Teraz jest 17 kwietnia 2025, o 23:52

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 14 października 2024, o 19:47

Ok, jestem już po 5 odcinku Agathy. I w sumie po obejrzeniu go tak się powoli zaczynam zastanawiać, czy przypadkiem finał to nie będzie
Spoiler:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 18 października 2024, o 00:10

Hm, przyznam, że nie mam zielonego pojęcia na dziś :P

Obejrzałam za to 6 odcinek - bardzo dobry ^_^
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 18 października 2024, o 10:35

Ja poczekam z tym jeszcze chwilę, bo, znowu, jeśli mi też ten odcinek się spodoba, to łatwiej będzie znieść powiedzmy trzy dni czekania na kolejny aniżeli tydzień :).

Ale, ale! Zabrałam się ostatnio za pierwszego Star Treka, tego z 1968 roku (jest na Netflixie). Na razie obejrzałam tylko pierwszy odcinek i powiem tak: jest specyficznie, ale całkiem fajnie :).

Post przez mdusia123 » 24 października 2024, o 14:15

Ok, jestem już po 7 odcinku Agathy. Ten 6 mi się jednak ostatecznie nie podobał, obejrzałam z niego tylko początek i końcówkę, gdy wróciliśmy na drogę wiedźm, bo to jest element, który najbardziej mnie interesuje. Za to najnowszy epizod jest naprawdę świetny :).

Post przez Fringilla » 1 listopada 2024, o 02:45

Mnie się 6 podobała i elegancko współgrała z 7emką :P
Zabieram się za finał.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 1 listopada 2024, o 13:19

No ja jednak przy tym serialu najbardziej jaram się drogą wiedźm i kolejnymi próbami, więc ten 6 odcinek trochę mnie wybił z rytmu. Za to 7 już był absolutnie wybitny. W ogóle Lilia była chyba moją ulubioną bohaterką :).

Post przez Fringilla » 11 listopada 2024, o 22:19

I jak wrażenia?
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 11 listopada 2024, o 23:12

Odcinek 8 całkiem fajny (choć nie do końca zadowoliła mnie ta "zbiorowa" ostatnia próba), ale z 9 widziałam w zasadzie tylko drugą połowę, bo stwierdziłam, że i tak już znam origin Agathy :).

Post przez Fringilla » 13 listopada 2024, o 00:40

I nie masz wrażenia, że coś mogło Ci umknąć kontekstowo? ^_^
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 13 listopada 2024, o 15:09

Wiesz co, mnie z całego serialu i tak najbardziej interesowała ta część magiczno-przygodowa, czyli kolejne próby, więc prawdę mówiąc nieszczególnie :).

Post przez mdusia123 » 7 grudnia 2024, o 00:26

Ok, czy ktoś tutaj ogląda Koszmarne Komando, czy jestem sama na placu boju :)?

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 13 grudnia 2024, o 18:49

nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje XD

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez mdusia123 » 13 grudnia 2024, o 19:22

Ja zaczęłam śledzić ten serial głównie dlatego, że byłam ciekawa jak wypadnie restart DC. Na razie uważam, że jest całkiem spoko :).

Post przez Fringilla » 17 grudnia 2024, o 13:39

Egzystuje na pograniczu mojej percepcji :P
Bo ja nawet jeszcze 2. sezonu Arcane nie obejrzałam :zalamka:

W sumie to 2 rzeczy przez ostatnie 2 miesiące: Dzień szakala i Diuna: Proroctwo.
To pierwsze zaskakująco wciągnęło, to drugie... no, rozkręciło się.
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 30 grudnia 2024, o 13:28

Ok, czy ktoś tutaj poza mną ogląda/oglądał Zbrodnie po sąsiedzku? Bo bardzo chciałabym się pozachwycać tym serialem, a kompletnie nie mam gdzie i jestem z tego powodu ogromnie nieszczęśliwa :).

Post przez Fringilla » 1 stycznia 2025, o 17:47

Ja obejrzałam, a wrażenie "grzecznie, miło, poprawnie", więc też nie jestem pewnie tutaj dobrą rozmówczynią ;)

Dzień Szakala
i Diuna: Proroctwo się skończyły, w Święta obejrzałam Get Millie Black / Powrót Millie Black - fajny drama-kryminał osadzony w jamajskich klimatach, bez jakichś wielkich wstrząsów, ale dobrze się ogląda.

Zrobiłam sobie powtórkę z The Crown / Korony, teraz dumam, czy obejrzeć kolejny sezon Squid Game.
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 9 stycznia 2025, o 19:48

mdusia dobrze że przypomniałaś mi o tym serialu, ja czekam kiedy jest większość i wtedy oglądam, ostatnio zapomniałam o nim, muszę nadgonić.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez mdusia123 » 9 stycznia 2025, o 19:57

Polecam się. A w ogóle dzisiaj wyszedł już ostatni odcinek :).

Post przez Fringilla » 6 lutego 2025, o 22:37

Nastał drugi sezon School Spirits - o rany, jaki to jest dobry serial YA wciąż do oglądania w dorosłości :bigeyes:
(to taki z gatunku "każda scena jest ważna, każdy gest niesie znaczenie")
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Rebecca Yarros, Vi Keeland

Post przez cedar » 7 lutego 2025, o 09:21

mdusia123 napisał(a):Ok, czy ktoś tutaj poza mną ogląda/oglądał Zbrodnie po sąsiedzku? Bo bardzo chciałabym się pozachwycać tym serialem, a kompletnie nie mam gdzie i jestem z tego powodu ogromnie nieszczęśliwa :).

JJJJJAAAAAAAA!!!! Uwielbiam ten serial i czekam na kolejne sezony!
<3333

A w ogóle to obecnie odkryłam, że przy robótkach ręcznych znakomicie wchodzą mi kryminały. Aczkolwiek raczej takie, które mają jakąś jedną sprawę, która ciągnie się przez kilka odcinków lub kilka spraw po kolei, ale w tle dzieje sie coś jeszcze, co trwa.
Niestety, okazało się, że serial, w którym się rozsmakowałam nie będzie miał drugiego sezonu, więc szlocham - Three pines, gdyby ktoś się zastanawiał. *sigh*
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.
- Rebecca Yarros Onyx storm

Post przez mdusia123 » 7 lutego 2025, o 12:14

No właśnie ja ostatecznie mam dosyć mieszane uczucia odnośnie Zbrodni po sąsiedzku. Pierwszy sezon był bardzo fajny, w drugim nadal nie rozumiem intrygi, trzeci był ekstra, a czwarty miał zdecydowanie za dużo "rozpraszaczy". Pod koniec byłam już autentycznie zmęczona :bezradny:.

Post przez Fringilla » 8 lutego 2025, o 03:48

Ja wciąż nie potrafię się wciągnąć po prostu i nie wiem, czemu...

A jestem w stanie kryminalno-zagadkowo-komediowe opowieści oglądać - aktualnie śledzę 2. sezon Elsbeth.
Przy okazji: też w lekkim klimacie (jak na opowieści ze śmiercią w roli głównej ;) jest Za fasadą.
— Ursula K. Le Guin

Post przez mdusia123 » 8 lutego 2025, o 12:00

Mam pytanie trochę z innej beczki: ile seriali zazwyczaj śledzicie równocześnie? Wolicie się w pełni skupić na jednym, czy stawiacie na kilka tytułów, którymi żonglujecie zależnie od nastroju? Bo ja w tym momencie mam rozgrzebane praktycznie cztery (no powiedzmy, że trzy, bo za ten czwarty zabiorę się dopiero jutro), każdy w innym klimacie i jak na razie wszystkie mi się podobają. Może w takim razie to jest jakiś sposób na to, żebym cokolwiek kończyła podczas samotnych seansów :).

Post przez Fringilla » 10 lutego 2025, o 00:20

Trudno powiedzieć, tyle, ile trzeba, aby mieć co oglądać do kolacji ;)
co też oznacza, że do posiłków musi być konkretny zestaw :P

Przy okazji: nadciąga drugi sezon 1670 (powinno być 1671)
https://www.youtube.com/watch?v=4aFQl67fa9M
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Rebecca Yarros, Vi Keeland

Post przez cedar » 10 lutego 2025, o 09:04

mdusia123 napisał(a):Mam pytanie trochę z innej beczki: ile seriali zazwyczaj śledzicie równocześnie? Wolicie się w pełni skupić na jednym, czy stawiacie na kilka tytułów, którymi żonglujecie zależnie od nastroju? Bo ja w tym momencie mam rozgrzebane praktycznie cztery (no powiedzmy, że trzy, bo za ten czwarty zabiorę się dopiero jutro), każdy w innym klimacie i jak na razie wszystkie mi się podobają. Może w takim razie to jest jakiś sposób na to, żebym cokolwiek kończyła podczas samotnych seansów :).

Nie mam jakiejś zasady, zależy czy pojawi się tylko jeden, który mnie zainteresuje czy kilka. Bywa, że lece z wszystkimi na raz, a jak są starsze to jeden po drugim (w sensie po kolei). Czasem nie oglądam w ogóle seriali, tylko filmy.
Rzadko niestety kończę seriale wielosezonowe. Znaczy się 4-5 krótkich sezonów jest ok, jak już jest ich 10 to w ogóle odpuszczam.
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.
- Rebecca Yarros Onyx storm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!