SLICES OF NIGHT was one novella in three parts. STORM SEASON is twice as long and is three novellas with one killer storm. Each is an amazing story on its own. Together they are STORM SEASON – another superb treat for readers.
Janka napisał(a):Duzz, a czy możemy zrobić w oryginałach dwa cykle oddzielne?
Albo jakoś dopisać informację, że "Pętla" jest bez Malone, a "Tylko chłód" bez Killian?
Albo kolorami zaznaczyć, w których ksiażkach jest rodzina Malone, a w których Killian?
Sama nie wiem, co z tym począć, ani czy ta informacja jest potrzebna, czy się obędziemy bez niej.
W oryginale (dopisałam też wszystkie polskie tytuły, również te, które były zmieniane):
Malone/Killian:
1. Bone Cold (2001) Tylko chłód, wydana również p.t. Dotyk strachu
2. See Jane Die (2004) Pętla, wydana również p.t. Zabić Jane
3. Killer Takes All (2005) Morderca bierze wszystko, wydana również p.t. Labirynt Białego Królika
4. Last Known Victim (2007) Ślepa zemsta
5. Watch Me Die (2011) Opętanie
5.5 The Missing and The Gone (2011) (w antologii Slices of Night) Kto zaginął, kto przepadł (w antologii Cienie nocy)
Co do zapisu antologii, to nie wiem, jak będzie najlepiej. W przedmowie do tych książek jest napisane, że pomysł na wspólną pracę wyszedł od czwartej pani, która miała bardzo duży udział w powstaniu ogólnego zarysu książek, więc jak się zaczniemy zagłębiać w to, co było ich wspólną pracą, a co odzielną, to się pogubimy.
Raczej się przychylam do tego by zostało "antologia" bez wymieniania pozostałych nazwisk autorek, dlatego że pracując nad książką "Cienie nocy" ich współpraca była trochę większa i pasuje "w kolaboracji", a przy "Żywiołach" już właściwie nie pasuje, a poszczególnych opowiadań nic nie łączy oprócz huraganów.
gonia napisał(a):Heather Graham - poprawki do PPA
Wydane u nas brakuje Piekielna noc (wraz z Paul F. Wilson w antologii Twarzą w twarz) jest to pozycja 2.5 w cyklu Cafferty & Quinn
Jako Shannon Drake
Brakuje cyklu, książka jest w pojedynczych:
Cykl Alliance Vampires
7. Pocałunek ciemności
Powrót do Spis treści, instrukcje, pomoc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość