » 19 października 2013, o 22:25

A w jakiej to telce panna młoda ściąga sukienkę i ucieka?

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 19 października 2013, o 23:26

fanka76 napisał(a):Niestety zbuntowany anioł mnie wkurzał. A pamiętajcie taka telenowele gdzie głowna postać kobieca ściąga sukienkę ślubną w złości i ucieka

Chodzi ci o to ?
''Idiotki nie idą do nieba'' :mysli:
Ostatnio edytowano 20 października 2013, o 19:54 przez Lucy, łącznie edytowano 1 raz
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez fanka76 » 20 października 2013, o 15:45

O tak idiotki nie ida do nieba
A podobala mi sie jeszcze trzej bracia
Rozwinac skrzydła(ta była najlepsza i niestandardowa a muzyka super orejro przy niej to disco polo)
I ostatnia to nie pamietam była taka bogata kulawa i piekna biedna przyjaciołka ktora rzuciła. Faceta dla narzeczonego kulawej. Ale kochala wciaz faceta a ten zwrociłsie ku tej zrozpaczonej rozkwitła miłość a ta była zazdrosna i mąciła

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 października 2013, o 18:49

Papaveryna napisał(a):Oooooo!Ja kiedyś namiętnie oglądałam "Zbuntowanego anioła" i teraz też zamierzam :P Dobrze,że tu weszłam,inaczej nawet bym nie wiedziała,że będzie :wink:

A dla mnie to już nie to samo co wcześniej... Poza tym pod koniec mocno już mnie irytowała, ale obejrzałam i tak do końca :) Kiedyś powtórki puszczali na TV4, ale nie dałam rady dużo obejrzeć :embarrassed:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 22 października 2013, o 23:54

Lucy napisał(a):
fanka76 napisał(a):Niestety zbuntowany anioł mnie wkurzał. A pamiętajcie taka telenowele gdzie głowna postać kobieca ściąga sukienkę ślubną w złości i ucieka

Chodzi ci o to ?
''Idiotki nie idą do nieba'' :mysli:

Pamiętam tę telenowelę, nawet fajna była. Bohaterka Candy, w dniu ślubu przyłapała swojego faceta na zdradzie, dlatego go porzuciła. Najbardziej zapadło mi w pamięć, że Candy była feministką i prowadziła jakiś instytut, gdzie kobiety jechały mocno po facetach i robiły innym kobietom światopoglądowe pranie mózgu. :evillaugh: A jej ukochany był chirurgiem plastykiem, babiarzem. :evillaugh: Podobał mi się wątek walki płci, jak się mężczyźni zmawiali przeciw swoim kobietom. Fajne to było. :P Dość lekka i zabawna telka, choć nie brakowało też trudnych tematów, jak HIV, homoseksualizm, samotne macierzyństwo.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 26 października 2013, o 23:35

duzzza22 napisał(a):
Papaveryna napisał(a):Oooooo!Ja kiedyś namiętnie oglądałam "Zbuntowanego anioła" i teraz też zamierzam :P Dobrze,że tu weszłam,inaczej nawet bym nie wiedziała,że będzie :wink:

A dla mnie to już nie to samo co wcześniej... Poza tym pod koniec mocno już mnie irytowała, ale obejrzałam i tak do końca :) Kiedyś powtórki puszczali na TV4, ale nie dałam rady dużo obejrzeć :embarrassed:

Ani razu jeszcze nie obejrzałam,bo zapomniałam :zalamka:
Mnie też irytowało pod koniec,w ogóle takie trochę bez sensu było,ale też można się było nieźle pośmiać :P

Fajna była jeszcze jedna telka z Oreiro i Araną,ale rzadko ją oglądałam.Później trafiła się na Pulsie,tylko inni aktorzy w niej grali i inny tytuł miała.Pierwowzór to chyba "Jesteś moim życiem",a drugi tytuł "Miłosny nokaut".Też taka zakręcona i irytująca momentami,ale było kilkoro bohaterów,którzy kładli na łopatki :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 27 października 2013, o 14:34

Nie wiem jak wam ale mnie się wydaję, że ogólnie Natalia Oreiro i Facundo Arana do siebie pasują.
Każdy serial z nimi w roli głównej będę oglądać po prostu fajnie razem graja i tyle a telenowele hmm cóż na ogół są bez sensu :P

Post przez Duzzz » 27 października 2013, o 18:00

Papaveryna napisał(a):
duzzza22 napisał(a):

Ani razu jeszcze nie obejrzałam,bo zapomniałam :zalamka:
Mnie też irytowało pod koniec,w ogóle takie trochę bez sensu było,ale też można się było nieźle pośmiać :P

Fajna była jeszcze jedna telka z Oreiro i Araną,ale rzadko ją oglądałam.Później trafiła się na Pulsie,tylko inni aktorzy w niej grali i inny tytuł miała.Pierwowzór to chyba "Jesteś moim życiem",a drugi tytuł "Miłosny nokaut".Też taka zakręcona i irytująca momentami,ale było kilkoro bohaterów,którzy kładli na łopatki :evillaugh:

Very to było o bokserce? A Kachorra to ja pamiętasz :evillaugh:

Kiara napisał(a):Nie wiem jak wam ale mnie się wydaję, że ogólnie Natalia Oreiro i Facundo Arana do siebie pasują.
Każdy serial z nimi w roli głównej będę oglądać po prostu fajnie razem graja i tyle a telenowele hmm cóż na ogół są bez sensu :P

O rany! Jaka ja była zdziwiona jak kiedyś Oreiro o swoim facecie mówiła i to nie był Arana :shock: Zakodowałam sobie, że oni na mur beton są razem i jakoś nie chciało mi to wyjść, szczególnie że wydawał mi się brzydalem ten jej mąż/ narzeczony... Już nie pamiętam to było tyle lat temu :zalamka:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 28 października 2013, o 03:39

duzzza22 napisał(a):Very to było o bokserce? A Kachorra to ja pamiętasz :evillaugh:

Tak o bokserce.Ona w międzyczasie w biurze pracowała i romansowała ze swoim pracodawcą.Natomiast kobita pracodawcy kręciła z facetem bokserki i uprawiali seks w różnych dziwnych miejscach :rotfl:
Była tam też taka walnięta kuzynka,która ciągle mówiła "Powiedzieć ci trzy rzeczy?".Ja do tej pory tak gadam przez ten serial :evillaugh:

Kachorra boska była.Pamiętam,że zakochałam się w facecie,który grał główną rolę :evillaugh: Poszukałam sobie teraz z ciekawości jego fotek w necie i wydał mi się brzydalem.Coś niestała jestem w uczuciach :evillaugh:

Post przez Kiara » 31 października 2013, o 08:26

duzzza22
mnie do teraz wydaję się, że oni są parą :P
Jak kiedyś widziałam Facunda jak się całował z jakąś babką w jakimś innym filmie już nawet nie pamiętam co to było to po po prostu moim oburzeniom końca nie było, jak on taki zakochany w Oreiro mógł ją publicznie zdradzić :rotfl: :rotfl:

Post przez Dorotka » 31 października 2013, o 08:36

W jakimś wywiadzie, parę lat temu, Natalia przyznała, że zawsze zakochuje się w swoich serialowych partnerach, więc w czasie kręcenia "Zbuntowanego anioła" też była zadurzona w Facundo. Ale teraz jest żoną znanego muzyka, starszego od niej chyba ze 20 lat, mają synka i są szczęśliwi.

Aaa, przy okazji - od teraz "Zbuntowany Anioł" nadawany jest też o 21:30 na PULS 2 [od poniedziałku do czwartku] - podobno oglądalność jest tak dobra, że zdecydowali się emitować tę telkę na drugim kanale wieczorową porą.

Post przez Kiara » 31 października 2013, o 09:10

O to pora dla mnie :P Ciekawe czy będzie mi się podobało tak jak kiedyś hmm :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 31 października 2013, o 13:06

Dorotko, Ty kiedyś wstawiałaś linki do jednej sceny telenoweli, gdzie był gwałt. Czy to był właśnie "Zbuntowany Anioł"?
Obrazek

Post przez Dorotka » 31 października 2013, o 14:12

Nie, w "Zbuntowanym aniele" o ile dobrze pamiętam takiej sceny nie było, a jedyny gwałt w telce, jaki kojarzę, był w "Marii Emilii". O to jest to [znalazłam dwa fragmenty w języku rosyjskim]:
http://www.youtube.com/watch?v=peJsHuox ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=3gI1-uN8F5M

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 31 października 2013, o 14:18

O tak, tak! To te. Dziękuję.
Obrazek

Post przez Duzzz » 3 listopada 2013, o 22:19

Papaveryna napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Very to było o bokserce? A Kachorra to ja pamiętasz :evillaugh:

Tak o bokserce.Ona w międzyczasie w biurze pracowała i romansowała ze swoim pracodawcą.Natomiast kobita pracodawcy kręciła z facetem bokserki i uprawiali seks w różnych dziwnych miejscach :rotfl:
Była tam też taka walnięta kuzynka,która ciągle mówiła "Powiedzieć ci trzy rzeczy?".Ja do tej pory tak gadam przez ten serial :evillaugh:

Pamiętam, że oni mieszkali w jednej kamiennicze czy jakoś tak, ale co dalej już nie... Zaciera mi się..
Papaveryna napisał(a):Kachorra boska była.Pamiętam,że zakochałam się w facecie,który grał główną rolę :evillaugh: Poszukałam sobie teraz z ciekawości jego fotek w necie i wydał mi się brzydalem.Coś niestała jestem w uczuciach :evillaugh:

Jezu jakie ona miała stroje :evillaugh: A facet nigdy mi się nie podobał... Wtedy uważałam, że Facundo idealnie by tam pasował :evillaugh:

Kiara napisał(a):duzzza22
mnie do teraz wydaję się, że oni są parą :P
Jak kiedyś widziałam Facunda jak się całował z jakąś babką w jakimś innym filmie już nawet nie pamiętam co to było to po po prostu moim oburzeniom końca nie było, jak on taki zakochany w Oreiro mógł ją publicznie zdradzić :rotfl: :rotfl:

Kiaro :evillaugh: Trzeba przyznać, że w aniołku stworzyli świetną parę i w sumie nie dziwne, że chciałyśmy ich wyswatać w życiu prywatnym :lol:

Post przez Papaveryna » 6 listopada 2013, o 10:46

Muszę w końcu obejrzeć odcinek tego Anioła.Jakiś czas temu stękałam,że mogliby coś fajnego powtarzać,a jak jest to ja nie mam nastroju i nie chce mi się oglądać :zalamka:

Dziewczyny,a "Gorzką zemstę" pamiętacie? :rotfl:

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 6 listopada 2013, o 11:29

coś mi się kojarzy z tą Gorzką zemstą.... :niepewny: :mysli:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Duzzz » 6 listopada 2013, o 12:11

O rany czy to tam były 3 ciacha i trzy siostry? hmmm

Post przez Papaveryna » 6 listopada 2013, o 12:14

yhy :hyhy:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!