przez Duzzz » 12 października 2015, o 16:06
Ojej
dzięki kochana
Forum to dla mnie dobra odskocznia od problemów życia codziennego.
I tak was zamęczam swoją osobą
Na spokojnie wieczorem ruszę ją.
Palmer rzeczywiście to labirynt i trudno bez znajomości jej książek ułożyć to w sensowną całość. Bohaterowie nie raz ratowali sytuację z powtórkami. Najgorszy jest ten cykl co ma ponad 40 tomów
Na forum mamy chyba najlepszy spis jaki można znaleźć jeśli chodzi o kolejność czytania, jest to kumulacja FF i GR, wyciągnięcie z obu spisów tego co się powtarza i sensowne nienaniesienie różnic i czy te różnice są potrzebne.
Mamy więc 48 lub 49 tomów, więcej niż na FF i GR, ale to jest wszystko tak jak powinno być, na GR uważam, że niepotrzebnie dwa tomy wyrzucono, za to na FF kolejność byłą troszkę inna i gdzieś się coś zgubiło
Wkurzyło mnie tylko, że chyba w dwóch przypadkach na BBN okazało się, że tytuł oryginalny jest źle. Szczęście, że książki mam w większości na własność i to szybko mogłam skorygować.
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise