Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:50

Telenowele

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Scholastyka » 27 listopada 2012, o 18:15

no co ja poradzę na to, że Ronna Mossa lubię - serce mi pęka na myśl, że NIGDY nie zagra Kopernika... cries2
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 27 listopada 2012, o 18:19

Ha, z tym nosem to rzeczywiście niezły byłby z niego Kopernik hmmm

Choć tu nowością jest raczej kwestia Stephanie, Ridge'a już chyba omawiałyśmy.
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Scholastyka » 27 listopada 2012, o 18:21

tu o nie nos chodzi, tylko o kości policzkowe...
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 27 listopada 2012, o 18:23

To też, nie przeczę...
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 listopada 2012, o 19:31

Dorotka napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Znam rosyjski. Kiedyś bardzo dobrze, ale że od kilku lat nie używam to troszkę zardzewiał jednak od czasu do czasu coś mi się zdarza oglądać w wersji rosyjskiej. Poza tym uwielbiam muzykę rosyjską i słucham jej dość często także jeszcze rozumieć rozumiem :wink:

Jeśli znasz rosyjski to polecam ci telkę "Nano", która u nas nie była emitowana. Jest to przepiękna historia głuchoniemej dziewczyny zakochanej w mężczyźnie, który tresuje orki w oceanarium.
Tu masz migawki z tej telki: http://www.youtube.com/watch?v=sT2r0EDs ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=dyo0LtaZ ... re=related

Podoba mi się piosenka, która jest w tym filmiku. :adore: Filmik mnie też skusił do poszukiwania tej telki ^_^ Dziękuję kochana rozejrzę się za nią :* :padam:

Lucy napisał(a):Pamiętam ''Maria z przedmieścia'' :D swojego czasu na Trójce leciały fajne telenowele . "Niebezpieczna " ,''Marimar'' , "Zemsta" , "Kassandra". To były czasy :hyhy:

"Kassandry" całej nie oglądałam, jakieś sporadyczne tylko odcinki :bezradny:
"Marimar" uwielbiałam :P
"Marię z przedmieścia" pamiętam, ale obejrzałam tylko kilka początkowych odcinków. :]
"Niebezpiecznej" nie znam, a "Zemsta" to z kim była? :mysli:
Ach kiedy to było :rotfl:

Co do "Mody na sukces" to powiem tak, w końcu :wink: Czy ona już raz jakiegoś wypadku nie miała? Gdzie straciła pamięć itd. Poza tym czy ona raka też mieć nie miała? :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 27 listopada 2012, o 21:05

he he,Modę na sukces to oglądałam początkowe odcinki,miało być ich 19 :evillaugh: Tyle na początek zamówiła TV.I na tych 19 skończyłam :evillaugh:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 27 listopada 2012, o 21:31

ja nadal oglądam 8-)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 27 listopada 2012, o 23:49

I ja z przerwami na dotlenienie :rotfl:

duzzza22 - chodziło mi o tę telenowelę http://www.youtube.com/watch?v=ddIYs8v_IFs . Tyle ,że trójka pomyliła mi się z TV Wisła. :zalamka:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 28 listopada 2012, o 00:07

Kawko tu jest coś dla ciebie - Polonia1 od 10 grudnia o godzinie 17.15 rozpoczyna emisję telenoweli "Dom po sąsiedzku". Powinna ci sie spodobać, bo ty lubisz takie klimaty.
A tu masz opis:
W tej historii nikt nie wie kto rzeczywiście mówi prawdę, a kto kłamie, kto jest dobry, a kto zły, komu można ufać, a kogo należy się wystrzegać. Jak w prawdziwym życiu.
Renato Conde i jego żona Eva Spencer przez wiele lat żyli w idealnej harmonii. Ich liczne interesy mają się świetnie, a trójka dzieci – Ignacia, Carola i Emilio – choć nadal mieszkają z nimi pod jednym dachem, to rozpoczęły już własne życie. Cały ten spokój burzy się wraz z tajemniczą śmiercią pierwszego męża Ignacii, Adolfa, i pojawieniem się jej nowego wybranka, Gonzala Ibañeza, w którym kobieta zakochuje się i którego poślubia po krótkim narzeczeństwie. Gonzalo staje się wspólnikiem Javiera Ruiz, adwokata Renato, męża miłej i uroczej Pilar Arismendi.
Gonzalo odkrywa, że Leonardo, brat bliźniak zmarłego Adolfa, mieszka razem z nimi. I tak pojmuje, że w jego nowym domu nie wszystko jest takie, na jakie wygląda. Śmierć Adolfa owiana jest wielką tajemnicą, w którą niebawem zostają wplątani wszyscy bohaterowie. Kto go zabił i dlaczego? Ta myśl nie przestaje nurtować Gonzala. Nawet stary ogrodnik zdaje się wiedzieć więcej niż to, co mówi.
Gonzalo postanawia zbadać tę sprawę nieświadomy ryzyka na jakie się naraża. Jednego jest pewien: ktoś z jego otoczenia – teściowie, szwagrostwo, a może własna żona – był winny śmierci Adolfa. Jednakże wtrącanie się w sprawę, która go nie dotyczy i roztrząsanie przeszłości sprawia, że przestaje czuć się komfortowo w nowym domu. Coraz więcej oczu zaczyna mu spoglądać na ręce i krytykować o zbyt bliskie relacje z Pilar, młodą i piękną sąsiadką, która włącza się w jego śledztwo. Razem odkrywają niebezpieczne sekrety, jakie sprowadzają ich na niebezpieczną drogę.

Post przez Lucy » 28 listopada 2012, o 00:26

Pisałam parę postów temu ,że bardzo chciałam żeby ją puścili . :cheer: Bardzo się cieszę .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 28 listopada 2012, o 00:44

No to dodam jeszcze, że Polonia1 szykuje się też do nadawania kolejnej telki "Pieska miłość" .
A tu jest opis:
"Opowieść o Antonio Brando, znanym jako "Pies Brando" (Carlos Ponce) i jego kuzynce Camilii Brando (Maritza Rodriguez), którzy odkąd byli nastolatkami prowadzą niebezpieczne gry z miłością, gdzie wszystko jest dozwolone,oprócz zakochania się.Kiedy Antonio poznaje Sofię Santanę (Ana Lucia Dominguez),która go pociąga,spróbuje ją uwieść w taki czy inny sposób,choć zadanie to będzie trudne. Sofia nie tylko oprzeć się jego urokowi, ale także spotka Rockiego Pereza (Khotan Fernandez),który ofiaruje jej czystą miłości bez zakładów i kłamstw".

Post przez Lucy » 28 listopada 2012, o 13:48

Ciekawe ...

Post przez Kasia » 28 listopada 2012, o 14:11

Dorotka, jak zwykle niczym encyklopedia pełna wiedzy... :D Sprawdzę sobie tę Pieską Miłość. Zapowiada się ciekawie.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 28 listopada 2012, o 18:23

ciekawe się zapowiada..:P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Duzzz » 29 listopada 2012, o 00:03

Lucy napisał(a):I ja z przerwami na dotlenienie :rotfl:

duzzza22 - chodziło mi o tę telenowelę http://www.youtube.com/watch?v=ddIYs8v_IFs . Tyle ,że trójka pomyliła mi się z TV Wisła. :zalamka:

Ja też tak oglądam :wink: A właściwie: oglądam kilka odcinków potem kilka miesięcy nie i znowu kilka odcinków. Także najczęściej nie wiem o co chodzi :] Jednak jak już zaczynam łapać kto z kim, kto ginie, kto chory przerywam oglądanie :hahaha:

Co do telki, nie znam :bezradny:

Telka "Dom po sąsiedzku" to była przez Lucy poruszana, pamiętam, że czytałam :P Jak zwykle nie będę mieć na nią czasu :bezradny: Jednak fajnie, że jednak ją wyemitują :padam:

"Pieska miłość" też ciekawie się zapowiada :mysli:

Kasia napisał(a):Dorotka, jak zwykle niczym encyklopedia pełna wiedzy...

I za to Dorotko dzięki :padam:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Dorotka » 29 listopada 2012, o 00:29

Ależ nie ma za co. Ja też się cieszę, że puszczą coś nowego, choć kompletnie nie mam na to czasu. Ale kto wie....

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 10 grudnia 2012, o 15:12

Dziękuję Dorotko. Wprawdzie przeczytałam dopiero teraz ale obie telki zapowiadają się dobrze. Może znajdę czas na nie. tylko jak zwykle problem z dostępem do tv. :D
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lucy » 10 grudnia 2012, o 16:28

Dzisiaj zaczyna się "Dom po sąsiedzku" :)

Post przez Duzzz » 10 grudnia 2012, o 16:29

Może zdążę :mysli:

Post przez Kasia » 10 grudnia 2012, o 22:28

Pieska miłość też dziś wystartowała. Nagrywałam, ale jeszcze nie zaglądałam. Teraz mam fazę na czytanie, a serial nie zając nie ucieknie. :D

Post przez Duzzz » 20 lutego 2013, o 20:21

Chyba mi ostatnio odbija :zalamka: Oglądam nie wszystkie, a część odcinków słynnej "Brzyduli" jak ja kiedyś to lubiłam, spać i jeść nie mogłam jak nie wiedziałam co dalej, a teraz to sobie myślę, Boże gdzie ja miałam głowę :] Co gorsza i tak pamiętam z niej większość :]

Post przez Lucy » 20 lutego 2013, o 23:48

Chodzi o naszą ,czy zagraniczną ?

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 20 lutego 2013, o 23:54

Ja lubię Brzydulę, do teraz :P Polską lubię, chociaż ta oryginalna była fajniejsza, uwielbiałam jej śmiech... :D W oryginalnej (wenezuelska?) był główny bohater, który mi się nie podobał za bardzo, ale cóż... ;)
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Duzzz » 21 lutego 2013, o 00:17

Lucy napisał(a):Chodzi o naszą ,czy zagraniczną ?

Chodzi mi o pierwszą oryginalną Yo soy Betty, la fea :D

tajemna napisał(a):Ja lubię Brzydulę, do teraz :P Polską lubię, chociaż ta oryginalna była fajniejsza, uwielbiałam jej śmiech... :D W oryginalnej (wenezuelska?) był główny bohater, który mi się nie podobał za bardzo, ale cóż... ;)

Mnie on się teraz wydaje burakiem :evillaugh: Jeśli mówisz o Armandzie Mendoza :wink:

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 21 lutego 2013, o 00:20

Tak, o nim. Taki strasznie papciowaty :P
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!